Strugurasi de Sept-Oct 2011 *72* LMA
Raspunsuri - Pagina 9
Lali_mete spune:
Buna dimineata!
Cafea de we vreti?
Marryan,sincer,daca cineva mi-ar spune sa vin in vizita doar cu un copil pentru ca celalalt nu e vaccinat,nu m-as mai duce deloc . Nu mai stiu cine scria ca i s-a spus sa mearga in vizita fara copil pentru ca e obraznic. Cui nu ii convin copiii mei ,clar nu ii convin nici eu, ne vedem cand ne intalnim pe strada si asta este. Faptul ca fac febra des si sunt mai tot timpul raciti clar nu este din cauza lipsei vaccinurilor. Au imunitatea slabita din alte cauze,cel mai probabil alimentare ,sau poate au alergii si parintii nu stiu,si alea se manifesta fix asa : muci ,tuse,stari de "gripa si raceala". Eu inteleg ca Lera este mai sensibila,face alergie de la te miri ce ,dar e dureros pentru un parinte ca cineva sa nu ii vrea copiii in preajma. E mai usor de acceptat o indepartare graduala,decat un refuz taios.
Nanna , nu mai am decat numarul sotului tau salvat , numarul tau a ramas in telefon si ala a decedat .
Zubi,cum e glicemia ?
Lena,sunt geloasa da? Eveti boba !
Revin,am treaba !
mihaela_i spune:
Marryan: Ce legatura crezi tu ca exista intre vaccinurile contra poliomelita, difterie, tetanos, etc (stii si tu pentru ce sunt vaccinurile obligatorii) si faptul ca un copil face sau nu gripe si raceli? Poate parintii ii imbraca necoresponzator, poate le-au dat prea des antibiotice si le-au distrus imunitatea sau acei copii au intrat de curand in colectivitate.
oanaiasi spune:
Ce pustiu e p'aci...
marryan, chiar voiam sa iti zic si eu ca frica ta e nejustificata. atata timp cat lera e vaccinata ar trebui sa nu ai nicio problema cu copiii nevaccinati in preajma ei. asta daca nu cumva consideri ca vaccinurile sunt degeaba.
cat dspre virusii astia obisnuiti, de raceala...e suficient sa o scoti o data la cumparaturi si se lipeste de o viroza. multii copii au muci fara nicio semnificatie patologica. raman dupa viroze si pleaca greu. fara ca acei copii sa mai fie contagiosi. fiica mea a facut de 2 ori muci de la aerul rece pentru ca in rest nu a avut nimic. nu rosu in gat, nu febra, nu tuse. mucii albi transparenti.
deci..e bine sa avem grija, sa ii protejam dar nici sa ducem grija asta la extreme ca mai rau facem.
Oana, mami de Eca 18.09.2011
Doamne, ai grija de noi!
JadeJador spune:
buna,
zubi eu as zice sa te mai gandesti cu operatia...
nici eu nu l am decalotat pe T ,insa la operatie nici nu vreau sa ma gandesc
asta se impune cand sunt unele probleme , nu mai poate face pipi , infectii etc
dr ala ti a spus asa hop tzop , hai sa l operam ?
anca in ce domeniu lucrezi ?
hai ca eu nu o sa inchid capitolul asta pana nu anunti tu ca esti gravidoasa
seidana asa e , cam scurt si cam rar pe aici
parca nu mi mai ajunge timpul , T nu poate fi scapat din ochi nici macar o clipa , in permanenta trebuie sa fim dupa el , cu el
suntem ocupati si cu casa , taica su vine numai seara tarziu acasa , etc
in plus de asta , despre progresele lui T nu prea am ce sa va povestesc , el nu face nici pe jumate cat fac copiii vostri , iar eu as fi chiar penibila sa va spun ca el nici singur nu merge inca :))
insa as vrea , daca vreti desigur , sa dezbatem o problema , si anume agresivitatea la copii
din copilul timid care era acum cateva luni , care plangea cand se apropia vreun copil de el , acum T a prins tupeu
ii impinge , ii branceste , sare la ochii lor , imi e teama sa nu i si muste pt ca pe noi adultii ne a macelarit , suntem toti plini de vanatai
cum sa reactionam in astfel de situatii ? cu lugu lugu , mai mai , nu merge
cum sa ne comportam fata de parintele al carui copil a fost agresat ? ca na , unii se uita urat ...
nu sare la ei pt ca vrea sa le ia vreo jucarie , sau ca vor ei sa i ia lui ceva din mana , pur si simplu , hop pe ei
nu as fi crezut asta la el , ca pare asa angelic , timid si rusinos
dar na , stiti vroba cu 'mutu' :D
Lali_mete spune:
Anca,chiar, musai sa ne anunti curand ca esti gravi ,sunteti perfecti pentru familie cu mai multi copii(ajung si doi,dar oricum,mai multi de unul ) .
