Cum trebuie sa te comporti cu un copil rasfatat?

Cum trebuie sa te comporti cu un copil rasfatat? | Autor: Lau2

Link direct la acest mesaj

Aveti ceva sfaturi sau experiente? Doresc sa aflu mai multe despre cum ar trebui sa ne comportam cu copiii rasfatati.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Mai intai cred ca ar trebui sa definesti COPIL RASFATAT.
Aceasta este o eticheta pusa unui copil / unei persoane in urma unei actiuni. Si etichetarile nu-s OK!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ai cui sunt copiii? Ai tai sau ai altuia?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca e copilul tau - sunt multe de spus . Daca e al altuia nu ai cum sa-l dez-rasfeti. Eu incerc sa-i tratez egal, ca pe un copil nerasfatat si daca nu si nu...sa fie iubit...la el acasa.
Ca sa te putem ajuta va trebui sa ne dai mai multe detalii, eventual o scena-doua din care sa deducem "rasfatul" si sa ne gandim cum am reactiona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ieri, un user se plangea ca este "hartuita" de userul Lau2, care acorda dezaprobari la toate mesajele ei, chiar si la cele din arhiva sau de la subiecte mai vechi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Corina, multumesc ca ai atras atentia. Imi scapase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lau2 spune:

Copilul este in varsta de 1 an si 5 luni si DA,este al nostru.

Cum se rasfata?Il asez la masa si in loc sa manance arunca mancare pe jos alt aspect ar mai fi ca atunci cand nu ii dai ce doreste se izbeste cu capul de scaun daca este asezat in scaun,de carucior daca este in el evident sau chiar de pamant.
Am fost cu el la dr.si ne-au zis ca se comporta astfel pentru-ca este foarte rasfatat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

schimba doctorul.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Esti sigura ca e rasfat? ca si eu am crezut asa si era autism de fapt...si am aflat cam tirziu dupa 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

al meu se comporta relativ similar la 1 an si 7 luni, diferenta fiind ca nu se loveste cu capul de obiecte ci se inmoaie si se lichefiaza la sol, unde incepe un mare bocit. aruncatul de mancare pe jos e de asemenea o mare distractie, ca si pictatul pe pereti cu iaurt, hranitul cainelui, etc. Mesele sunt un mare tambalau, baia e si ea problematica uneori, cada de baie devine un veritabil pit of fire un anumite seri, schimbatul de pampers e un fel de cross-country.
cu riscul de a creste la san un monstru malefic, imi asum afirmatia conform careia am un copil absolut normal. Si am sa continui sa-l rasfat.

Ca metode de oprire a plansului si trantitului pe jos, pana acum pt mine a mers distragerea atentiei.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

sunt multe carti bune si usoare care va pot ajuta sa intelegeti evoile copilului si sa intelegeti ce anume din comportamentul vostru il determina sa fie "rasfatat".
de ex "intelege-ti copilul" de kay kuzma.
copiii nu se nasc rasfatati si nu devin asa peste noapte pentru a face in ciuda parintilor. in general comportamentul acestora le determina "rasfatul".
am pus rasfat intentionat in paranteza.

intai faceti o evaluare a felului in care interactionati cu el si apoi categorisiti-l. ce zici?

Mergi la inceput