Felicitari Yna85 ! Haide Gina2 ! Nov-Dec2012 (40)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Hello

M-am intors de la doftori; am fost cam jughinita azi; recoltat secretii, donat sange, eco sarcina, eco tv ; ma simt de parca am dat la sapa.
Demoazela are 2.900 +/- 400 (inclin sa cred ca minus) la 37s+ (calendaristic); ea e mai mica cu 1saptamana si 4 zile. Placenta imbatranita, lichid amniotic putin, asa ca nici sa vreau nu mai apuc termenul standard de 17 noiembrie. Mi-a anulat programarea la cezariana pentru 21 noiembrie, ca a spus ca in conditiile actuale nu vede de ce ar lasa-o sa stea si peste termen; o scoate si s-o hraneasca eficient neonatologii .... Ma mai duc marti, pe 6 noiembrie la control, cand reverificam starea lichidului si stabilim cand o scoatem, ca s-ar parea ca acum inclina balanta spre cezariana, nemaidand semne ca ar vrea sa iasa mai devreme. Colul este in continuare moale, dar inchis si lung de 3 cm - de-aia nu crede doc ca s-ar mai putea declansa travaliul inainte de termen.
Concluzia e, ca daca pe 6 noiembrie, colul, lichidul si placenta sunt la fel, sau mai rau, setam data pt cezariana in perioada imediat urmatoare.
Se pare ca a ei casuta nu e tocmai confortabila si nu prea-i mai asigura nici mancarica de buna calitate, mama rea care sunt eu

Uof, ni s-a predat stafeta Iete cum mai am io inca un motiv sa mai dau putina apa la soareci pe ziua de azi

Doura, La Multi Ani! pentru pitica. Sanatate si fericire, ca de restul se descurca ea

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Dragele de ele, minunat mesajul de la mamicile de la Odiseea sept-oct-, foarte emotionant si induiosator, am plans!
Multumim din suflet,, dragi mamici, sa ne ajute Doamne-Doamne sa trimitem si noi un mesaj la fel de frumos, cald si relaxat, dupa ce ne vedem puii in brate- mamicilor Odiseii urmatoare!

Douraaaaa, sarbatoare scrie pe voi astazi, ce frumooos!
La multi ani din toata inima pentru draga ta Misso, sa fie sanatoasa, norocoasa si fericita, iar voi sa va bucurati din inima de ea asa cum o faceti acum si sa primiti cu totii puiutza Layla cu lacrimi de bucurie si sa va simtiti impliniti!

Dannah-si eu am exersat multumita scosul verighetei pana nu am mai putut sa o scot

Angelique-NU te mai panica ara rost, please, greutatea chiar e cu marja de eroare, la eco!nu stresa puiul, lasa-l la dospit linistit,daca vrei sa se faca mare

MIca, asteptam vesti bune de la tine!

Ina, multa sanatate lui Robin, te rog incearca faza cu ceapa taiata marunt in ciorapei, pus o punguta de platic peste picioruse si legate un pic, se duce macar un grad juma in mai putin de o ora ..Sau daca ai branza dulce, pune pe gambe, comprese - si acopera cu folie transparenta si dupa o ora branza sfaraie si puiul e mai ok..Imi pare tare rau..iar tu pune o masca, ai?

Gina2, mamiiii,stii ca ne gandim toate la tine,daaaaa?
Iti suntem alaturi si ne sa fie bine si foarte bine pentru tine si bebelina, o sa fie minunat, abia te asteptam sa ne povestesti ce minune ai adus pe lume!stai cumintica in pat!

Vreausaninga, imi pare rau ca ma urmezi la pozitia super incomoda de dormit in fund, ca stiu si amorteala gatului si a umerilor si faptul ca nu ajutam deloc picioarele asa(eu una nu pot sa le pun pe ceva, ca imi intra coastele in suflet si mor de durere!), dar macar din cand in cand, de super oboseala, adormim..Bine ca se poate cumva, ca uneori si asta e imposibila..Mogaldetaza asta mica a mea se impinge cat poate in sus si cand e cea mai comoda pozitie pt el si ce mai putin comoda pt mine, e fericit si doarme dus!Sunt fericita ca el doarme, pentru mine nici nu mai conteaza, ca doar ei sunt minunile noastre, puii din burtici!

Mena, sa stii ca pana la 32-33 de saptamani cam toata lumea a dormit foarte bine si fara probleme, greul a aparut cand burticile au crescut brusc si a fost din ce in ce mai greu sa ne gasim o pozitie cat de cat..

