Cum trebuie sa te comporti cu un copil rasfatat?
Raspunsuri - Pagina 6
Lau2 spune:
Dar nu o spunem noi ca este un copil rasfatat si asa ne-a zis dr.care se considera de compententa in ceea ce practica, ca doar de asta ii doctor sau nu?
De multe ori copiii sunt prea subestimati.
Lau2 spune:
Ce inseamna un copil rasfatat la noi?
Nu vrea sa urmeze regulile impuse de noi si nu coopereaza cand este vorba de a face compromisuri.
Nu ne baga in seama atunci cand i se zice "NU" .
Nu ii respecta pe cei din jur si pe ultima bona a disperato.
Plange din orice si in mod frecvent face scene de isterie si se tranteste cu capul de pamant.
Evident, niciun copil nu este perfect,dar oare am gresit noi ca i-am oferit totul ?
natalia_nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lau2 Dar nu o spunem noi ca este un copil rasfatat si asa ne-a zis dr.care se considera de compententa in ceea ce practica, ca doar de asta ii doctor sau nu? De multe ori copiii sunt prea subestimati. |
Sa inteleg ca la facultatea de medicina ii invata pe doctori termenul stiintific de "rasfatat"?! Xio, unde esti? Desluseste-ne, pls, ca ne baga Lau2 in ceata! Si pe care doctori ii invata termenul asta, ce specialitate oare? Hmm, tre' sa ma mai documentez, iaca cum aflu eu chestii noi de la... Lau2!
Am ras mai sus, dar de fapt imi vine sa pentru bietul copil de 1 an si jumatate!
Laura25 spune:
citat din mesajul lui Lau2 Ce inseamna un copil rasfatat la noi? Nu vrea sa urmeze regulile impuse de noi si nu coopereaza cand este vorba de a face compromisuri. Nu ne baga in seama atunci cand i se zice "NU" . Nu ii respecta pe cei din jur si pe ultima bona a disperato. Plange din orice si in mod frecvent face scene de isterie si se tranteste cu capul de pamant. Evident, niciun copil nu este perfect,dar oare am gresit noi ca i-am oferit totul ? |
ha!? tu ai asteptarile astea (respect, reguli, supunere cand zici 'nu') de la un copil de 1.5 ani!?!? Respect?! WTF!? Asta se castiga, nu se impune. Poate ultima bona nu merita respect, de asta nu l-a primit. Poate aveti impresia ca i-ati dat 'totul', dar din ce/cum scrii, nu prea i-ati dat iubire neconditionata, atentie si toleranta.
Se tranteste si se isterizeaza pentru ca nu poate verbaliza, incearca sa va faca sa pricepti ca ceva nu ii convine. Poate daca ar putea vorbi, v-ar spune frumos: "dragi parinti, cuplu (a)sudat ce sunteti, bagati-va regulile undeva, eu nu vreau cascaval, vreau iaurt azi. Mi-e greata de cartofi, am pofta de orez. Vreau telecomanda pentru ca e fascinanta si are butoane, nu vreau sa o tii numai tu in mana!"
corap spune:
citat din mesajul lui Lau2 Ce inseamna un copil rasfatat la noi? Nu vrea sa urmeze regulile impuse de noi si nu coopereaza cand este vorba de a face compromisuri. Nu ne baga in seama atunci cand i se zice "NU" . Nu ii respecta pe cei din jur si pe ultima bona a disperato. Plange din orice si in mod frecvent face scene de isterie si se tranteste cu capul de pamant. Evident, niciun copil nu este perfect,dar oare am gresit noi ca i-am oferit totul ? |
nu, ati gresit voi ca i-ati impus prea multe reguli, pentru ca credeti ca un copil de 1,5 ani are notiunea de compromis, pentru ca aveti impresia ca copilu' se da cu capul de pamant ca sa va faca in ciuda, ca habar n-ai ce insemna o "criza de isterie" (copii nu pot face crize de isterie, mai documenteaza-te, eventual la alt medic).
si gresiti in continuare iluzionandu-va ca copilul la un an jumate are experienta si intelegerea unui adult + docilitatea unei vite de tractiune. si ca unde-l pui, acolo sta.
