Muraturi - conopida, morcovi si gogonele
Raspunsuri - Pagina 6
buflea spune:
Raport:
Borcanele mele demuraturi arata bine - nu fierb, bu au facut floare, sunt limpezi. Cred ca sunt pe druul cel bun .
Rufus, se pune si capia/gogo in saramura ? Credeam ca capia sau gogosarii se pun numai in otzet.
danielag spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ginger00 uau...n-am stiut de asa ceva ...bunica mea punea gogonele,castraveti si cred ca si varza taiate felii foarte subtiri cu sare si nu stiu ce inca ,le indesa in borcane de 5 lt...erau foarte bune...din pacate nu stiu reteta...mi-e asa de dor de o acritura romaneasca cum facea bunica.... daca careva din voi intelege (noi o numeam csalamadè )de ce acrituri vorbesc va rog sa scrieti cum se pun... Mamica de gemenasi smecherasi |
Ginger, uite o reteta www.e-retete.ro/retete/ciolomada" target="_blank">aici. N-am testat-o, dar am mai facut alte retete de pe site-ul respectiv si au fost ok.
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Hrean nu am de unde . Am tot cautat si cand intreb se uita astia ca la masini straine. Vicky si Printzesone |
Vicky, cauta boabe de mustar caci inlocuiesc foarte bine hreanul.
Daniela, m-ai lasat cu gura cascata cu reteta ta. Fac si eu miercuri. Am zis !
andacos spune:
Marius,nu stiu pe unde ai scris(la ce subiect adica),spuneai ca e indicat sa se lase fara capac muraturile sa iasa CO2?
Da mai multe detalii daca potzi(cit timp s elasa,incepind de cind???)ca mie mi s epare logic ce spui tu ,insa abia acum ...mi s-a aprins beculetzul!Vorbesc d emuraturile in saramura!!!!
Dana
marius spune:
La acest subiect.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175100&nm=Gogonele-murate
Se lasa fara capac de la bun inceput sau se poate pune capac dar nu se strange, doar cat sa stea un filet pentru ca in 2-3 zile incepe procesul de acrire si se formeaza bule de gaz care ies. Tot atunci incepe sa se tulbure lichidul si asta va dura o perioada de 7-14 zile aproximativ depinde de cantitate de temperatura. Dupa care nu mai ies bule si lichidul redevine limpede. Atunci e bine sa se inchida bine capacul si sa se treaca la temperaturi mai scazute (ideal 5-10 grade).
mcoca spune:
Mik, merci, boabe de mustar am :). O sa adaug deseara. In fiecare seara adaug cate ceva :))).
Vicky si Printzesone
andacos spune:
Multzumesc Marius!
Eu le las desfacute citeva zile,insa apoi le inchid si le duc in garaj!
Oricum l-am pus pe sotz sa le desurubeze,le las asa mai lejer!
Am desfacut un borcan de castravetzi,foarte buni,nu cred ca tzin multe zile(vorbesc d eborcanul desfacut),sunt putzin acidulatzi,deci trebuie consumatzi repede!Catsravetzii sunt seci,cred ca am sa sar peste pususl castravetzilor d eacum,de altfel ma felicit ca am pus doar 2 borcanele micutze!
Dana
b.nica spune:
Nu mai am loc in congelator!
Tare as vrea sa conserv conopida, fasolica, si alte alea legume.
Ziceti ce retete stiti?
Am un aparat de deshidratare. Aveti experienta cu astfel de aparat?
Morgano spune:
Eu am pus luni la 2 butoaie (cam) mari: gogonele, castraveti, varza rosie taiata in 4, buchetele de conopida.
Pentru aroma: pe fundul butoaielor buchete de marar si cimbru uscat, catei de usturoi, hrean bucati.
1 lingura de sare la 1 l de apa. Apa de la robinet, neoparita.
Smecherie pt vanturat: pus in butoaie furtun din ala subtirel si in primele saptamani suflu de cate ori intru in camara sa le vantur. Zeama ramane limpede.
Am noroc: camara mea comunica cu terasa, deci e rece deja, nu se vor face rapid, data fiind si cantitatea mare, dar anii trecuti au tinut tari si delicioase pana in mai.