Onutz, am vazut si eu centuri din alea de sarcina pe aici,in farmacii, dar m-am gandit ca sunt pentru tipele pe care sarcina le face sa isi piarda complet centrul de echilibru si merg asa, ca ratzustele, eu nu am nici o problema cu asta, asa ca nu am luat, dar se zice ca e f buna si in ultimele saptamani si dupa..

Angiuta, bine ca e colul inchis, bun.

Aschiutza

Andie, sper ca te odihnesti

Gata, va pup pe toate, dragelor, acum e timpul de motzate!
Haide Camituuuuuuu!!
Haide Gina2!!!!!!!

36 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

[b][bubu/b] cred ca centura mea si lui Aschiutza e diferita de centura aia de gravide pentru ca e pentru a sustine simfiza, nu spatele.
Va dau de stire cum e cand o primesc. Doctorul a zis ca nu stie exact in ce masura imi va fi de ajutor dar se merita incercarea.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Bubulici, centurile prenatale sunt diferite de cele postnatale, sunt mai decupate la burtica
Si cele postnatale sunt de mai multe feluri. O sa-l intreb maine pe doctor, sa vad el ce zice. Din ce am tot citit pe forumuri se pare ca centurile astea sunt totusi bune, din cauza asta intreb.
Coca, am facut prima monitorizare la 36s. Depinde si de doctor.
Acum, daca e sa se intample ceva se intampla si intre monitorizari, parerea mea e ca trebuie facute mai des daca exista vreun motiv de suspiciune. In general se face una pe saptamana...
Apropo, maine mai am si eu una.
Poopiiii, chill, nu e vina ta! Daca situatia e la fel si peste o saptamana o sa o cunosti mai devreme pe , o sa fie bine,dar nu ai de ce sa te invinovatesti. Doppler ai facut?

Eu sunt tot in pat/fotoliu. Daca ma ridic am contractii. Am si daca nu ma ridic. Azi-noapte m-am trezit in niste mega dureri de sold stang care se propagau spre burta si le simteam ca pe crampele menstruale. Nu stiu cum si in ce fel am adormit repede la loc.
Nu stiu nici cum o sa mai dorm de acum incolo, ca pe spate ma sufoc, pe stanga sau pe dreapta nu-i convine lui , incepe sa dea din manute (acolo unde e incheietura dintre picior si trunchi, in zona inghinala). Pe stanga ma doare soldul de moooor si mai nou incepe sa doara si burta, de la inghionteli
Chiar ca parca sunt o baba, din aia din care am vazut la televizor
Pana acum am mostenit 13,6 kg

Onutz 37+ cu Lucian Gabriel

Vali

F IMPORTANT - MELANOM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Buna fetelor,

Ce tare m-a emotionat mesajul fetelor de la cealalta odisee, f frumos din partea lor . Felicitari tuturor si bebei sanatosi .
Ma pentru Cami si Gina 2, sa decurga totul bine, sa aveti bebei sanatosi si sa va refaceti repede . Nu-mi vine sa cred ca mai este atat de putin, asa ma cuprind emotiile si pe mine, imi vin fel de fel de ganduri in minte mai ales ca la mine ar fi a 2 a taietura .
Looana, ieri trebuia sa mergi la spital...esti acasa sau te-au oprit acolo?

Dragelor, va pe toate, nu va nominalizez ca sa nu uit pe cineva. In seara asta am si eu eco, dar cred ca voi ajunge tarziu acasa, probabil voi intra maine sa va dau de stire.

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
32+

Mergi la inceput

NU nu, poate nu m-am exprimat eu ok, vorbesc despre centuri pentru tipele insarcinate, nu pt spate, -aici sunt in toate farmaciile.

Onutz, pai daca bebe e intors, nu cred ca are manutzele asa jos, sau cine stie..al meu am vazut, le are exact la jumatea burtii, palmutele alea pe care le face pumnisori si isi exprima punctul de vedere clar, iar sus sus sunt talpile..
Nasol ca si tu incepi sa nu iti mai gasesti pozitii de somn.La mine pe spate la fel, nu s-ar pune problema, ca ma sufoc, insa pe stanga a tot fost bine vorba aia, 4 luni si ceva, acum insa burta e super grea si cred ca il preseaza, chiar daca incerc, ca de obicei, cu perna mea draga, speciala pentru burta.NU vrea si pace!
Azi noapte am avut pentru prima data niste crampe pe sub burtica, pe mine nu m-a durut niciodata pana acum..
Si am avut si o frantura de vis sa mi se rupsese apa si Alin al meu nu era acasa si nu putea sa fvina, brrr, cred ca intram in febra asteptarii, pe bune!