si mai am o lista de greseli pe care le faceti voi (ma rog, tu). si din scrisele tale, tu esti un adult rasfatat care se isterizeaza [sic] ca nu i-a nimerit in lot jucaria pe care si-o dorea.
histamina spune:
lau2,cred ca sunteti din alt film decat copilul vostru.respect la un an si jumatate????????????????
eu i-as cere sa vb cel putin 2 limbi straine.acum i se formeaza personalitate,iar voi ii oferiti sansa unica sa i-o croiti cu reguli,frustrari,agresivitate.da,agresivitate,pt ca asa sunt percepute regulile la varsta asta. ca o agresiune.
laura avea dreptate:are nevoie doar de iubire,neconditionata.
copilul e perfect normal,voi nu,deloc.
daca vrei un copil cu sechele emotionale,continuati.daca vreti un copil normal,echilibrat,iubiti-l.atat. neconditionat.jucati-va.radeti.bagati undeva tot setul de reguli.
si da, poate bona nu-i ok.
anya spune:
Copilul e normal. Cei din jur NU.
E normal sa nu percuteze pozitiv la NU. Daca vine cineva la tine si iti zice NU doar asa... faci? Eu NU. E absolut normal. Orice schimbare, orice restrictionare va duce la o reactie de respingere si asta nu se intampla doar la copii. Se intampla peste tot, de la bb-i pan ala adulti, de la indivizi pana la mase de oameni. De ce crezi ca toti cei care conduc masele trebuie sa fie buni politicieni? Ca sa manipuleze! Pana la urma, la o scara mica, asta trebuie facut cu copilul mic care inca nu intelege de ce nu e bine sa faca cutare lucru. De fapt ii distragi atentia cu ceva ce-i place si e si ok din punctul vostru de vedere. Incetul cu incetul ii explicati de ce nu trebuie sa faca ceva cu cat mai multe exemplificari posibile.
Sa zicem ca nu vrei sa mearga sa puna mana pe cuptor. Poti sa-i spui de 1000 de ori NU ca va deveni din ce in ce mai interesant. Da drumul la cuptor si cand e incins tare cheama-l in bucatarie si deschide in fata lui usa. Valul de aer fierbinte il ca speria fara sa-l arda. Va fi suficient sa inteleaga ca e pericol si acolo NU umbla.
Tot ce face copilul e normal. Voi nu stiti sa preveniti sau sa gestionati astfel de situatii. Oricate exemple ti-am da noi, cred ca mult mai bine ar fi sa mergeti la un psiholog. Pentru voi, nu pentru copil. Va va ajuta sa-l intelegeti si sa empatizati cu nevoile lui. Asa veti stii sa reactionati.
ch_dana spune:
Nu le ai cumva electronic? |
Dana_Vio, doar Aletha Solther o am, din pacate vad ca nu am dreptul sa iti trimit email (?!?) si nici PM-ul tau nu e activat, poate imi dai tu un PM cu mailul. Din pacate, Brazelton il am in format clasic, l-am cumparat online.
Lau2, incearca sa citesti si tu una-alta sa te lamuresti, doctorii sunt poate competenti in bolile copilariei, nu neaparat si in comportament. Asa cum au zis celelate forumiste, la varsta asta cam greu cu regulile ...
CorinaDani spune:
eu una n-as pune baza pe tot ce povesteste acest user.
nu stiu daca sunteti la curent, imediat dupa ce s-a inscris pe forum, a inceput sa "hartuiasca" alti useri, acordand dezaprobari in cascada la mesajele si subiectele lor, unele dintre ele fiind chiar arhivate. ce-i si mai curios, hartuirea cu dezaprobari a userului lau2 a inceput fix la o zi sau doua dupa inchiderea unui alt cont de user, care la fel, dezaproba pe banda rulanta.
mie acest comportament nu mi se pare deloc normal. sau apartine unui troll.
cel mai recent s-a manifestat la subiectul lui Eleni. mi-a placut cum l-a pus la punct, asta nu inseamna insa ca s-a si potolit.