Clasa a I-a...2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 2
ellinia spune:
Buna tuturor!
Sunt mamica unui baietel de 7 ani care e in clasa I. Am parte de o invatatoare un pic cam prea zeloasa... Incerc sa tin pasul cu ea, doar ca Stefan e cam aerian si nu-mi spune chiar tot ce se intampla in clasa. Ma cam pierd printre caiete speciale si culegeri.
Am vazut pe caietul de scriere ca pe 8.10 o sa aiba dictare. Ce le-ar putea da la dictare? Ca in afara de bastonase de tot felul altceva n-au facut... Eu il mai intreb care este denumirea exacta a bastonaselor dar nu stie intotdeauna sa-mi spuna, asa ca sunt curioasa ce si cum o sa fie la dictare...
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
Mmmaria spune:
Bine ai venit, Ellinia. Nu esti singura cu copil aerian...desi nu cred ca e o consolare.
La dictare nu stiu ce le-ar putea da..decat liniute si bastonase. Poate ne lamureste vreo mamica ce a dat deja dictare...
(Off topic: cum e vremea la Piatra ? Mi-e dor...)
andre_ea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellinia Buna tuturor! Sunt mamica unui baietel de 7 ani care e in clasa I. Am parte de o invatatoare un pic cam prea zeloasa... Incerc sa tin pasul cu ea, doar ca Stefan e cam aerian si nu-mi spune chiar tot ce se intampla in clasa. Ma cam pierd printre caiete speciale si culegeri. Am vazut pe caietul de scriere ca pe 8.10 o sa aiba dictare. Ce le-ar putea da la dictare? Ca in afara de bastonase de tot felul altceva n-au facut... Eu il mai intreb care este denumirea exacta a bastonaselor dar nu stie intotdeauna sa-mi spuna, asa ca sunt curioasa ce si cum o sa fie la dictare... Cristina si Stefan Costin (25.02.2005) |
Elinia, din ce am citit la subiectul de anul trecut, dictarea e exact asa cum zici: doamna le spune denumirea bastonaselor si ei trebuie sa le scrie.
Intr-un fel mi se pare aiurea ca trebuie sa retina tot felul de denumiri, pe de alta parte ma gandesc ca ajuta cand incep sa scrie literele.
Oricum, succes la dictare!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
gabitza2005 spune:
Noi am dat dictare.
Fiecare semn grafic are o denumire -le-am scos de la fimiu cu greu:
liniuta pe spatiu mic
grup de doua liniute pe spatiu mic punc,
linie deasupra randului
linie sub rand
formatie de linii una pe spatiu mic, una deasupra randului si una sub rand
carlig
baston pe spatiu mic cu intorsatura in jos/sus
baston pe spatiu mare cu intorsatura in jos/sus
copilul scrie data
un titlu pus de doamna pe tabla si apoi urmeaza dupa dictare 2 randuri pe care i-a pus sa le copieze inca de 4 ori
se urmareste incadrarea in pagina, respectarea aliniatului ( la noi 5 spatii)
Noi am repetat ceva acasa dar nu stiam ca-i pune sa copieze cele doua randuri de inca 4 ori si de aici totul a fost facut varza de fimiu, care la al treilea grup nici macar nu s-a incadrat pe randurile de scris (a zis ca liniile alea sunt prea subtiri si nu le-a vazut)
Nu a primit nota
Sper sa nu-mi dati nici mie ca am sris pe fuga si nu am respectat incadrarea in pagina.
Ana71 spune:
Buna,
Ellinia, dictarea va fi chiar din semnele astea. La noi in manual, scrie ce reprezinta fiecare semn, in josul paginii (ex:zala mica, linie oblica pe un spatiu, etc). Am intrebat-o mereu cum numeste dna si ea ceea ce scrie. De cele mai multe ori a coincis cu ce scria jos sau f mici diferente. Dna probabil le va da la genul: 3 liniute oblice pe un rand, 5 zala mica, 1 bastonas pe un rand. Chestii de genul asta. Stiu de la cel mare. Aveam exact aceeasi nelamurire ca si tine.
In alta ordine de idei si la Eva au intrat in rutina, ca sa zic asa. IN clasa lucreaza cu creionul pe carte, acasa au cate o pagina la rom si una la mate. La religie i-a invatat sa-si faca cruce si o rugaciune micuta. La engl au un manual dragut, lucreaza dupa el.
M-a amuzat ieri cum imi zicea ca sapt asta e responsabila, ea si inca un coleg, cu adusul cornurilor si laptelui. Incantata nevoie mare.
Joi vor face excursie cu clasa la Targoviste.
andre_ea spune:
Aseara am vazut si eu in sfarsit ce face fi-miu la scoala. A venit cu 2 mape cu fise, una franceza, una matematica.
La matematica am murit de ras cand am vazut cateva fise din alea cu uneste cifrele de la 1 la ... si la final iese un desen. :) Presupun ca asta a fost mai la inceput. Pe urma am vazut fise cu multimi de puncte si ei trebuiau sa scrie cifra care corespundea intr-o casuta, sau varianta inversa, cifra scrisa si ei trebuiau sa faca atatea punctulete cate zicea cifra. Si probabil si mai recent, descompuneri de cifre. Intr-o casuta sunt scrise cifre si sub ele alte 2 casute in care copilul trebuie sa scrie 2 cifre care in total fac cat cifra de sus. Si evident varianta inversa, adica adunarea.
