Varza - idei si retete
Raspunsuri - Pagina 7
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
pai exact asta tzi-a spus anterior,sarea pentru muraturi NU trebuie sa fie iodata! Dana |
eu am intels ca mi-a spus sa nu fie fina.
eu cred ca aia vrac sau gema e sarea mai grojduroasa....dar habar nu am daca e iodata sau nu...
michelle
andacos spune:
Hai mey...numai la subiectul asta s-a spus de nu stiu cite ori(intoarce-te si citeste cu atentzie)ca sarea nU TREBUIE sa fie iodata!
Ps.Cu sarea fina eu stiu ca are alta salinitate fatza de cea grunjoasa,de asta se foloseste sare grunjoasa.
Oricum michelle,ca suntem cam de-o seama,pe vremea noastra nu exista sare iodata,parintzii nostri au pus muraturi cu sare grunjoasa.
Dana
ela_04 spune:
Am uitat sa spun ca la castraveti am fiert afurisita aia de saramura trei zile la rand!
|Asa mi-a spus o vecina de pe aici. Fierbi saramura o pui peste castraveti, a doua zi o scoti o fierbi iar si iar o torni ...3 zile!
Poate de asta au rezistat... sau poate ca nu o sa reziste...
nu stiu. stiu ca inca sunt ok.
anul asta e prima data cand pun muraturi asa ca e mai mult la faza de experiment... nu imi pun sperante prea multe... si nici in cantitati prea mari nu am facut. Ca sa nu ma oftic prea rau
seara buna!
& +34
marius spune:
Puiule... e simplu de tot.
1. Castravetii ii speli frumos.
2. Cureti hrean si il tai in fisiute cat mai subtiri
3. Cumperi boabe de piper negru si boabe de mustar si frunze de visin si boabe de porumb.
4. Sare de sac.
Incalzesti apa si pui la cati litri de apa tot atatea linguri pline varf de sare sa se dizolve. Amesteci pana se dizolva.
Iei borcanele si le speli sau galetutele sau in ce vrei sa le pui.
Asezi castravetii in picioare pana la refuz si in timp ce ii pui bagi si hrean. La sfarsit arunci boabe de piper si de mustar.
Tips:
Daca faci rost de boabe de porumb si de frunze de visin e si mai perfect. Le pui si pe acestea.
Cand este totul asamblat pui apa cu sare pana acopera totul.
Vezi sa iti lasi apa de rezerva ca va trebui completat.
Acoperi cu capac sau o farfurie dar fara sa fie ermetic inchis.
Lasi la temperatura camerei si nu agiti deloc. Dupa o perioada o sa inceapa sa se tulbure. Dupa ce se aseaza poti sa inchizi ermetic si sa le treci la rece.
Sau sa le consumi.
Cheia este sarea de sac, hreanul din plin si frunzele de visin.
Succes!
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Hai mey...numai la subiectul asta s-a spus de nu stiu cite ori(intoarce-te si citeste cu atentzie)ca sarea nU TREBUIE sa fie iodata! Ps.Cu sarea fina eu stiu ca are alta salinitate fatza de cea grunjoasa,de asta se foloseste sare grunjoasa. Oricum michelle,ca suntem cam de-o seama,pe vremea noastra nu exista sare iodata,parintzii nostri au pus muraturi cu sare grunjoasa. Dana |
scuze, mi-a scapat postul in care a spus ca sarea aia mare grojduroasa nu are iod.
poti sa rizi, dar eu habar nu am avut de sare. aici, in america am vazut ca e de 2 feluri cu iod si fara.
asta mai mare, (eu asa ii zic ) ca nu stiu cum se numeste, ca nu cumpar...treb sa ma uit pe cutie ce scrie.
eu nu am pus niciodata muraturi, sotul pune o data pe an..si am vazut ca pune ce sare avem in casa.
oricum multmesc pt sfaturi....am mai invatat ceva si astazi...nu stau degeaba pe forum.
michelle
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Hai mey...numai la subiectul asta s-a spus de nu stiu cite ori(intoarce-te si citeste cu atentzie)ca sarea nU TREBUIE sa fie iodata! Ps.Cu sarea fina eu stiu ca are alta salinitate fatza de cea grunjoasa,de asta se foloseste sare grunjoasa. Oricum michelle,ca suntem cam de-o seama,pe vremea noastra nu exista sare iodata,parintzii nostri au pus muraturi cu sare grunjoasa. Dana |
Dana, aici te contrazic. Era si sare fina iodata pe vremea noastra ( suntem de-o seama), mai ales cea extrasa prin inflitrare de apa in mina, se adauga iod la saramura si apoi se cristaliza fin. Cred ca la Cacica se facea asa.
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 Am uitat sa spun ca la castraveti am fiert afurisita aia de saramura trei zile la rand! |Asa mi-a spus o vecina de pe aici. Fierbi saramura o pui peste castraveti, a doua zi o scoti o fierbi iar si iar o torni ...3 zile! Poate de asta au rezistat... sau poate ca nu o sa reziste... nu stiu. stiu ca inca sunt ok. |
Eu asa murez castraveciorii de ani buni.Asa se mentin si 2 ani OK!
Nu stiu cum ai facut saramura dar eu pun in ea 1 lingura de sare la litru si 2 linguri de otet/litru.
In borcane pun hrean mult si mult marar cu floare.
andacos spune:
Mik,potzi sa ma contrazici linistita,ca eu n-am vazut sare iodata pe vremea tineretzii/copilariei mele!
prima oara mi-a adus cineva din Germania,cind am fost diagnosticata cu suferintza tiroidiana si medicul mi-a recomandat sare cu iod!La noi nu se gasea bineintzeles!
Dana
ela_04 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui b.nica
Eu asa murez castraveciorii de ani buni.Asa se mentin si 2 ani OK! Nu stiu cum ai facut saramura dar eu pun in ea 1 lingura de sare la litru si 2 linguri de otet/litru. In borcane pun hrean mult si mult marar cu floare. |
nu am pus deloc otet. vecina m-a intrebat de care vreau si eu i-am spus ca mai mult pt salata de boeuf. si mi-a dat reteta asta.
Am pus marar uscat, hrean, frunze de telina si frunze de visin.
Ieri cand i-am verificat am si gustat unul era ok. nici prea sarat nici prea aromat. Numai stiu daca am pus boabe de mustar si piper... stiu ca la gogosari am pus dar gogosarii i-am facut in otet.
I-am gustat si pe aia... sunt f otetati
Asa cum spuneam nu ma astept sa-mi iasa din prima... dar invat...
& +34
mcoca spune:
Balesc de 3 zile pe tastatura la muraturile voastre. Duminica merg si eu in piata sa cumpar una alta de pus. Dar nu am hrean :((( ca aici nu se gaseste :(((.
Vicky si Printzesone