Fondul gradinitei / scolii
Raspunsuri - Pagina 4
Androix spune:
Si tu ce i-ai spus? Regulile unei institutii de invatamant de stat sunt asumate de catre parinti prin semnarea unui regulament la inceput de an. Scria cumva acolo ca trebuie sa duci copiii la impartasit sau ca trebuie sa dai bani pentru fondul gradinitei? Daca nu exista un dialog intre tine eventual impreuna cu alti cativa parinti si gradinita nu inteleg cum te poate ajuta forumul in afara ca te racoresti putin.
Eu in locul tau nu as mai comenta. M-as duce pur si simplu la directoare, i-as spune ca sunt parinte singur care intretine doi copii si ca pur si simplu nu fac fata atator cheltuieli. Daca si in conditiile astea m-ar pofti sa ma mut as scoate si eu artileria grea. Nu inainte de a-mi cantari optiunile legate alte gradinite din zona! Pentru ca o data inceput razboiul, chit ca ti se pare ca le pui cu botul pe labe, este doar o aparenta, copilul va suferi si vei primi felurite reclamatii la adresa lui si ce nu-ti convine acum sunt nimicuri fata de ce va urma.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
boticelina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Morgano Faza cu impartasania a fost asa: maine va rog sa aduceti copiii la maximu 7.45, nemancati, nebauti. Eu intreb ca o cretina: "se ia pentru exudat?" Jur ca la asa ceva m-am gandit. "Nu, se merge la impartasanie la catedrala." Zic: "multumesc, nu, va rog sa imi spuneti la ce ora va intoarceti, si aduc atunci copilul." "De ce refuzati impartasania?" "Pentru ca este decizia mea personala partea cu religia" A doua zi am fost convocata la directoare ca sa mi se spuna ca daca nu-mi convin regulile si comentez, nu am decat sa-mi mut copilul. |
Pfuuii, luam foc daca mi se zicea asa ceva!
Eu am refuzat anul trecut o asemenea "experienta", in saptamana scoala altfel si am dus copilul normal la gradinita dimineata, s-a procedat f simplu, una dintre educatoare a ramas cu ea in fata bisericii. Eu am specificat ca nu doresc nici sa intre in biserica. Cel mai contrariat a fost copilul
Morgano spune:
Nu am nicio problema cu religia, suntem ortodoxe.
Insa o consider o chestie de intimitate.
La gradinita se insista pe religie: copiii se roaga inainte de micul dejun, de pranz ... era un tata preot care venea si le faceau educatie religioasa, le aducea prescura ... exagerari, este o GRADINITA DE STAT LAICA, nu gradinita vreunei biserici.
Am trecut peste asta desi nu imi covine.
Faza cu impartasania a fost prea mult, plus cum am fost "certata" dupa.
Da, Marius, cand iti permiti sa comentezi, ti se spune: nu-ti convine, du copiii in alta parte.
Faptul ca sunt mama singura nu ma coboara la un nivel inferior social, asta e o alta chestie care am simtit-o nu doar eu, ci si alte mame singure... deja m-am obisnuit si cu genul asta de cacanarii.
Si da, au fost perioade cand am mai intarziat cu platile, nu mult, insa mereu am platit absolut tot, si toate taxele, fondurile si ce nu consideram firesc si necesar. A intarzia nu a fost un obicei, s-a mai intamplat cand nu incasam la timp pt ca nu am salar fix ci depind de clienti.
Mickyyy spune:
Asta cu impartasania mi-a adus aminte de saptamana aia de "scoala altfel" care a fost introdusa anul trecut. Primim lista de la invatatoare cu activitatile din saptamna respectiva, mers in parc, spectacol de circ, nu mai tin minte exact ce era pe acolo, dar retin ca pentru ziua de vineri (zi obisnuita de scoala) era trecut mare un titlul din ala pompos, sa invatam copii ritualurile bisericesti/credinta, bla, bla. Iar activitatea din ziua de SCOALA de vineri consta in "mergeti cu copii la biserica sa ii spovediti/impartasiti"!! Nici macar nu mergea invatatoarea cu ei, ea isi luase cu de la sine putere ziua libera, faca ce-or vrea parintii cu copii vinerea!! Asa ca se poate si la altii!!
