scoala Spectrum(2)
Raspunsuri - Pagina 8
psichoMom spune:
Sunt doua probleme care ma deranjeaza: ca se exagereaza pana la extrem in zugravirea aspectelor negative ale scolii si ca aceasta vine de la oameni din afara, care nu au nicio legatura cu scoala sau cu Lumina.
De cele mai multe ori sunt lucruri auzite de la x care este ruda cu y care este prieten cu z si are copilul la Spectrum.
Chiar si ceea ce spune Capacunul (care stie el ceva), sunt jumatati de adevar si exagerari. In vara spunea ca de la o clasa de a 2-a au plecat jumatate din copii. Da, au plecat 5, nu jumatate iar 3 dintre ei au plecat din tara . Restul e treaba lor! In scolile particulare fluctuatiile sunt mari din acest punct de vedere din varii motive.
Despre cele scrise ieri, cu siguranta ma voi informa, desi, sincer, sunt treburi care nu ma afecteaza deloc! Fiul meu are aceiasi profesori ca si anul trecut cand am fost foarte multumita. Daca s-a incercat ceva ne-am spus punctul de vedere iar acesta a fost respectat!
Clasa aceea de matematica de la ICHB, sa ma iertati, dar este o aberatie! Se fac cate 10 ore de matematica pe saptamana, foarte putini rezista, si daca rezista cu ce se aleg? Vor fi genii in matematica si foarte slabi la romana si engleza... La admiterea in liceu, mediile cele mai mari le-au avut cei de la celelalte clase, cele de copii "normali", unde merg majoritatea celor de la Spectrum... astia "mediocri".
danaionela spune:
Am niste copii normali, nu sunt niste genii si nu sunt eu de acord sa invetete de dimineata pana seara numai matematica. Scoala unde am eu fetele este numai 0-4, si trebuie peste cativa ani sa ma gandesc in ce directie sa o iau.
loryi1974 spune:
La admiterea de anul asta la licee primul din Ichb a fost pe pozitia 772 cu media 9.73 si doar 5 au avut peste 9.50, la aceste medii sansele spre un liceu de top sunt scazute. Vorbesc de cei care vor sa mearga la alte licee, despre cei care raman tot in ichb nu stiu.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui psichoMom Sunt doua probleme care ma deranjeaza: ca se exagereaza pana la extrem in zugravirea aspectelor negative ale scolii si ca aceasta vine de la oameni din afara, care nu au nicio legatura cu scoala sau cu Lumina. ... Clasa aceea de matematica de la ICHB, sa ma iertati, dar este o aberatie! |
Esti in contradictie cu tine insati:
In propozitia a doua exagerezi pana la extrem in zugravirea aspectelor negative, prin urmare, aplicand prima propozitie, esti din afara, fara vreo legatura cu scoala sau cu Lumina.
psichoMom spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Esti in contradictie cu tine insati: In propozitia a doua exagerezi pana la extrem in zugravirea aspectelor negative, prin urmare, aplicand prima propozitie, esti din afara, fara vreo legatura cu scoala sau cu Lumina. |
OK, mi-este mai mult decat clar ca scopul tau la acest subiect este de a face misto...
Din pacate tu esti cel ce nu are fix nicio legatura dar te distrezi teribil aruncand de pe margine cu noroi...
capcaunul spune:
citat din mesajul lui psichoMom te distrezi teribil aruncand de pe margine cu noroi... |
Este noroiul din curtea scolii.
Apropos, directorul mi-a spus ca se va asfalta aleea de acces in urmatoarele doua saptamani. Si mi-a aratat si nistre mostre de tartan pentru amenajarea terenului de sport in locul parcarii laterale. Stop, stop! Nu va grabiti cu entuziasmul. Discutia a avut loc ... fix acum doi ani de zile ...
toanca spune:
Azi am fost la sedinta cu parintii; mi-a placut foarte mult organizarea; intai ne-a vorbit directorul, pe urma in clasa a venit fiecare profesor sa se prezinte (muzica, engleza, educatie plastica, religie, sport).
