Ce parere aveti de chirurgia bariatrica?...

Ce parere aveti de chirurgia bariatrica?... | Autor: elena-ioana

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor!
Sunt noua pe acest forum si mamica unei fetite de un an. Din pacate, eu am de dat jos ffff multe kg. Am avut probleme si inainte de sarcina, dar acum parca s-au inmultit kg.... Nicio dieta nu ma mai ajuta. De ceva vreme am ajuns sa cochetez cu "metoda drastica" (asa cum o numesc eu), adica acea operatie de micsorare de stomac. Intr-adevar am cautat informatii despre medici, despre interventia in sine, si chiar marturii ale altor persoane care au trecut prin asa ceva. Am vazut ca rezultatele sunt extraordinare. Tot citind, am gasit un seminar pe aceasta tema http://www.centrul-equilibrum.ro/?p=217. Oare sa ma operez? Chiar nu stiu ce sa fac. Pentru moment cred ca ar trebui sa merg la acest seminar.... Orice sfat e binevenit!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ioana, te-ai gandit ce vei face dupa ce vei slabi drastic si pielea o sa atarne in falduri pe abdomen, fese, coapse ? vei recurge si la chirurgia cosmetica pentru indepartarea excesului de piele ? ai vazut cum arata ioana tufaru-calugareanu, dupa ce si-a facut operatia si a slabit un numar impresionant de kg ?

zilele trecute era la tv piedone, primarul unui sector din bucuresti. el si-a facut aceasta interventie si a slabit 25 kg in prima luna. insa medicul care l-a operat a spus ca barbatii sunt mai norocosi, pielea lor isi revine mai mult si mai rapid dupa pierderea ponderala, in comparatie cu femeile.

ar fi bine sa-ti faci analize si investigatii medicale amanuntite, sa discuti si cu un psiholog, sa determini ce anume sta la baza acestui exces ponderal. poate e o dereglare hormonala, poate ai un regim alimentar total nepotrivit, poate nu ai motivatia necesara pentru a respecta o dieta. plus ca dieta ar trebui prescrisa de un nutritionist, nu stiu daca asa ai procedat si tu.

daca tot te gandesti la chirurgia bariatrica, e bine sa stii ca este destul de scumpa (intre 4.000 si 12.000 de euro, cel putin asa afirma piedone, in emisiunea respectiva, in legatura cu preturile practicate in clinica unde s-a operat el).

poate ca un inel sau balon gastric ar fi mai potrivite pentru tine, sa te ajute sa scapi treptat de excesul ponderal.

iata subiectul unui user DC, si ea a facut aceasta operatie, insa in UK, nu la noi.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=160417




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena-ioana spune:

Multumesc de raspuns, Corina. Am vazut si eu cazul Piedone. El era operat de alt medic decat cel la care vreau eu sa apelez (asta apropo de preturi... la Sf. Ioan o asemenea operatie e 2850 euro). Tocmai, de aceea, vreau sa ma duc la acest seminar (la care vad ca participa, pe langa dr. chirurg si un medic nutritionist si un medic psiholog). Sper ca acolo voi primi mai multe raspunsuri. In legatura cu pielea in exces... nu pornesc de la 190kg (cat avea Ioana Tufar Calugareanu). Oricum aceasta operatie este o problema pe care trebuie sa o privesc cu mare seriozitate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ioana, dar cate kg ai vrea sa pierzi ? ai si alte afectiuni asociate cu obezitatea ?

citeste tot subiectul laurei, cand ai timp, vei vedea ca toata viata trebuie sa iei pastile - suplimente de vitamine si minerale, pentru ca nu le mai poti "extrage" din alimentatie. plus o gramada de restrictii alimentare...





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Citeste TOT ce s-a scris aici:

http://www.culinar.ro/forum/categorie/55/Chirurgia-Bariatrica/ (in mod special subiectele O metoda drastica 1 si 2)

Vino la intalnire aici:

http://www.culinar.ro/forum/continut/Chirurgia-Bariatrica/30288/Intalnirea-din-octombrie-2012/

Daca vrei sa stii cum merg treburile in lume,. cisteste aici:

http://www.obesityhelp.com/

O mica precizare: obezitatea este o boala, uneori foarte grava, poate chiar amenintatoare de moarte. Faldurile de piele sunt inestetice, dar nu mori de la ele.

Bafta!

B.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Am doua prietene care au trecut prin operatie, acum ~ 3 ani, respectiv 1 an. Ambele au slabit cat trebuia si sunt foarte ok

Mergi la inceput