Varza - idei si retete

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Dana, la mine la tara (pe partea bunicii de pe mama) dupa sistemul "poale in briu" (foaia e patrata si colturile sint prinse in diigonala) se pot umple si cu brinza si cu varza.

Placinta o mai fac acolo si rulada, cea cu brinza, mere, cartofi, nuci. Cu varza n-am vazut, da' asta nu inseamna ca nu exista. Neaparat cu aluat de piine (mai ales in post) sau cu aluat alb framintat cu lapte dulce sau lapte prins.

Mihaela, din semicercul umplut cu "ce ai" , il mai modelezi sa devina rotund ? cu gaura ca la scovergi sau cum ? plate si rotunde ?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

La noi poale.n briu au forma de semiluna!

Ce spui tu Mik,seamana mai mult(in zona amea insa eu nu cunosc ,mama nu a facut)cu coltzunasii.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Dana, ma pui la ambotie sa fac si sa le fac poze. N-am facut niciodata, da' sper sa ma descurc ca-s moldoveanca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

da,poze sau potzi sa "arunci"citeva pina la mine ca ncii nu s eracesc bine si-s pe masa mea!

hai ca am gogalit putzin si am vazut cum arata poalele tale-n briu

La noi se face un aluat normal(apa,fainsa ,sare si cred ac cine vrea pune si putzin zahar),se face un cerc din aluat(9se umple cu brinza(brinza prospata in general amestecata cu galbenus,zahar si diverse mirodenii),se pliaza in jumatate si se lipsete aluatul prin presare ,pe margine!Se "coc" in ulei incins!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Dana, am cautat poze pe google si gasit aici poze exact cum le impatureste mama (si surorile ei) :
http://cucina.jugariu.ro/2009/08/04/poale-n-brau-cu-branza-si-marar/
Mama le facea cu alutauri dospite, de obicei albe si nu de tip cozonac.

Aluatul framintat cu lapte prins sau lapte dulce le schimba gustul.

Sa-ti mai scriu ca dupa ce facea placintele din ultimul aluat imi facea o 'pupaza' din aluat. Asta era cel mai bun lucru !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Mik, de fapt eu am invatat sa le fac ca in video de mai jos, mi se pare mai usor:
http://www.youtube.com/watch?v=U5XL1uapb0M

Asa pe jumatate cum am explicat am vazut doar facandu-se. Nu stiu exact daca poti ajunge la forma rotunda dupa ce le impaturi, dar cred ca da. Plate si rotunde, fara gaura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

exact asa le facea bunica mea...sunt de pe langa Maramures...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Am pus azi varza. Si am o mica problema....
Curatata, scobita cu sare si tot cei trebuie si cum am citit pe aici, pe colo.
Acum problema mea este ... la un butoi de 150l au intrat cam 100kg varza si 110l apa. Si am pus 5kg sare...
Problema mea e ca am uitat sa masor cu lingura sarea pe kg. Am dizolvato la gramada. Asa ca va intreb daca are cineva idee e suficienta sare ...sau mai trebuie?
Mai are cineva un butoi asa mare sau stiti cumva de pe la vecini... orice???
Ajutor!!!

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Poti face testul saramurii asa:scoti intr-un vas niste saramura din butoi,apoi pui un ou crud in acel vas.Daca pluteste e destula sare.Nu uita sa pui lichidul inapoi in butoi,trebuie sa fie permanent plin.Eu zic ca 5 kg de sare cat ai pus tu e mai mult decat suficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Multumesc mult
O sa fac sa fac testul.
Si la asta ma gandeam, ca e prea multa sare...


& fetita

Mergi la inceput