ulei de catina

ulei de catina | Autor: cecilialia

Link direct la acest mesaj

Va rog sa imi spuneti daca ati facut vreodata ulei de catina
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cecilialia spune:

chiar nu stie nimeni o reteta pentru uleiul de catina? am mai gasit cate ceva pe net, dar as vrea sa fiu sigura ca iese bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

cecilialia, eu nu stiu cum s-ar face uleiul de catina artizanal (acasa). Am facut de multe ori suc de catina acasa, dar nu vad cum as putea extrage uleiul din sucul respectiv (si parca citeam undeva ca semintele contin, totusi, cea mai mare cantitate de ulei).

Ce retete ai gasit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kallista spune:

A incercat cineva sa faca ulei de catina? Ma intereseaza si pe mine. Noi momentan facem cura de catina in fiecare toamna - catina o mancam cu miere, iar ulei luam din cel cumparat. Decat deloc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io n-am incercat, da' am citit aici ca:

"Uleiul de catina se poate prepara īn felul urmator: se spala bine cu apa fiarta si racita 1 kg de fructe, dupa care se usuca in servete. Se zdrobesc apoi pe rīnd cu o lingura de lemn intr-un vas emailat sau de sticla. Se stoarce sucul obtinut prin tifon, obtinīndu-se aproximativ 600 de grame. Se lasa timp de 24 de ore la temperatura camerei, fara a-l acoperi etans. Se va forma o pelicula de culoare mai deschisa, care este uleiul de catina. Ceea ce a ramas de la tescuire se usuca intii la aer, apoi īntr-un cuptor deschis pina devine sfarimicios. Se risneste in risnita de cafea. Pudra astfel obtinuta se pune intr-un vas de sticla sau emailat si peste ea se toarna 12 linguri de ulei de masline sau de porumb. Pudra cintareste aproximativ 50 de grame si uleiul o va acoperi bine. Se lasa timp de trei saptamini, agitind amestecul din cīnd īn cīnd. Dupa cele trei saptamini se scurge usor. Uleiul astfel obtinut este destul de concentrat. Se ia cite o lingurita cu 15-20 de minute inainte de masa, de 2-3 ori pe zi."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kallista spune:

Adela, multumim de reteta. Cu prima ocazie cand pun mana pe catina incerc si eu si o sa va spun ce mi-a iesit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilialia spune:

reteta adelei am gasit-o si eu, ma gandeam ca poate are cineva o alta reteta. Am sa incerc sa vad ce iese....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenanalbaru spune:

Eu doar ce am cumparat ulei de catina Mi-am luat 100 ml ca sa fac o cura de cateva picaturi pe zi. Am citit ca are foarte multe intrebuintari si fiind foarte benefic pentru sanatate.
Daca te hotarasti sa-ti cumperi sa-mi spui ca sa-ti las linkul de unde am cumparat eu este la un pret acceptabil
pupici

Mergi la inceput