Burtici de mai-iunie 2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna dimineata!
Eu am o verisoara care s-a casatorit cu un neamt si la inceput se conversau in engleza ,pana si-a dat seama ca daca nu invata germana nu poate sa faca nimic decat sa stea in casa.In 3 luni a invatat ,dupa inca 2 luni s-a si angajat si lucreaza la o firma de transport ,coordoneaza toti soferii ,deci foloseste limba la greu.
Tu nu ai putut s-o inveti din cauza de bebe ,dar poate daca erai nevoita ,o invatai.Sotul tau nu stie?Poate o inveti de la el.Nu te supara pe mine pentru asta.

Raluca ai facut dublutest? Parca tu ziceai ca te duci,si cred ca ai facut si eco morfologica. Imi spui si mie cum se desfasoara dublutest ca eu pana acum nu le-am facut si nu stiu cum se desfasoara.Mi-am facut programare ,dar am vrut ca sa fie in aceasi zi ,sa-mi recolteze sange si sa-mi faca eco in aceasi zi.E bine asa?
Dupa asta sa ma duc cu rezultatele la medic sa interpreteze.
O zi buna!

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca1109 spune:

Neata Vioika!

Luna ma duc la dublu-test, la 15 45, imi ia sange si la 16 15 imi face eco morfofetala, deci in aceeasi zi trebuie facute, dupa cum mi-a zis doctorita. Asa ca luni seara o sa vin cu vesti

Raluca

S 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mony_omv spune:

Citat:
citat din mesajul lui VIOIKA76

Buna dimineata!
Eu am o verisoara care s-a casatorit cu un neamt si la inceput se conversau in engleza ,pana si-a dat seama ca daca nu invata germana nu poate sa faca nimic decat sa stea in casa.In 3 luni a invatat ,dupa inca 2 luni s-a si angajat si lucreaza la o firma de transport ,coordoneaza toti soferii ,deci foloseste limba la greu.
Tu nu ai putut s-o inveti din cauza de bebe ,dar poate daca erai nevoita ,o invatai.Sotul tau nu stie?Poate o inveti de la el.Nu te supara pe mine pentru asta.

Raluca ai facut dublutest? Parca tu ziceai ca te duci,si cred ca ai facut si eco morfologica. Imi spui si mie cum se desfasoara dublutest ca eu pana acum nu le-am facut si nu stiu cum se desfasoara.Mi-am facut programare ,dar am vrut ca sa fie in aceasi zi ,sa-mi recolteze sange si sa-mi faca eco in aceasi zi.E bine asa?
Dupa asta sa ma duc cu rezultatele la medic sa interpreteze.
O zi buna!

si acum10+

Poate te ajuta link-ul acesta. Acuma am citie si eu, sunt paralela!

http://www.reclamamascataatentie/sarcina/analize-sarcina/Dublu-test-in-sarcina-a6952.html

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Moni, felicitari!! Ma bucur mult pentru tine!

Mycya, trebuie sa inveti germana, asta e clar. Si asta tot pentru viitorul copiilor. La scoala nu vei putea sociabiliza cu celelalte mamici, o sa fie greu cu invatatoatea etc. Stiu ca nemtii vorbesc bine engleza, dar cu toate astea vei fi marginalizata (parerea mea), si implicit se va rasfrange asupra copiilor. cel mai bine ar fi sa iti gasesti o mamica nemtoaica cu care sa conversezi.
Cu prietenii, hmmm, poate nu erau chiar asa de buni prieteni. Noi am fost primii din grup cu copil, dar a fost ok. Poate si noi am fost flexibili, poate a fost si varsta, ca aveam la 30 de ani, deci alte preocupari ca la 20... Nu stiu, dar nu am avut probleme :).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Multumesc Mony.Nu se poate intra pe link,dar nu-i nimic ca m-am informat.Am inteles ca asa e mai bine sa fie facute in aceasi zi si analiza de sange si eco.Eu dupa astea ma duc la medicul meu din orasul meu si imi face eco morfologica.Am mai zis ca eu merg in paralel cu 2 medici ca nu m-am hotarat cum o sa fac cu nasterea ,avand in vedere ca este a3a nastere si s-ar putea derula pe rapid ,nu stiu daca voi avea timp sa ajung la Bucuresti ,stau la 60 km de capitala.Dupa asta o sa sun si la medicul din Bucuresti sa vedem ea ce parere are cu testele si cu eco morfologica ,cand mi-o face.

