scoala Spectrum(2)
Raspunsuri - Pagina 12
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui psichoMom Ok, hai sa-ti explic cum sta treaba cu copiii proveniti din familii mixte romano-turce sau 100% turce din scoala: nu stiu de ce dar 80% dintre ei sunt foarte slabi la invatatura si de cele mai multe ori nu au sprijin de acasa. Nu stiu sa-ti spun care este cauza principala: o alta mentalitate fata de invatatura, habar nu am... nu vreau sa ma gandesc ca sunt copiii turci mai putin dotati decat ai nostri, pentru ca ar fi o rautate. |
Daca ne uitam peste rezultatele concursurilor scolare din ultimii doi ani (Euclid, Cangurul samd) vom constata cu stupoare ca cel mai bun elev al scolii Spectrum din generatia care a terminat vara asta a fost un ... turc.
psichoMom spune:
Da, Capcaunule, posibil... Avem si noi in clasa un baietel care este foarte inteligent iar parintii lui sunt foarte implicati in educatia lui. Avem, insa si vreo 3 exemple din categoria pe care o descriam mai sus.
Tilia, cum naiba sa ajunga un copil in clasa a-5-a, trecand ca gasca prin apa prin primii 4 ani de scoala si parintii habar sa nu aibe ca e tamaie??? Pai mama ei (ca inteleg ca ea este romanca, deci mai familiara cu sistemul de predare din Romania) 4 ani de zile chiar nu a fost curioasa sa vada cam cu ce se ocupa fata ei la scoala? Sa-i deschida un caiet, acolo... sa o intreba de una-alta... ca la scoala primara materia nu este "rocket science", oricine se poate prinde daca un copil chiar este OK sau nu...
Scuza-ma, dar asta este indolenta crasa si oricat ai nega tu (sau poate nu stii, ca nu erau fraieri sa marturiseasca), mi-e greu sa cred ca nu au intervenit pe la scoala pentru note...
psichoMom spune:
Alina, ce-ati facut la romana, ca nu te-am mai prins la plecare sa te intreb?
Cum v-ati descurcat cu "chibzuitul" ca fi-miu a iesit plangand!
Adevarul este ca m-am enervat! Solutia chiar era gresita. Dintre toti copiii cu care am vorbit, niciunul nu stiuse solutia corecta (sinonimul lui chibzuit este cumpatat, nicidecum inteligent!!!)
Tilia spune:
citat din mesajul lui psichoMom Da, Capcaunule, posibil... Avem si noi in clasa un baietel care este foarte inteligent iar parintii lui sunt foarte implicati in educatia lui. Avem, insa si vreo 3 exemple din categoria pe care o descriam mai sus. Tilia, cum naiba sa ajunga un copil in clasa a-5-a, trecand ca gasca prin apa prin primii 4 ani de scoala si parintii habar sa nu aibe ca e tamaie??? Pai mama ei (ca inteleg ca ea este romanca, deci mai familiara cu sistemul de predare din Romania) 4 ani de zile chiar nu a fost curioasa sa vada cam cu ce se ocupa fata ei la scoala? Sa-i deschida un caiet, acolo... sa o intreba de una-alta... ca la scoala primara materia nu este "rocket science", oricine se poate prinde daca un copil chiar este OK sau nu... Scuza-ma, dar asta este indolenta crasa si oricat ai nega tu (sau poate nu stii, ca nu erau fraieri sa marturiseasca), mi-e greu sa cred ca nu au intervenit pe la scoala pentru note... |
Maica-sa se ghida dupa carnetul de note, vedea ca totul e FB, la sedinte i se spunea ca totul e bine, presupusese ca fiind o scoala particulara e altfel decat la stat, unde trebuie sa stai de fundu' copilului ca sa fii sigura ca invata ceva.