Azi, in afara de degetele alea 3 amortite de la mana dreapta, nu mai simt la nici unul buricele degetelor, ce senzatii tari, uneori ma gandesc ca nu era o ideea rea sa fi scris un jurnal, asa cum mi-am propus initial! cine insa a mai avut timp de asta?

acum fac o ciorbita de salata verde cu bacon si omleta, ca mi s-a facut o mare pofta, m-a lovit pofta dintr-o data, zici ca sunt in primele 3 luni de sarcina, dar atunci rar mi s-a intamplat sa vreau ceva neaparat!! - well,acum ma apuca pe la miezul noptii ba ca as manca fidea cu lapte, ba grishulet cu dulceata, sau clatite..zau,nu mai intelg nimic.Ma duc si imi fac, insa

in programul de azi, iar lucru de zor la garderoba gandacelului:spalat, calcat, aranjat in dulap.Are mai multe haine ca noi, cred!

Irilac, asteptam si de la tine vesti, cand te intorci, asa cum asteptam si de la Mica

Popi, do not worry, sigur are sa fie bine! si daca e sa o vezi un pic mai devreme, asta e, s-a saturat si ea sa stea ingheusita, ce vrei, fetele sunt mai delicate, asa..

Irina, maaare grija!Foarte periculoase cazaturile, Doamne! bine ca esti ok!
Bioana, cum ai dormit?

Onutz, stai acolo cuminte, nu te batzai pe nicaieri!

hai va pup pe toate!

36 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Angelique, multzam .

Angiuta, eu inca nu am apucat sa o comand, dar eu o voi purta si mai mult timp. Mie nu mi-au zis nimica de nastere mai repede de temen.

Irina, valeu, ai grija cu ametelile astea. Ai cumvaa tensiune mica? Ca vad ca se schimba vremea si la voi, asa ca ai grija.

Eu am fost la doctor, mi-au luat singe si mi-au dat o reteta necompensata pe care am dat 50 de euro (lesin) si nici nu aveau pastilele pe acolo, asa ca si la noapte voi admira peretii (seara si noaptea se inrautatesc mincarimile rapid). Sper macar sa aiba efect la pretul asta, ca in prima sarcina am avut alta medicatie...

Mi-i se schimba si ajutorul care vine pt Florian dupaamiza pt 5 ore, m-a anuntat de abia saptamina trecuta si Florian se intelegea bine cu ea. Offfff! Ieri m-a suparat socrul cu niste comentarii. Am picat in butoiul cu melancolie si as boci de numa numa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Onutz tot acolo simt si eu manutele la pui,nu stiu cum sta dar are o pozitie tare ciudata iar piciorusee le simt numai in dreapta sus,in stanga nimic si cand pune cineva mana sa il simta pe bebe in stanga sus le zic ca nu au sanse ca acolo nicioadata nu e miscare.
Eu dorm si pe stanga si pe dreapta pe spate daca stau simt ca nu mai am aer.Dar cel mai mult stau pe stanga.

Imi pica ochii in gura de somn dar daca fac nani de acum nu mai am nici o sansa sa inchid ochii la noapte.

hai Camituhai Gina

34+ cu Stefan Lucian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Bubule, acolo inghionteste
Oricum se tot suceste, simt pe unde e cand sughite. Cateodata sughite si da din manute, nu stiu ce face, cred ca se freaca pe capsor

Onutz 37+ cu Lucian Gabriel

Vali

F IMPORTANT - MELANOM

Mergi la inceput

da, si eu stiu cand e la ora de gimnastica,fiindca e sportiv, fetelor, nu gluma! Si cand e el super odihnit dupa soamnele alea de noapte pe care acum si le-a prelungit, ca de, nu il mai trezeste zgomotul metroului intrand in statie-e liniste si ii place-, da si in stanga si in dreapta, (helloool aici sunt, mamiiii)- si apare si sughitul (de fapt,cu el se trezeste, mogaldeatza).
Asa ca stim pe unde suntem, clar, are dreptate Onutz.Uneori ma si inteapa asa, pe interior si il intreb:mami, ti-or fi crescut unghiutzele asa de mari?

Angelique, daca esti asa obosita, ar fi cel mai bine sa dormi,ca nu ai cum sa nu dormi si la noapte, tu ai nevoie de odihna multa.De fapt, se spune ca toate avem nevoie de multa multa odihna in ultimul trimestru..Eu nu am stare.Recunosc. Asta e.Om vedea ce va fi.

a iesit soarele la noi, dupa ce a plouat cu galeata,-si acum sunt 15 grade!

36 + cu Nicholas

Mergi la inceput