Idei de retete...asiatice
Raspunsuri - Pagina 2
mihaela_s spune:
Eu fac, dar nu prea folosesc ingredientele scrise de tine, in afara de ghimbir pe care il ador.
gatesc des mancare chinezeasca, thai si sushi. Retetele le am acasa, dar daca te intereseaza pot scrie cateva din cele incercate de mine. Am vreo 4 carti cu retete asiatice.
mihaela_s spune:
Pai ultima nu e asiatica . Si cred ca nici mancarea indiana nu se incadreaza la asiatica.
Asiatica din cate stiu eu e chinezeasca, thai, japoneza, indoneziana, vietnameza...poate si mongoleza.
coracora spune:
Scriu inca o reteta simpla pe care o mancam cu orez basmati.
Tai in bucatele mici cam 350 g carne de porc (pt 2 persoane). Intr-un castron pisezi 3-4 catei de usturoi, pui carnea si peste acest amestec torni 100 ml de sos de soia. Lasi totul la marinat cam 20 de minute.
Intre timp tai potrivit de marunt urmatoarele: o ceapa, 2 fire de praz, 1 ardei gras, un ardei iute si 10 ciuperci medii.
Intr-un wok cu putin ulei calesti legumele pana se inmoaie, dupa care adaugi carnea cu tot cu sos. Tii pe foc potrivit pana ce carnea se patrunde. Eventual mai pui putin sos de soia, sarezi.
Cu 5 minute inainte de-a inchide focul, adaugi cam 150 g de muguri de fasole (bean sprouts).
Pofta buna!
Anda08 spune:
orice reteta care contine ingredientele mentionate in primul meu post risca sa imi fie pe plac nu conteaza ca sunt retete chinezesti, indiene, etc
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
giulia71 spune:
Eu mor dupa Creveti Tikka Masalla.
Ia incearca asa:
o ceapa mica rosie tocata se prajeste intr-o lingura de unt. Se face un amestec din usturoi pisat, ghimbir ras o lingurita curry, una de tumernic, juma de chilli ,sare si piper. Apoi adaugi rapid si apa (juma de cana) sa ne se arda condimentele.
Adaugi crevetii decorticati si scursi bine, suc de rosii siuna rosie sau doua taiate si smantana pentru gatit.
Se decoreaza cu coriandru/patrunjel proaspat tocat si se serveste cu orez basmati fiert cu doua boabe de cardamom si un praf de sofran.
Secretul bucatariei indiene este prajitul acestor condimente, insa cateva secunde pentru ca savoarea acestora sa se raspandeasca si sa nu se arda. Doar cateva secunde, apoi stins cu apa, sos de rosii dupa caz.
Mirodenii proaspete se gasesc si sunt chiar bune la magazin si mai nou in unele supermarketuri.
uneori gandesc prea mult....
mihaela_s spune:
O reteta japoneza pe care am gatit-o azi, e delicioasa:
pui cu spanac si taietei:
pt. 4 portii
-2 bucati piept de pui
-2 linguri sos de soia japonez
-1 lingura otet de orez
-350 g taietei udo (eu n-am gasit, am luat taietei chinezesti)
-75 dl bulion de pui
-1 morcov taiat in bucati lungi
-100 g ciuperci shiitake
-4 cepe verzi
-175 g spanac verde
1. pieptul de pui se taie fasii subtiri si se pune la marinat in frigider timp de 30 min impreuna cu sosul de soia si otetul de orez
2. taieteii se fierb dupa indicatiile de pe pachet si se scurg
3. Bulionul de pui se pune in tigaia wok, se adauga morcovii si ciupercile si se fierb 3 minute. Se adauga puiul cu sosul de marinat si se mai fierbe 5 minute (eu am fiert 10).
4. Se adauga ceapa taiata marunt si spanacul, se mai fierbe 2-3 minute.
5. Se portioneaza taieteii in farfurii si se serveste "supa" peste.
Pofta buna!