Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 22
Raspunsuri - Pagina 14
dara76 spune:
Tocmai am aflat ca s-ar putea sa nu fie nicio problema cu vaccinul BCG de Danemarca, ci cu asistentele din Romania. Pe Wikipedia scrie ca daca vaccinul BCG se face subcutanat, nu intradermic, cum ar trebui, poate sa dea de la abces (cum au facut mai multi bebei de la noi) la limfadenita - umflarea ganglionilor limfatici, pentru ca nu provoaca reactia unde ar trebui, in piele, ci sub piele. Intradermic inseamna injectie facuta cu ac f. mic si subtire, paralel cu pielea si sa nu treaca de piele in interior, subcutanat inseamna c-a trecut deja de piele (se face cu ac mai mare si mai gros decat cel intradermic, chiar daca noua ne pare mic si ala pt. subcutanate).
Mie mi-a zis dr. de fam. c-a facut abces pt ca i s-a facut injectia prea adanc, dar n-am inteles atunci, am inteles abia acum care e faza, ca trebuie facut vaccinul antituberculoza in piele, nu sub piele, neaparat, ca altfel se ajunge ca la Mihaita al lui Niko.
Am aflat asta pt. ca-mi daduse un prieten un articol cu tuberculoza rezistenta la medicamente, de care mor oameni, si cautaseram daca exista vaccin si pt. adulti. Se pare ca vaccinul BCG da 80% imunitate cam 15 ani, inteleg ca pe la 15 ani ar trebui sa-l repetam copiilor? Ca stiu ca si la varicela la fel e, tot 15 ani.
PS. Ma gandesc ca pielea bebeilor fiind si mai subtire decat a noastra, asistentele care fac vaccinul BCG nu prea nimeresc intradermic si se ajunge la subcutanat.
LE: Poate spuneti si altor gravidute sa insiste la spital, sa dea o spaga la vreo asistenta mai meseriasa, ceva - ele sau familia - sa se asigure ca se face vaccinul BCG intradermic, nu subcutanat. Eventual poate se duc cu seringa de intradermic la ele, ca poate spitalele nu au decat pt. subcutanat, nu stiu.
ronina spune:
Vai Dara ce chestie, cine s-ar fi gandit sa intrebe sau sa insiste la asistente sa faca vaccinul cum trebuie ca doar ele trebuie sa stie meseria nu noi
monna3 spune:
am ajuns pe pagina 2??
La multi ani sarbatoritilor de azi!
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
marci_mami spune:
Ioana papa mai bine Bianca?
Pana saptamana trecuta si Bianca mea papa doar 5-6lingurite si apoi se incapatana si nu mai deschidea gurita .Dar intr o zi m am apucat de povestit cu DS si am uitat de mancarea ei si i am incalzit o foarte tare.Si asa am observat ca i place mancarea mai calda si daca ii mai bine pun si 3 lingurite de morcovel din borcan papa chiar bine.
Haydee spune:
Buna seara!
Intru si eu rapid sa urez strengareilor, mamicilor, taticilor si tuturor celor dragi voua La multi ani, sanatate si fericire!
Am citit f putin din urma, la capitolul retete pot sa spun si eu una care Elenei i-a placut la nebunie: dovleac copt+ mar copt+ branzica.
Noi suntem bine, dar timpul parca se contracta pe zi ce trece, nici nu stiu cand se termina saptamana, apuc rar sa deschid laptopul...
monna3 spune:
apropo de mancarea rece/calda... lui Andi nu-i place mancarea incalzita, ii place sa fie cam la temperatura camerei, daca i-o incalzesc ia prima gura si apoi gata, nu mai deschide gura deloc
Povestea nasterii
SuperMami_1 spune:
Si lui Vladut ii place mancare mai calduta
Monna, cum pe pagina 2? multumim pentru urari!
dia_tm spune:
La Multi Ani dragi Mihai si Mihaele!
(mai cu intarziere...dar daca n-ajung sa intru zilnic pe aici...)
Dara, ce chestie cu vaccinul! Sincer nu ma mir prea tare, dar e paat ca au atatia copiid e suferit pentru ca unele asistete au impresia a stiu ele ca doar au mai facut vaccinuri, si nici macar nu mai verifica cum anume trebuie facut.
Ioana, super ca descoperi chestii care sa i se pare Biancai delicioase! Mult succes in continuare!
Cu Lavi merge bine cu papatul - doar cu unele mici efecte adverse. Fata asta chiar nu stie cand sa se opreasca; iar eu daca vad ca ar mai manca ii dau (ca nu-mi dau seama cat laptic papa de la mine...si nu stiu exact cat a mancat la cresa) ...si uneori exageram si apoi vomita saracuta o tona, de ma ingrozesc si-mi zic ca nu-s normala ca am inghesuit atat de multa papica intr-un stomacel asa de mic. Am inteles ca si la cresa mai face din astea - nu des, dar oricum sper sa gasim o solutie sa scapam de asa episoade.
Astept week-end-ul cu mare nerabdare! ca asa, in timpul saptamanii abia mai ajung sa le vad pe fete si sa petrec un pic de timp cu ele.
Sincer n-am habar cum o sa facem dupa ce pleaca socra-mea; momentan incerc sa vad daca as reusi dimineata sa fiu gata la timp de plecare, si nu-mi iese figura nici din greseala (poate si pentru ca stiuc a momentan nu e chiar necesar...sper insa ca de saptamana viitoare sa reusesc)
ronina spune:
Buna fetelor!
Monna: chiar asa, cum pe pagina 2?
Marci: nu papa prea bine Bianca nici acum din pacate. Am incercat cu papica mai calda dar nu vrea asa deloc, am observat ca la temperatura camerei ii e mai pe plac. Aseara chiar am incercat budinca de ciocolata (a dat Anca link la reteta) si nu i-a placut deloc, e drept ca am pus lingura de pudra de roscove cam plina si doar aia se simtea la gust, nici mie nu mi-a placut ce-a iesit. Sunt zile si zile.
Haydee: cred ca voi incerca si eu combinatia, merci de idee
Dia: offf, cred ca ti-e greu, nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi cand ma reintorc la lucru E ciudat cum papa Lavi pana nu mai stie de ea
monna3 spune:
pai nu mai scrisese nimeni de ceva timp si nu mai era subiectul pe prima pagina ci pe a doua
noi suntem plini de muci asa ca am avut o noapte agitata rau... s-a tot trezit pt ca se inneca de la muci si se speria. pe la 4 l-a luat DS in ergo si a dormit asa vreo ora. la 5 i-am dat papa si l-am luat cu noi in pat, a mai dormit pana la 7 dar cu foiala multa .
acum abia ce s-a trezit si vad ca are chef de joaca si vorba, bine macar ca nu e molesit.
Povestea nasterii