Alaturi de Mircea Cartarescu
Raspunsuri - Pagina 9
MElise spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Moi... De ce? Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Asa, intreb si eu...pentru ca, desi e un jurnal cu valente de opera literara si e bine lucrat, e un bun instrument de cunoastere a autorului.
Fascinatie
Buna dimineata, Ilinca!
olympia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui MElise
Asa, intreb si eu...pentru ca, desi e un jurnal cu valente de opera literara si e bine lucrat, e un bun instrument de cunoastere a autorului. Fascinatie Buna dimineata, Ilinca! |
Si mai mult,de apropiere, as zice. Am fost impresionata de vulnerabilitatea dezvaluita acolo, de angoasele si luptele sale pentru a intra in starea de creatie si am fost in egala masura usurata ca mai are cineva des vise atat de stranii
dulcetica spune:
Nu-mi place personajul si nici ce scrie.Ca sa maresc putin sfera, nici Liiceanu si ex nevasta lui nu ma pasioneaza deloc.
Va vad foarte implicati si nu vreau sa perturb fan clubul.
Oricit de mult patriotism as avea, mi s-ar fi parut gresit sa-l ia.
olympia spune:
citat din mesajul lui dulcetica Nu-mi place personajul si nici ce scrie.Ca sa maresc putin sfera, nici Liiceanu si ex nevasta lui nu ma pasioneaza deloc. Va vad foarte implicati si nu vreau sa perturb fan clubul. Oricit de mult patriotism as avea, mi s-ar fi parut gresit sa-l ia. dulcetica |
Adica le-ai citit cartile si nu-ti place cum scrie niciunul dintre cei trei, asta vrei sa zici?
rrox3 spune:
Dulcetica OK, nu-ti place Cartarescu (nu vad legatura si cu cei doi Liiceanu, da' sa trecem peste asta) si nu ti s-ar fi parut ok sa ia Nobelul, presupun ca la asta te referi.
"Fan clubul" nu despre asta discuta, ci despre atacuri mediatice murdare la adresa lui Cartarescu (si nu numai). Ai o pozitie si fata de asta?
dulcetica spune:
citat din mesajul lui rrox3 Dulcetica OK, nu-ti place Cartarescu (nu vad legatura si cu cei doi Liiceanu, da' sa trecem peste asta) si nu ti s-ar fi parut ok sa ia Nobelul, presupun ca la asta te referi. "Fan clubul" nu despre asta discuta, ci despre atacuri mediatice murdare la adresa lui Cartarescu (si nu numai). Ai o pozitie si fata de asta? Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Pe la pagina 7, cineva spune ca sint atacati in grup,de aceea i-am pomenit. Sotia a venit la pachet.
In general cind intri intr-o polemica ,te astepti la reactii pro si contra,deci nu e nici o problema ca au stirnit reactii.Daca s-au amestecat in politica ,banui ca reactiile sint pe masura.Cred ca daca ar fi fost apreciati pentru valoarea lor literara ,atunci si "atacurile" ar fi fost mai nuantate sau mai rezervate. Scuze ,nu aprofundez subiectul.
Cartarescu m-a deceptionat total!M-am chinuit sa citesc a doua carte si n-a meritat deranjul ,dar am insistat, ca nu intelegeam atit zgomot pentru nimic.
De Ea,Liiceanu,am citit ceva ce se dorea a fi un jurnal,unde releva un ego supradimensionat,fara nici o motivatie,jenant.
Ulterior am mai vazut un interviu ,in care mi-a reconfirmat impresia.
Liiceanu numai din interviuri,discutii tv,etc. Ultimul cu Amos Oz. Ce diferenta de valoare! Amos Oz simplu ,natural ,de la egal egal ,fara efort ,charismatic. Despre asta vorbesc!
Comentariile mele nu doresc a fi vreun atac la vreo persoana.Pur si simplu am citit din curiozitate ,ca nu inteleg ce anima acest curent Cartarescu.
Doar o problema de gusturi.....va doresc lectura placuta!