si acum10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns duduta190578 spune:

Buna dimineata mamici,eu nu mai am greturi deloc,dar in schimb am pus ceva pe mine,sper sa nu fie cam mult,dar burtica deja se vede.Eu sunt si mai grasa,adica am burta de grasime,dar acum se vede si mai tare.
Analizele mi-au iesit bune,dar abia in noiembrie mai merg la control.
Am vazut ca aem o contabila printre noi,poate stie sa ma ajute si pe mine cu niste nelamuriri.Eu imi fac angajare in decembrie,pana atunci sunt in concediu de crestere copil,si as vrea sa stiu dupa cat timp de la angajare pot sa intru in concediu medical.Asa,si daca intru in concediu medical,darile la stat le plateste tot angajatorul sau statul?

Mergi la inceput

duduta iti raspund eu desi nu sunt contabil dar m-am mai lovit de situatia asta.O data ce ai contract de munca ai dreptul si la concediul medical,iar impozitele se platesc in functie de codul de boala de pe concediul ,este vorba de un procent pe care-l suporta statul si restul angajatorul.Numai concediul de risc maternal se suporta integral de stat.Din cate stiu eu concediul de risc se acorda mai greu.Dar iti poti lua fara nici o problema concediu medical.Insa nu stiu daca reusesti sa gasesti un angajator care sa fie de acord sa-ti iei concediu medical ,imediat ce te-ai angajat.
Bafta!

si acum10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Felicitari Mony :)
Vio, dublutest e cam asa: in saptamana 10 (parca) faci analizele de sange :
Free beta HCG (Kryptor)
PAPP-A (Kryptor)

Apoi in saptamanile 11-13 (la mine va fi in a 12)se face eco morfofetala. Acestea 2 sange si eco- din cate am inteles pe baza unor statistici- iti spun ce sanse sunt copilul sa aiba ceva probleme. Daca rezultatele nu se incadreaza in anumiti parametri (aici depinde de varsta mamei foarte mult din cate am inteles, iar eu sunt baba ..) se poate face o amniocenteza.

Eu am facut analiza la sange care a fost 250 lei, iar eco o fac marti- inca 350 lei- astea amandoua le-am facut la clinica Matei Basarab- nu sunt decontate de casa de asigurari.

Zilele acestea ma voi duce la o doamna croitoreasa sa imi faca niste fustite si rochite din acelea petrecute.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mony_omv spune:

Citat:
citat din mesajul lui duduta190578

Buna dimineata mamici,eu nu mai am greturi deloc,dar in schimb am pus ceva pe mine,sper sa nu fie cam mult,dar burtica deja se vede.Eu sunt si mai grasa,adica am burta de grasime,dar acum se vede si mai tare.
Analizele mi-au iesit bune,dar abia in noiembrie mai merg la control.
Am vazut ca aem o contabila printre noi,poate stie sa ma ajute si pe mine cu niste nelamuriri.Eu imi fac angajare in decembrie,pana atunci sunt in concediu de crestere copil,si as vrea sa stiu dupa cat timp de la angajare pot sa intru in concediu medical.Asa,si daca intru in concediu medical,darile la stat le plateste tot angajatorul sau statul?

Buna , Duduta. Poti sa intri in CM imediat deoarece perioada in care ai fost in CCC se considera stagiu de cotizare la asigugurarile sociale de sanatete.
Primele 5 zile le plateste angajatorul, restul CASS-ul.

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

din cate stiu eu primele 5 zile de concediu medical sunt suportate de angajator, restul de casa de sanatate. In fapt casa de sanatate restituie angajatorului banii pe concedii medicale dupa ani de zile daca are noroc, in practica angajatorul deduce o suma mica lunara din acea suma care are sa i-o plateasca statul. La privat e mai nasol cu concediile medicale, ca practic tot angajatorul le plateste.. si pana isi recupereaza banii dureaza.

11+

Mergi la inceput