Cat despre fonduri, sunt de aceeasi parere cu tine. Chiar daca sunt ilegale, fondul clasei, atata timp cat e in limita bunului simt, sunt de acord sa il platesc, mai ales ca vad la copii mereu rechizite noi si chiar si jucarii, la gradi. Noi nu avem alte fonduri din fericire, ca daca mi-ar fi bagat pe gat 360 de lei fondul gradinitei si ar mai fi avut si tupeul sa comenteze ca nu il platesc, la ora asta directoarea era pe toate posturile TV dand explicatii de ce impune asemenea ilegalitati parintilor! Faceam poze frumos la toate listele, ma duceam la directoare sa ii spun ca nu sunt de acord cu fondul si inregistram toata conversatia, si apoi totul facut frumos pachet, multiplicat si trimis pe mail scanat/atasat catre toata presa scrisa sau audi-vizuala + reclamatie la inspectorat. Sigur cineva gasea suficient de interesant subiectul incat sa-l mediatizeze!
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Morgano A doua zi am fost convocata la directoare ca sa mi se spuna ca daca nu-mi convin regulile si comentez, nu am decat sa-mi mut copilul. |
cred ca femeile alea au inceput sa confunde parintii cu copiii.
sdcristian spune:
aiurea de tot morgano
la noi anul asta a fost totul decent, 10 lei fondul grupei pt ceva caiete speciale, am dus rechizitele, ducem lunar sapun-servetele-hatie igienica si atat
si evident masa, 7 lei pe zi, se platesc doar zilele cand copilul a fost prezent
anya spune:
La faza cu religia si eu luam foc. Oricum sunt mai "nedusa la biserica" si m-am certat la gradinita cu ele pe tema rugaciunii inainte de masa. Le-am explicat ca e gradinita DE STAT si statul e laic. La scoala am facut cerere si am copiii retrasi de la orele de religie.
La ce gradinita ai copilul? La noi nu s-a pus vreodata in discutie dusul la biserica. La o gradi aproape de Iancului stiu ca ii duce, dar cine nu vrea duce copiii mai tarziu direct la clasa - adica fara suparari.
Morgano spune:
Nu suntem in Bucuresti, anya.
Dar povestea asta sunt sigura ca exista in multe gradinite din tara si parintii, in marea majoritate tac, asa cum am facut si eu.
De-abia astept sa vad moacele cand anunt ca platesc pt tot anul suma de fondul grupei, voi achita optionalele pe sem. 1 si ATAT!
Restul fondurilor .... sa le scoata de unde vrea, sau din anii trecuti cand am platit pt 2 copii.
Cu religia in scoli/gradi este, parca, un topic special.
Eu am zis ca o las pe cea mare la religie pana nu vad chestii care sa saraca peste acceptarea mea .... deja au inceput cu brio: spovedanie cu parintele intr-o camera la subsol, unde a fost strasa de limba de pacate, de mama si tata si familie si i s-a spus sa nu-mi zica ce au vorbit.
ab5174 spune:
Morgano, tu locuiesti in Elvetia? Ca asa apare sub avatarul tau.
De ce ai pus toate preturile in lei?
ingridnen spune:
asta-i chiar culmea cu spovedania la subsol !
Fi-miu a fost 2 ani la gradi catolica si acum este in clasa a 3-a tot la scoala catolica (noi nu santem catolici)- deci scoala confesionala - insa asa ceva nu s-a intamplat ! Participa o data pe luna la slujba la biserica (este in curtea scolii aceasta biserica) si au orele de religie saptamanale (cartea lor este foarte OK....)
Ingrid si Cristi 9 ani