Veste buna! Sau nu?
Raspunsuri - Pagina 18
portocalia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ari Cred ca asta cu amenintarea cu deschiderea granitelor e un banc. Nu-i destul sa se deschida granitele Chinei (care sunt deja oarecum deschise), ci ar trebui sa se deschida si cele ale democratilor occidentali...ceea ce nu se prea intampla. Sunt destui chinezi in Canada, care reusesc sa obtina vizele ca orice alti candidati la emigrare indiferent de tara de origine: raspund criteriilor de admitere, intra in Canada. Nu raspund, nu intra, e simplu. Si gurile democrate nu se inchid asa simplu. Din fericire. |
ari, asta era un banc din perioada comunista, cand teoretic, fugitii din lagarele comuniste primeau aproape automat azil politic in vest. acum lucrurile stau altfel, problema nu sunt granitele, ci vizele, dupa cum am zis. insa politica demografica a chinei dateaza din 79 si pe atunci se gaseau destule voci democratice prin vest. plus ca, inutil sa zic, canada nu-i buricul pamantului si nu toate tarile dezvoltate au aceeasi politica de imigratie ca_canada.
ab5174 spune:
Ultimele pagini au fost despre China si interdictia de a avea mai mult de 1 copil - trist foarte trist.
Dar hai sa ne uitam si in ograda noastra , cind un "3$%^&*%&%" aka ceausescu si sleahta lui au hotarit ca femeile trebuie sa faca cit mai multi copii (mame eroine -saracele) ...si care nu au avut acces la nici un mijloc de contraceptie , in afara de "calendar" sau abstinenta sau intreruperi de sarcina care au dus la atitea morti.
ari spune:
Daaa, da' Ceasca a gasit solutia la suprapopulare: alimentatia rationala!!! Sa mancam mai putin si sa nastem mai mult!
Sunt cinica, stiu...Am trait din plin vremea aceea si m-a marcat puternic.
Altfel...copilul unic din China, mama eroina din Romania ceausista...cam acelasi lucru. Masuri luate fara nici un fel de consideratie fata de femei...
msl1 spune:
Da daca tot majoritatea raspunsurilor au fost de acord cu ce s-a facut as vrea sa stiu de ce raspunsul meu a fost evaulat negativ; va rog cele care mi-ati evaluat raspunsul negativ sa imi explicati de ce!
Fata lui soacra-mea nu avea 22 de ani ci vreo 30 si era divortata fara servici cam dependenta de droguri si fara nici un dumnezo...
chestia cu invatatul contraceptiei o asemenea persoana ca cea de la tara e ca si pradatul orzului pe giste....probabil ca au incercat si au vazut ca nu au cu cine si cea mai buna solutie a fost sterilizarea! Bine ca i-au facut-o gratis ca aici costa f mult; si merg si isi fac sterilizare si fete tinere din diverse motive, eu am vazut una de 24 de ani care era doritoare...ce e asa de mare drama?
ab5174 spune:
citat din mesajul lui msl1 chestia cu invatatul contraceptiei o asemenea persoana ca cea de la tara e ca si pradatul orzului pe giste....probabil ca au incercat si au vazut ca nu au cu cine si cea mai buna solutie a fost sterilizarea! Bine ca i-au facut-o gratis ca aici costa f mult; si merg si isi fac sterilizare si fete tinere din diverse motive, eu am vazut una de 24 de ani care era doritoare...ce e asa de mare drama? |
Nu au sterilizat-o .....i-au legat numai trompele uterine.
Si daca se hotaraste ca vrea sa faca copii din nou, exista operatia de "desfacere" (nu stiu cum se numeste)
Dar din cite am inteles si mama ei, si ea au handicap psihic - eu una nu as lasa un copil pe mina lor.
XIO spune:
Mda, e sterilizare aia, ca o refacere e mai grea, daca nu chiar imposibila.Si in cazul ei cred ca e imposibila.
en_kvinna spune:
In toata treaba asta cu politica singurului copil lumea are tendinta de a uita un detaliu semnificativ. Culpa individuala. In China exista o lege clara si feroce. De vreo 30 de ani parese. Adica exista o generatie nascuta cu legea asta, nu mai e ceva nou pe care lumea sa nu-l priceapa. Tot asa lumea stie ca ''statul'' nu se indupleca usor si nicidecum prin lacrimi. Si totusi, sunt parinti , femei care desi fac sex nu se protejeaza, desi raman insarcinate nu fac avort. Se lasa pana la 8 luni cand deja e intrerupere de sarcina. In toata chestiunea asta, e numai si numai vina statului? Nu statul a decis avortarea fetusilor de sex feminin incat acum sa fie nevoit sa interzica dezvaluirea sexului inaintea nasterii. Aia au fost parintii. In ochii lor o fata nu face nici cat o ceapa degerata. Oare daca pe aceasi parinti ii lasa statul sa aibe cati copii isi doresc, oare care era viata fetelor in familiile respective? Cineva a amintit de taierea tendoanelor ca o practica barbara de a opri migratia copiilor dinsre sate spre orase. Sau ceva de genul asta. Este asta una dintre consecintele legii? Io nu o vad asa. Cum niste parinti pot fi capabili de asa ceva? Cu poate unicul copil? O sa imi spuneti ca este vorba de lipsa de educatie. LOL. As zice mai degraba de lipsa de iubire care pana la urma este un sentiment instinctual. Asta nu se educa. Ori il ai ori nu il ai. Si chiar de ar fi si lipsa de educatie sexuala poate e si pt. ca nu prea sunt interesati. Procesul de predare - invatare presupune doi pioni ce se influenteaza reciproc. Deci, pana la urma si cel cel ce invata trebuie sa aibe macar minimul de interes.
Dincolo de ferocitatea legii, multe drame s-ar fi putut evita daca...
ari spune:
Multam, Portocalia. Acum ca mi-ai spus ca_Canada nu-i buricul pamantului (noutate pentru mine), poate-mi spui si cine-i buricu'. Hai, ca trebuie sa stii.
ari spune:
In cazul Chinei, statul se indupleca, nu prin lacrimi nici prin rugaminti, ci prin...bani. Vrei sa faci al doilea copil, platesti la *stat*. Daca n-ai bani...avortul fortat te asteapta.
portocalia spune:
citat din mesajul lui ari Multam, Portocalia. Acum ca mi-ai spus ca_Canada nu-i buricul pamantului (noutate pentru mine), poate-mi spui si cine-i buricu'. Hai, ca trebuie sa stii. |
ari, cer scuze! mesajul meu a fost din poignet, recunosc. m-a deranjat insa ca n-ai priceput despre ce perioada vorbim (dar combati!) si ca reduci lumea intreaga la cazul canadei si... nu-i cazul. lumea-i larga si fiecare tara are politica ei de emigrare, iar chinezii (ca de ei vorbeam la o adica) sunt prezenti peste tot, pana si in romania. din moment ce-s legal unde sunt, probabil ca se poate inca emigra din china, fara mari probleme.