olympia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dulcetica
Pe la pagina 7, cineva spune ca sint atacati in grup,de aceea i-am pomenit. Sotia a venit la pachet. In general cind intri intr-o polemica ,te astepti la reactii pro si contra,deci nu e nici o problema ca au stirnit reactii.Daca s-au amestecat in politica ,banui ca reactiile sint pe masura.Cred ca daca ar fi fost apreciati pentru valoarea lor literara ,atunci si "atacurile" ar fi fost mai nuantate sau mai rezervate. Scuze ,nu aprofundez subiectul. Cartarescu m-a deceptionat total!M-am chinuit sa citesc a doua carte si n-a meritat deranjul ,dar am insistat, ca nu intelegeam atit zgomot pentru nimic. De Ea,Liiceanu,am citit ceva ce se dorea a fi un jurnal,unde releva un ego supradimensionat,fara nici o motivatie,jenant. Ulterior am mai vazut un interviu ,in care mi-a reconfirmat impresia. Liiceanu numai din interviuri,discutii tv,etc. Ultimul cu Amos Oz. Ce diferenta de valoare! Amos Oz simplu ,natural ,de la egal egal ,fara efort ,charismatic. Despre asta vorbesc! Comentariile mele nu doresc a fi vreun atac la vreo persoana.Pur si simplu am citit din curiozitate ,ca nu inteleg ce anima acest curent Cartarescu. Doar o problema de gusturi.....va doresc lectura placuta! dulcetica |
Buuun... deci Cartarescu clar nu-ti place, nici nu l-ai putut citi, nici titlul cartii vad ca nu ti-a ramas in minte, Gabriel Liiceanu (filozof inainte de a fi scriitor) n-ai citit ca nu ti-a fost simpatic judecand numa dupa interviuri, Aurora Liiceanu (ex-doamna Liiceanu de fapt de foarte multi ani, de pe vremea lui Ceasca chiar si cam greu de bagat la pachet cu sotul si neimplicata in dezbaterile politicii actuale) psiholog de formatie, nu ti-a placut nici ea, dar ca o concluzie, merita toti trei sa fie terfeliti in gasca ca n-au stiut sa se faca mai bine apreciati de catre marele public. Si i-ai facut pachet ca asa ai vazut tu ceva la pagina 7, ca ar avea ei o gasca undeva... Ce sa zic? Mai citeste macar pagina 7 ca poate ti-a scapat inca un nesuferit cu carti imposibil de citit
rrox3 spune:
citat din mesajul lui dulcetica Pe la pagina 7, cineva spune ca sint atacati in grup,de aceea i-am pomenit. Sotia a venit la pachet. |
Uite, desi e offtopic, tin sa iti spun asta. Doamna Liiceanu a divortat de Gabriel Liiceanu gravida fiind, in luna a 9-a. Neobisnuit, nu-i asa? Greu de mentinut pachetul. Cu atat mai mult cu cat e neimplicata politic.
Cred ca daca ar fi fost apreciati pentru valoarea lor literara ,atunci si "atacurile" ar fi fost mai nuantate sau mai rezervate. Scuze ,nu aprofundez subiectul. |
Adica ei sunt de vina ca nu au valoare si si-au mai dat si cu parerea in politica? Naucitor, ce pot spune...
Cartarescu m-a deceptionat total!M-am chinuit sa citesc a doua carte si n-a meritat deranjul ,dar am insistat, ca nu intelegeam atit zgomot pentru nimic. |
Prima intrebare care-mi sta pe limba e: ce carti atat de dezamagitoare ai citit de Cartarescu? In opinia mea, cartile lui sunt destul de diferite intre ele.
In afara de asta, poate nu erau pentru tine. Nu toate cartile sunt pentru toata lumea. Si asta nu spune nimic despre valoarea lor.
Doar o problema de gusturi.....va doresc lectura placuta! |
Nu e vorba de o simpla problema de gusturi. Daca nu-ti place un scriitor, nu-l citesti. Pana aici tin gusturile. Toate porcariile vanturate prin media despre Cartarescu nu au nimic de-a face cu gusturile literare. Poate cu cele politice, mai bine zis cu cele pentru diverse ciolane...
dulcetica spune:
Chiar are relevanta viata personala cind vorbim de importanta literara? In cazul Aurorei Liiceanu este vorba despre "Prin perdea" ,o cartea de senzatie,sa n-o scapi din mina.
Am spus ca n-am retinut titlul in ceea ce-l priveste pe Cartarescu? Doar nu l-am mentionat. Frumoasele straine:Antrax -atit de originala ,picanta ,te tine cu sufletul la gura....oare ce substrat ascunde? Frumoasele straine sau Cum am fost un scriitor de duzina(o intrebare retorica?) - din ciclul clasici in viata.
Foarte multa ostilitate!Si care e problema daca nu agreez genul?
Rrox3, e clar ca nu sint pentru mine ,dar nu pentru ca ar fi ceva atit de profund incit sint multi depasiti de situatie . Multe porcarii vindute prin librarii nu au nici o treaba cu literatura.Poate cu marketing /studii de piata /edituri care stiu sa faca publicitate/etc.
In cea ce priveste faptul ca era insarcinata ,asta e o alta poveste care n-are legatura cu subiectul.Daca are, nu inteleg despre ce vorbiti?
Olympia,cu regret ,Patapievici imi place,deci a fost un salt intentionat si cu greu l-as putea baga in aceeasi oala.
Daca votati negativ sau pozitiv, mi se pare chiar amuzant. E o discutie in care oamenii,adulti, pot avea pareri;daca nu-mi place Cartarescu cred ca nu-i totul pierdut. Exista inca multe oportunitati in aceasta existenta.
Titlul e " alaturi de Cartarescu". Chiar v-ati asteptat sa fie toata lumea pro? Pai inteleg ca dezbaterea a plecat cum ca ar mai fi unii gica contra, pe niste teme care n-au legatura cu literatura? Pai e baiat mare ,cum s-a descurcat sa scoata cu scris mare pe nu stiu cite pagini si cu foi goale intre capitole, s-o descurca si cu restul. Parerea mea!
Sa-i acordam credit pina la capat! Uite, o sa caut sa citesc exact care-i intriga,sa nu ramin in urma cu cultura, sa vad daca are reala nevoie de sustinere.
Va doresc somn usor!
dulcetica spune:
Deci despre asta e vorba?
http://www.cotidianul.ro/imaginea-lui-cartarescu-a-costat-statul-4086887500-lei-196328/
Aha! E clar ca e rea intentie! Daca e asa o valoare ,evident ca nu sint necesari bani publici si o sa-i returneze.
Constat "infiorata" ca sint 23 de pagini cu pro si contra.Atunci de ce e asa o mare problema ca eu sint contra? E libertate la opinie sau pe site-ul asta nu?