De la ce varsta fara un adult in preajma?(4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

depinde de copil unii la 5, altii la 6, 7 sau mai stiu eu cat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Dana,iar ai probleme cu tastatura?

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Nu,de ce?(nu vezi ca tot editez!!!)

Batrinetzile maica,asta-i...nu tastatura!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

6 ani mi se pare corect...eu asa am fost data la scoala.Acum....oi vedea eu...da` devine interesant....eu nu mi-as lasa singuipuri de persoane...ei atunci deja ma umflu...sa recunoastem ca nu mai sunt timpurile de altadata.

Mergi la inceput

Uite la mine batranete...oare ce am vrut sa spun acolo?
Si nici nu pot edita....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Musai sa fiu de acord cu Ilinca.

Ab, e urat ce faci, ti s-a pus tie pata pe oana ca vezi doamne isi abuzeaza copiii si ii priveaza de dreptul la educatie.

Pai sa ma ierte domnul, dar de cand s-a pus semn egal si excluziune orice altceva intre educatie academica si educatie in general? Nu-i neglijat copilu' fiindca nu l-a pus mama sa faca 1+1 sau sa recite papagaliceste zilele saptamanii. Ba dimpotriva, un copil mediu pus la invatat de mic ca sa nu piarda startul si o mama incrancenata ca trebuie sa-i dea inainte miroase mai rau a neglijare a NEVOILOR REALE ale copilului.

si pls, faptul ca stau 3 copii impreuna in card nu inseamna ca cel mare tre' sa-l hraneasca, protejeze si spele la fund pe cel mic. Da si tu Oana, stai fa bine langa ei ca nimeni nu e ferit de accidente si daca doamne fereste iti cade unul in cap, nu doar cel mic, ci poate chiar ala mare, 5-10 minute fac diferenta inre multe.... si cand o ia ala mare in freza si-si rupe doamne feri un picior, ma indoiesc ca aia mici or fi in stare sa te cheme.

Revenind

Nevoia de performanta academica e o nevoie a societatii, nu a copilului! copilu' ala care merge la 6, 7, 8 ani la scoala va fi la fel de bun si de destept si poate si ceva mai rapid decat restul si nu va pierde absolut nimic, ba va si recupera. Insa va avea un an in plus si o experienta de copilarit aproape de familie si de mediul in care se simte ocrotit si asta e mult pentru dezvoltarea viitorului adult stabil, doamne chiar nu e posibil sa fim toti genii.

Presiunea asta stupida pe realizari precoce nu o sa transforme nici un copil in geniu sau in varf, ci doar in inca o picatura in oceanul de mediocritate ridicata, ce-i drept, la o treapta mai sus. Si aici nu ma refer la copiii varfuri/ genii reali, aia or sa straluceasca oriunde si la orice varsta in mod natural, indiferent de varsta la care termina liceul.

Asa ca va rog, doamnelor, un pic de toleranta. Un copil poate fi bullied si la 6 ani de unul de 5 si la 8 ani de unul de 6 si invers iara nu varsta este cea care va elimina discrepanta asta, ci exact recunoasterea starii emotionale a copilului. Subiectul asta s-a transformat intr-o cursa de cai, al meu e mai pur-sange decat altul si daca vai mie se uita unul mai mare la el o sa-i cada din coama si nu mai castiga cursa si castiga ala mare ca-i mai mare....

Nici nu stiu cum sa-mi mai exprim revolta fata de atat lipsa de toleranta si orbire fata de bunastarea generala a unui copil. Sufletul lui e poate mai important la varsta fiindca aici nu te intorci ca la tabla inmultirii, nu stiu sa fac 10X45 deci poate e necesar sa iau conceptul de la 2x2. Sunt sute de studii pe tema asta, nu trebuie sa va spun eu. SI nici nu trebuie sa va spun unde se asigura nevoia lui de afectivitate mai bine, acasa sau la scoala.

da' de astea uitam cateodata. ne intereseaza doar sa plece la 18 ani pe muchie sa scapam si noi odata naibii de crescut copii. ca asa e modelul.

_

Foare frumos asta ... Si subliniaza exact esenta pregatirii sa nepregatirii unui copil de a intra in rutina scolara ... Acest lucru este evaluat cel mai bine de parinti, cei care ii cunosc personalitatea. Nu exista retete stricte si nici o solutie exacta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Mai stie cineva de la ce venea PTP?
In afara de Pierderea timpului pretios

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Era PTAP: Pregatirea Tineretului Pentru Apararea Patriei. Io am tras cu pusca .

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Si eu am tras cu pusca in 9-11 in poligon. In clasa a 12-a am tras cu mitraliera . M-a durut umarul, dar mi-a placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Uite la mine batranete...oare ce am vrut sa spun acolo?
Si nici nu pot edita....

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

da cred ca sunt iar ceva probleme,pe mine la fiecare refresh ()ma instiintzeaza ca "accesul pe acest forum tzi-a fost restrictzionat"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Mai stie cineva de la ce venea PTP?
In afara de Pierderea timpului pretios

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Era PTAP: Pregatirea Tineretului Pentru Apararea Patriei. Io am tras cu pusca .

Si eu am tras cu pusca in 9-11 in poligon. In clasa a 12-a am tras cu mitraliera . M-a durut umarul, dar mi-a placut.

Mik.

Aaaaaah, sunt invidioasa! Io urma sa trag cu mitraliera in vara lui '90, convocarea dupa anul I dar s-a scos armata la fete dupa revolutie.

Mergi la inceput

Si tu Brutus?Si io la fel.....imi zice la fel.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mihaela, la Iasi aveam unitate militara si ne duceau acolo in poligon. Era fain caci ne duceau prin luna mai, era cald si soare si spuneam bancuri pina sa ne vina rindul.

De armata am scapat pe motiv de ochelari.

Mergi la inceput