Tre' sa-mi laud copilul, toate fisele de matematica au fost perfecte.
Singura exceptie ar fi la partea in care trebuia sa scrie cate un rand-doua de cifre. Cu caligrafia stam prost, dar am senzatia ca nu se pune accent pe asta la scoala.
La franceza, cam cum stiam si din gradinita in Ro: despartiri in silabe, identifica sunetul x in ce silaba e, suite de cuvinte in care trebuie sa puna x daca aude o anume litera in acel cuvant.
Sau li se da un cuvant si ei trebuie sa identifice si sa-l incercuiasca dintr-o lista de cuvinte asemanatoare.
La noi si dictarea a fost de genul incercuieste cuvintele dictate de profesoara dintr-o lista.
Aici a mai avut vreo 2 scapari, as zice eu din neatentie o data si o data o greseala mai "romaneasca": li s-a dat sa puna x in silaba in care aud litera I si Tudor a pus la silaba a doua si a treia. Cuvantul era "papillon". Acu' daca doamna l-a pronuntat pa-pi-ion, apai si eu tot in a doua si a treia aud I. Dar nah, la scris e doar in a doua.
Trebuie sa ne formam mana la scris, caligrafia siiiigur poate fi imbunatatita, dar suntem inca la inceput, timp mai este.
Una peste alta sunt foarte mandra de baiatul meu, se descurca excelent.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.
ellinia spune:
Multumesc de primire!
M-ati lamurit un pic, de fapt, chiar acum mi-am dat seama ca pe caietele speciale este scrie sus, in stanga, denumirea bastonasului sau ce-o fi el... Inseamna ca asta trebuie sa facem in wk.
Cred ca am gresit ... eu le mai spuneam "partea de sus a lui 2" sau partea de jos a lui5" - ca nu stiam cum se numesc exact si era mai usor asa , cred ca mai tare l-am ametit. Le recapitulam in wk si o sa fie bine.
Mmmareia, vremea in Piatra e foarte frumoasa, e cald si bine!
Cred ca am sa va urmaresc de acum in fiecare zi sa vad ce si cum faceti voi la scoala!
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
anahadasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 Noi am dat dictare. Fiecare semn grafic are o denumire -le-am scos de la fimiu cu greu: liniuta pe spatiu mic grup de doua liniute pe spatiu mic punc, linie deasupra randului linie sub rand formatie de linii una pe spatiu mic, una deasupra randului si una sub rand carlig baston pe spatiu mic cu intorsatura in jos/sus baston pe spatiu mare cu intorsatura in jos/sus copilul scrie data un titlu pus de doamna pe tabla si apoi urmeaza dupa dictare 2 randuri pe care i-a pus sa le copieze inca de 4 ori se urmareste incadrarea in pagina, respectarea aliniatului ( la noi 5 spatii) Noi am repetat ceva acasa dar nu stiam ca-i pune sa copieze cele doua randuri de inca 4 ori si de aici totul a fost facut varza de fimiu, care la al treilea grup nici macar nu s-a incadrat pe randurile de scris (a zis ca liniile alea sunt prea subtiri si nu le-a vazut) Nu a primit nota Sper sa nu-mi dati nici mie ca am sris pe fuga si nu am respectat incadrarea in pagina. |
Si noi le-am invatat, cu deosebirea ca liniuta poate fi oblica pe rand, obica pe rand si supra rand sau oblica pe rand si sub rand. De asemenea, am exersat alineatul si l-am invatat sa fie atent la spatiul dintre randuri si semnul grafic initial, cu ce incepe doamna, atunci cand are mai multe tipuri de semne pe acelasi rand.
La matematica are tot felul de liniute, zaua, carligul si inca un semn, jumatatea lui 5 care nu stiu cum se numeste... poate ma lumineaza si pe mine cineva...
fran spune:
Noi am bifat prima excursie din viata de scolarei. A iesit bine, s-au intors totii intregi :)
In rest suntem foarte incantati de profa de religie- si ma gandeam serios sa o retrag :)- care le spune povesti frumoase, culmea a mea le retine si ni le povesteste acasa pe larg. Ultima era despre un rege care avea 3 feciori si nu stia pe care sa-l faca rege in locul lui. Si a luat niste seminte, le-a fiert ( pentru ca stii, mami, atunci cand fierbi semintele ele mor, si nu mai iese nimic din ele daca le plantezi)si a dat fiecaruia cate un ghiveci cu o samanta si le-a promis ca rege ve deveni cel a carui planta va creste cel mai frumos. Primii doi vazand ca nu creste nimic au inlocuit semintele, cel de al treilea insa a fost cinstit si a recunoscut ca la el in ghiveci nu a crescut nimic...etc. Deci cu religia suntem ok, monitorizam in continuare.
Nu au primit nici un calificativ pana acum. Teste de evaluare au dat, dar ne-a spus ca nu pune calificative pe ce stiu ei acum ci pe ce o sa-i invete ea. Daca vrem putem sa mergem sa le vedem in particular, dar toate sunt ok, copiii sunt toti cam la acelasi nivel, chiar si cei mai nazbatiosi daca se concentreaza au rezultate f. bune...
La voi s-au dat carnete de note?
anya spune:
Nu stiu daca se dau carnete de note. La copilul mai mare stiu ca am cumparat de la librarie, i-am puspoza si l-am dat la scoala sa-l vizeze. Acum n-am intrebat..