Facebook fara acordul parintilor
Raspunsuri - Pagina 5
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Cred ca asta e si cu copiii. Cit timp petrec in casa, singuri? Cit timp sunt impreuna cu prietenii, inafara de scoala? E doar un feeling de-al meu nesustinut de cercetare, dar cred ca un copil/adolescent care are o viata sociala foarte intensa nu pierde prea mult timp on FB. |
exact
asta cred si eu
ca de fapt aceasta nevoie de socializare online a copiilor poate fi o consecinta a atitudinii parintilor
nu e deloc usor sa recunoastem ca noi insine am pierdut fraiele
Va marturisesc ca acest topic mi-a adus o revelatie fata de propriile-mi alegeri vis a vis de raspunsul la dilema cat din timpul petrecut online e de calitate si cat poate fi folosit in alte actiuni in 'real life'
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
De dragul Artei
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
sa va mai zic ceva
fix on topic la titlul subiectului de fata:
mama mea mereu imi spune: 'iar pierzi vremea pe laptopul ala al tau'
(daca la serviciu timpul e impartit intre online si alte treburi de job, acasa majoritatea timpului petrecut in fata comp desigur e pe DC sau FB)
Alinuk
De dragul Artei
Nimic nu-i intamplator!
ni-na spune:
Ba eu m-am indragostit...de umorul Vivianei,de initiativele Alinuk-ai,de felul cum te ajuta CorinaDani , de savoarea Olgutei,iar exemplele pot continua,am scris doar cateva nume ca intelegeti ce vreau sa zic.
Si sa fiu ON TOPIC,eu i-am facut copilului de 12 ani cont de e-mail,de FB,ii fac conturi la toate minunile pe care si le doreste(zilele trecute am facut pe Gmail ca asa cerea androidul de la telefon,doar pentru ca asa il verific.I-am aratat ca ii pot vedea istoricul......insa momentan nu imi zgarie retina decat greselile de ortografie din discutiile cu colegii(l-am anuntat ca daca voi gasi la el litere mancate,cratime sau ceva ce ucide gramatica.........ii dau teme suplimentare de nu se va lipi de mess sau chat saptamani)
alinuk spune:
Ni-na
asta e savoarea si parfumul faptului ca ne cunoastem deja
cu bune si mai putin bune
in zile cu soare sau mai gri
si tragem scurt o concluzie ...
ca online ul asta are si partile lui bune, nu!?
Alinuk
De dragul Artei
Nimic nu-i intamplator!
cris_stef spune:
Donia,
Eu pledez pentru experiment. Nu poti sti cum este fara FB daca nu stii cum este cu FB.
Nu putem spune cu adevarat ca Londra nu ni se potriveste doar pentru ca cineva de pe DC a spus ca ploua mereu. Pana nu mergem noi acolo sa vedem daca ni se potriveste sau nu, nu putem spune nimic. Poate doar ceva de genul "nu am ajuns la Londra nici anul acesta, dar oricum nu e doream sa ajungem, ploua prea mult pentru gusturile noastre". Vulpea isi doreste strugurii, chiar daca spune ca sunt acri.
Povestile colegilor/pretenilor nu conteaza, nu sunt experientele noastre. Imunitatea se capata doar intrand in mediul nesteril. Si noi, parintii, putem fi vaccin.
Emmy spune:
citat din mesajul lui MElise Si eu ma confrunt cu aceeasi problema a FB. Deocamdata sunt in faza in care nu sunt de acord ca fetita mea de 10 ani jumate sa isi faca un cont, insa prevad ca in curand voi ceda... Nu stiu daca pericolele care ar putea-o pandi pe FB ma determina sa nu fiu de acord sau mai degraba faptul ca i-ar manca niste timp liber pe care ar putea sa il foloseasca altfel... Ideea este ca sunt constienta ca nu o voi putea tine departe mult timp de el. Cred ca ideal ar fi sa reusesc sa o fac sa se convinga singura ca e o pierdere de vreme la varsta ei, insa atata timp cat eu insami pierd timp pe FB mi se pare cam ipocrit demersul, asa ca nu stiu cum e mai bine... In tot cazul, o inteleg perfect pe Emmy si cred ca sub impulsul momentului as fi procedat la fel, insa cred ca nu e cea mai buna reactie. Depinde si cum a pus problema...In fond, daca copilul mintea, spunand ca invata si de fapt statea pe FB, atunci mi se pare normal sa fie mustruluit...nu e corect ce facea... daca insa mustruluiala e doar pentru ideea in sine ca si-a facut cont pe FB atunci cred ca ar trebui revizuita tactica... Fascinatie Buna dimineata, Ilinca! |
Lo_li_Ta spune:
citat din mesajul lui cristoiu Cred ca asta e si cu copiii. Cit timp petrec in casa, singuri? Cit timp sunt impreuna cu prietenii, inafara de scoala? E doar un feeling de-al meu nesustinut de cercetare, dar cred ca un copil/adolescent care are o viata sociala foarte intensa nu pierde prea mult timp on FB. |
Nu mai e chiar asa sa stii. Asta se aplicamai degraba la jocurile pe computer. Adolescentii cu cat au o viata sociala mai intensa in real life, cu atat simt nevoia s-o impartaseasca si in mediul virtual.Mai ales decat aproape orice telefon are aplicatie fb si o pot face de la fata locului. Au inceput sa se impleteasca foarte strans fb-ul si viata reala, deci nu as spune ca e pt singuratici.