Jade,si Teodora este agresiva,Paul a fost la fel, in jurul nostru vad multi copii care trec si prin etapa asta,etapa ce revine mai tarziu. La Paul a mers cu "mai-mai" "draga-draga" sau cum o mai fi numit gestul respectiv. LA inceput protesta,mai mult faceam eu gestul cu manuta lui, si pana la urma a inlocuit agresivitatea cu mangaiatul.ASta pentru ca el nu era agresiv pentru ca voia sa provoace durere,ci pentru ca ala era modul lui de interactionare in faza respectiva. Am trecut prin muscat,lovit,ciupit,zgariat, pupat cu bale pe oricine ,aruncat cu lucruri, tras de par ,luat lucrurile altora,vrut tot ce avea oricine in mana ... Toate au trecut cu lugu-lugu la noi, dar nu din prima. Daca odata il luam la pupat si explicat ca doare pe celalalt copil,si a doua oara certam copilul ca a muscat,de exemplu, nu intelegea nimic. La noi a mers cu perseverenta si consecventa. Teodora este in stadiul "totul este al meu, pana si mancarea din gura ta!" ,si daca acel "tot" este de fapt al lui Paul si mai bine. Ii ia si mancarea din mana si fuge cu ea,si el dupa ea tipand ca i-a luat din mana,cat il tine gura. Il pocneste, odata s-a aruncat efectiv pe el si dadea cu manutele in el si incerca sa il muste de fata,de maini,si asta pentru ca ei ii era somn si nu ii convenea prezenta lui acolo. Cum sa reactionezi fata de parintele celui lovit? Eu imi ceream scuze,dar fara sa fiu miloaga,nu stiu cum sa descriu , deasemenea fara sa fiu rautacioasa,chiar daca am primit si vorbe spuse printre dinti de gen "tine-l in lesa sau in casa daca nu esti in stare sa il educi" . Voiau copil "educat" ,care eventual sa respire cat mai fara zgomot ,sa nu ii redanjeze pe cei din jur, cam la un an,asa... Si stateam tot timpul cu ochii pe el,pregatita sa intervin daca apar ceva dinti,unghii,palme,coltisori la orizont. Se intampla,e o faza, trece,dar depinde de noi daca ramanem calmi,si facem copilul sa treaca prin perioada asta, si nu o lungim si ramane copilul sagresiv.
marryan spune:
in mesajul meu anterior am scris ca "nustiu poate fi coincidenta "dar, ca nu ne-vaccninarea este cauza racelilor la nepotei.....familia lor este vegetariana..nustiu daca e iarasi o coincidenta ca ei sunt bolnaviciosi sau nu
Faptul ca am decis sa nu ii expun cu fetita mea ca face din nustiu ce alergie asa am decis cu sotul de comun acord, asa simtim si atit timp cit nu ia deranjat nu vad problema...
Eu sunt acum in masura sa decid pentru ea cit e mica...o s ajunga la o virsta cind eu nu am sa mai pot lua decizii pentru ea si atunci ea va hotari absolut tot, noi doar o sa o ghidam asa mi se pare corect mie.
Poate e o teama nejustificata sa comunice cu cineva nevaccinat, insa daca instictul de mama imi dicteaza acest lucru asa fac si nu vad nici o problema in asta.
Jade si Lera are perioade cind arunca tot din tarc toate jucariile pe jos apoi ridica minile sa o dau jos si ea le arunca pe pereti eu ii explic ca nu e bine asa, insa ea face incontinuare
sau ea daca vede un copilas nou sa da la el/ea sa cumprinda sa ii faca draga -draga si cu minuta parca loveste dar nu face draga draga evident ca o iau si ii zic ca doare, ii arat cum trebuie dar ea repeta cum face ea..cred ca e la etapa cind daca ii zici "NU" pai dincontra continua sa faca. Noi ii explicam mereu dar sincer e greu ca face totul invers. Incerc sa o las doar cu grija de a nu se lovi sau mai stiu eu ce, pina ea o sa inteleaga cred ca undeva pe la virsta de 2-3 ani e perioada cind ei incep sa reactioneze mai coierent la explicatiile parintilor.
Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011
oanaiasi spune:
Marryan, iti zic sincer ca incerc sa te inteleg. o singura intrebare am. cand te duci cu ea la un loc de joaca cu multi copii sau in parc ii intrebi pe fiecare in parte de sunt vaccinati?
Oana, mami de Eca 18.09.2011
Doamne, ai grija de noi!
zubi spune:
Fetele sunt sup, acuma i-a iesit 51, deci tot mica...macar nu mai e 36, dar ideea e ca e mica, maine merg iar cu el ca e dr de garda, sa vedem ce spune, nu stiu de la ce sa fie, d'abia astept sa ne explice dr maine, dar feteel, o sta el prea mult nemancat? Adika na, cam 11 ore noaptea el nu bea si nu mai papa nimik, o fi de la asta? Maine ii mai ia o data glicemia, dar la 2 ore dupa ce mananca, asa mi-a zis; oricum asistenta a zis sa stau linistita ca nu e ceva extraordinar dar na
mikka11 spune:
salut, fete dragi!!!!!
intru iar pe fuga, sunt din nou sngura cu Maria, sotul e plecat la un congres, off ce m-am saturat
am vazut ca vb de vaccinuri, la mine cumnatul meu care e medic ( nu in Ro, in alta tara) mi-a recomadat clar sa nu il fac, are 2 fete, le-a facut toate vaccinurile in afara de ROR, mi-a spus ca cea mai buna este imunizarea naturala.
am vazut ca vb de agresivitate, nu nu avem aceasta prolema, noi avem altele, la fel de grave
1. nu accepta NU. i-l spun rar, de ex cand baga mana in galeata de gunoi, in wc sau cosurile de gunoi de pe strada. intelege ca nu trebuie sa mai faca asta, asculta, adica opreste actiunea dar se pune pe un urlat teribil.
2. nu accepta sa o imbrac-dezbrac, la fel, urla de parca e batut crunt, ma stiu toti vecinii din bloc. am ajuns sa ii scot hainele si scutecul din mers, fuge prin casa in fundul gol, pun scutecul din mers, pantalonii si sosetele la fel, e teroare.
la cap achizitii, nu vorbeste decat mama, tata, da, ao si duce tot la ureche(adica alo) nu, tzitzi, a invatat sa se joace frumos cu jucariile, le deshide singura, aseza piesele la locul lor, le strange in cos, daca sterg praful , il sterge si ea langa mine, stie unde ii este nasul, face mau (ca pisica), incearca sa imite nechezatul calului, imita rasul soacra-mii, cand ii spun nani-nani incepe sa legene din cap, stie c sosetele se pun in picioare, cum le vede le duce singura la picioruse, imi aduce papucii si ma incalta cu ei (cand plec ii ascund ca daca ii vede isi aduce aminte de mine si plange).
in rest, lipita de mine cum ajung acsa, ma dezbrac, mananc cu ea in brate, ziua papa tzitizi doar de 3 ori si noaptea cat cuprinde, iubeste sa stea in manduca (si eu iubesc sa o am acolo, imi pune manutele pe fata si ma trage spre ea sa ma pupe cu toata gura), abia astept sa iau vacanta de sarbatori si sa stau non-stop cu ea, i-am facut pasaport, joi il ridicam, a fost un circ la politie pana i-a facut poza
va pupam pe toate si toti strugurasii
marryan spune:
oana draga mea eu nu sunt nici pro 100% vaccinare si nici contra la fel, adevarul este undeva la mijloc cum zici si tu.
Si despre nepoteii mei nu ii accept la moemnt nu doar ca nu sunt vaccinati si mereu sunt cu muci si fac febra, cite 3-4 zile....fac accupunctura si gata sau insanatosit o zi doua, apoi o iau de la inceput...eu doar nu zic ca e din cauza nevaccinarii. Si apoi cumnata mea sustine ca ea ii va imuniza cind copii vor creste mai mari, cind organismul lor va putea lupta dupa vaccinare...ea avut o prb cu cel mare dupa fiecare vaccin ajungea la urgente si din cauza asta ea sa temut sa i le faca la cei doi care deja au 4-3 ani...o sa le faca mai mmulte vaccine in unul....eu prefer prima varinata de la inceput si doar in primul an apoi gata.
La noi putine cazuri sunt de copii nevaccinati, nu prea cunosc cazuri cind se refuza vaccinul.
In colectivitate ei nu se primesc, si stiu ca si la voi este aceasi regula....Lera nu se joaca cu copii care sunt cu muci in rest se joaca cu toti pot fi ei si nevaccinati..atit timp cit nu au muci de le curg pe sub nas, sunt curati, unghiile taiate ii acceptam
Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011