scoala din farmacie
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/copil-farmacista.html
Eu am ramas socata de aceasta stire?
Chiar nimeni nu a putut sa faca nimic pentru acest baiat? Exsista centre de zi, organizatii umanitare, vecini......inca o mostra ca ,,societatea'' doarme.
Raspunsuri
viviana spune:
Inca o mostra ca societatea nu doarme. Acea farmacista a luat atitudine si il ajuta.
Stirile au prezentat cazul deci se prea poate ca el sa primeasca ajutor tocmai datorita acestei mediatizari.
anuscha2009 spune:
De ce a trebuit sa se ajunga aici?
Nu exista Directii de protectia copilului? Centre de zi? Organizatii?
Nu stiu, mi se pare ca ne vindem prea mult saracia si asta ma deranjeaza pe mine.
MissPaloma2 spune:
Si pe mine m-a impresionat stirea.Bravo acelei farmaciste si bravo acelui copil.Probabil ca acel copil vrea sa invete sa citeasca ... atat...
diuna spune:
Pe mine primul gand m-a dus la institutia bisericii ortodoxe...Daca nici aici nu se face simtita, atunci unde? Farmacista e un caz izolat, se ocupa de alt caz izolat, biserica ar putea ajuta pe scara larga. Pana la urma eu asta consider ca ii este menirea, de a ajuta nevoiasii. Dar daca nici pe morti nu-i ingroapa gratis...
Alexandra spune:
Biserica la noi nu-i buna decat de jupuit de bani cu orice ocazie, in rest n-ai sa vezi ca sare vreodata sa ajute cu adevarat. Si nu vorbesc aici de cazuri izolate de preoti care se implica in viata comunitatii, vorbesc de institutia in ansamblul ei.
Mickyyy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Inca o mostra ca societatea nu doarme. Acea farmacista a luat atitudine si il ajuta. Stirile au prezentat cazul deci se prea poate ca el sa primeasca ajutor tocmai datorita acestei mediatizari. |
Din fericire pentru baietel, datorita mediatizarii, cu siguranta, macar pe termen scurt, viitorul lui va fi mai bun.
Din nefericire, sunt mii de astfel de cazuri, si nu poti rezolva doar prin mediatizare punctuala problema.
Si putin offtopic - directiile de asistenta sociala sunt ca si inexistente. Eu am stat azi 20 de minute in hold, asteptand sa imi preia cineva apelul, si apoi am renuntat. Eu nu aveam o problema reala, voiam doar o informatie, dar ce te faci cand cineva chiar vrea sa sesizeze un caz cu adevarat important acolo? Oricat ai fi tu de "om de bine", ti se taie sa astepti sa fi bagat in seama de cineva, si daca intr-un final te baga, sa te plimbe apoi de la ana la caiafa si sa nu rezolve nimic!
megbeng spune:
intr-adevar, impresionant caz. oare de ce pentru astfel de copii nu pot dedica invatatorii o ora in plus dupa program sa ii ajute la teme?
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
Ce mai povesteste Ana...
Aqai spune:
megbeng, se poate si nu se poate
nu se poate: daca invatatorul are copiii/ nepotii lui la care sa ajunga acasa sa-i ajute la teme
daca invatatorul mai are o slujba dupa amiaza sa-si completeze veniturile
se poate daca: invatatorul nu are nimic altceva de facut si daca il preocupa soarta acelui copil in particular .... sau daca orice altceva are de facut ii permite sa se ocupe suplimentar de copii
asa ca vezi, really nu exista un raspuns general valabil