Per total, pana in acest moment eu sunt ok cu scola, iar baietelului meu ii place la scoala
alina1972 spune:
Draga Toanca,
ma bucur ca esti multumita de scoala.
La mine, obiectivul principal era "copilul fericit" care merge cu drag la scoala. Obiectiv atins pana acum!!! Sper sa puteti spune si voi asta peste 2 ani...
"Carcoteli" pot fi cu nemiluita, caci spatiul fizic al scolii are multe parti subrede. Asfaltul din curte sau terenul de sport... intr-adevar sunt promisiuni nerespectate. Dar, eu una, sunt constienta ca nimeni nu face investitii intr-un spatiu din care vrea sa se mute... Este adevarat, e bine sa nu promiti daca nu te vei tine de cuvant.
Draga PsichoMom,
nu te mai enerva, caci nu merita!
Puiul tau este de o mie de ori mai fericit decat era la scoala de stat si asta e tot ce conteaza. Eu stiu exact la ce nivel este copilul meu (si al tau), la fel ca si tine si nu ma intereseaza cum mi-l catalogheaza niste straini. Lasa-i sa fie fericiti ca exista scoala Spectrum care a adunat tot "praful" din Bucuresti si au ei scoli bune... Sa fie fericiti !
Tilia spune:
Cred ca am mai povestit pe aici de fosta mea eleva, un copil fericit la Spectrum care se ducea cu drag la scoala si invata exceptional ... si care, mutata in a cincea la o scoala de stat prin mari interventii a reusit sa treaca clasa.
Si asta pentru ca nu stia sa scrie in limba romana o propozitie corecta cap-coada si pentru ca nici macar hello nu balmajea in engleza. Da' avea ea numai FB in carnet in anii precedenti? Bineinteles!
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Tilia Cred ca am mai povestit pe aici de fosta mea eleva, un copil fericit la Spectrum care se ducea cu drag la scoala si invata exceptional ... si care, mutata in a cincea la o scoala de stat prin mari interventii a reusit sa treaca clasa. Si asta pentru ca nu stia sa scrie in limba romana o propozitie corecta cap-coada si pentru ca nici macar hello nu balmajea in engleza. Da' avea ea numai FB in carnet in anii precedenti? Bineinteles! |
Povestea nu este o exceptie ci, din pacate, reprezinta regula.
Evident toti copiii sunt fericiti la Spectrum. iPhonurile canta intr-o veselie in timpul orelor si, cu mici exceptii, invatatoarele se fac ca nu le aud. Desi la sedinte li se spune parintilor ca nu se vine cu telefoane la scoala, (aproape) toti copiii vin cu mobile si nimeni nu are curajul sa le retina la intrare. Mai mult, unii profesori sau unele invatatoare vorbesc si ele la mobil in timpul orelor! Unii se joaca pe console pe sub banci, altii discuta in gura mare in timpul orelor cine stie ce, si tot asa cu mici exceptii, invatatoarele inchid ochii, ca sa nu-i supere pe parintii bine vazuti. In unele clase orele sunt suete in care un mic grup e atent, cat poate in conditiile astea, la invatatoare, alte grupulete isi vad de ale lor.
Cine are de pierdut? In primul rand acei putini copii ai caror parinti si-ar dori o scoala normala in care sa existe dsciplina, reguli, corectitudine. In care sa se invete! SA SE INVETE! Bineinteles ca isi doresc ca invatatura sa se faca nu prin metode invechite, cum se practica in multe scoli de stat, ci imbinand joaca cu creatia, stimulandu-le logica, analogia, inventivitatea, curiozitatea. Dar la Spectrum multi copii sunt fericiti nu pentru ca invata prin joc ci doar pentru ca se joaca in timpul orelor ...