Si on topic....facebok-ul n-are o optiune de report sau asa ceva? Daca exista varsta minima de inscriere, pe asta as miza. Daca exista o regula de utilizare trebuie respectata, daca nu , se poate gasi cineva s-o raporteze ca a mintit in privinta varstei.
Alexandra spune:
Destul de off-topic: Si mie imi placeau povestile Olgutei, n-a mai scris demult pe forum sau pe blog, stiti ceva de ea?
Donia spune:
citat din mesajul lui cris_stef Donia, Eu pledez pentru experiment. Nu poti sti cum este fara FB daca nu stii cum este cu FB. Nu putem spune cu adevarat ca Londra nu ni se potriveste doar pentru ca cineva de pe DC a spus ca ploua mereu. Pana nu mergem noi acolo sa vedem daca ni se potriveste sau nu, nu putem spune nimic. Poate doar ceva de genul "nu am ajuns la Londra nici anul acesta, dar oricum nu e doream sa ajungem, ploua prea mult pentru gusturile noastre". Vulpea isi doreste strugurii, chiar daca spune ca sunt acri. Povestile colegilor/pretenilor nu conteaza, nu sunt experientele noastre. Imunitatea se capata doar intrand in mediul nesteril. Si noi, parintii, putem fi vaccin. |
Eu sunt adepta alegerilor informate.
Daca vad ca prea multi oameni s-au ars cu focul, cu siguranta ca n-o sa bag si eu mana in foc ca sa vad daca o sa ma ard la randul meu. Si nu sunt nici genul de parinte care lasa copilul sa se arda, doar ca sa invete singur ca nu e bine sa bage mana in foc.
Personal prefer sa invat din greselile altora, si sa ma gandesc bine inainte de a lua o decizie. Doresc sa imi educ si copiii la fel, sa puna in balanta riscurile si dezavantajele si apoi sa aleaga ceea ce ii face pe ei sa se simta comfortabil.
Cu FB s-au ars destui, incepand cu pierderea serviciului sau mai recent chiar cu pierderea vietii.
Amanda Todd, despre care s-a pomenit aici de cateva ori, a fost bullied on line pana cand a ajuns sa se sinucida.
In clasa a 7-a a fost convinsa de catre un barbat sa isi arate sanii in fata webcamului. Un an mai tarziu aceeasi persoana a contactat-o si i-a cerut sa se expuna din nou, amenintand-o ca in caz contrar poza ei va circula pe net. Amanda n-a mai cedat de data asta, insa in scurt timpul poza cu ea expunandu-se a fost trimisa parintilor, profesorilor, colegilor, prietenilor.
A inceput sa fie bullied, ceea ce a facut-o sa ia calea alcoolului, drogurilor, automutilarii. A fost diagnosticata cu anxietate si depresie.
In timp a trebuit sa schimbe orasul in care locuia, scoala de cateva ori, a fost consiliata, a luat antidepresive. Bullyingul a continuat, pentru ca poza ei online a urmarit-o oriunde s-a mutat.
A incercat sa se sinucida de 2 ori, o data cu antidepresive, a doua oara cu inalbitor. Cand a doua incercare nu a reusit, pe FB i s-au postat mesaje cu inalbitori mai puternici care sa isi faca treaba mai bine data viitoare.
Cu o luna inainte sa se sinucida, a postat pe youtube un film cu povestea ei. O luna mai tarziu, s-a spanzurat. Avea 15 ani.
Si asta e consecinta unei greseli facute online de catre un copil. Va face si copilul meu aceeasi greseala? Banuiesc ca nu, insa prefer ca la 11 ani sa nu fie aruncat intr-un mediu asupra caruia nu are suficient control. Parerea mea... si a copilului, deocamdata :)