A crezut ca particulara=calitatea actului de invatamant si s-a ars.
psichoMom spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tilia
Maica-sa se ghida dupa carnetul de note, vedea ca totul e FB, la sedinte i se spunea ca totul e bine, presupusese ca fiind o scoala particulara e altfel decat la stat, unde trebuie sa stai de fundu' copilului ca sa fii sigura ca invata ceva. A crezut ca particulara=calitatea actului de invatamant si s-a ars. |
Tilia, nu te supara, dar ce spui tu, e SF! Ori parintii nu iti spun adevarul, ori ce spui tu nu este adavrat... Si tind sa cred prima varianta, pentru ca, din pacate cunosc tipul acesta de parinti. Poate ca ei nici nu isi dau seama cat de mult rau au facut copilului prin neimplicare.
De ce spun asta: evident ca in 4 ani copila nu a fost la niciun concurs extrascolar (anormal pentru un copil cu FB pe linie) dar parintii nu s-au prins ca ceva nu e in regula cu asta, nu a fost la examenul Cambridge si parintii iar nu s-au intrebat de ce... Mai mult decat atat, probabil ca si exprimarea ei atat in romana cat si in engleza lasau de dorit, dar parintii tot nu s-au prins... Un copil acasa isi mai face o tema, ceva, mai citeste o carte... ea probabil ca nu facea nimic din acestea (un copil atat de praf cum spui tu nu este in stare ca faca asta singur) si parintilor tot nu li s-a parut nimic anormal...
Deci, in concluzie, hai sa o lasam balta ca adevarul este departe de ce spui tu...
Spectrum nu este scoala perfecta, dar este o scoala unde un copil care vrea si este supravegheat si sustinut de parinti, cu siguranta invata!
capcaunul spune:
citat din mesajul lui psichoMom Spectrum nu este scoala perfecta, dar este o scoala unde un copil care vrea si este supravegheat si sustinut de parinti, cu siguranta invata! |
Cu conditia sa nimereasca intr-una din PUTINELE clase in care invatatorul isi face treaba si MAJORITATEA parintilor isi supravegheaza si sustin copiii.
Altfel ....
Prea putini invatatori folosesc caietul de corespondenta! Sedintele cu parintii se tin din an in paste si scoala face tot posibilul ca acestea sa fie extrem de rare. Oare de ce? Musamalizarea problemelor este litera de lege. Cel mai elocvent exemplu este problema (recurenta) a paduchilor. Parintii afla dupa cateva zile, de la alti parinti sau copii (nicidecum de la oficialii scolii), cand deja cazurile se numara cu zecile. Acum doi ani au luat paduchi inclusiv doi profesori. Abia cand mai multi parinti au facut front comun in fata directiunii, aceasta a catadicsit sa inchida scoala si sa dezinfecteze clasele. Transparenta ioc.
Copii cu potential se pierd intr-o clasa in care ceilalti sunt dezinteresati de invatatura si pe deasupra invatatorul este si slab profesional, si sictirit, cu gandul la masterul pe care-l face in ideea de a-si gasi un job mai bine platit. Cati profesori corecteaza riguros temele copiilor?
psichoMom spune:
Da, Capcaunule, ai dreptate...
Insa, asa cum spuneam, poate mie imi e greu sa inteleg cazurile extreme, fiind unul dintre parintii care nu s-a contruntat cu ele, atat pentru ca invatatoarea se stradiueste sa isi faca treaba, dar si eu sunt in permanent contact cu scoala (atat cu ea, cat si cu profesoara de engleza). Temele se corecteaza zilnic. La engleza cel putin, fiecare copil primeste pe caiet comentariile lui "teacher".
Anul trecut am umplut 2 caiete de corespondenta si cand le-am terminat, doamna a inceput sa ne trimita biletele. Sedinte cu parintii se fac cam 2 pe semestru, dar eu, fiind zilnic la scoala, nu simt nevoia sa fie mai dese. Nu sunt singura, dar mi-ar placea sa fie mai multi, macar pe jumatate ca mine...
In privinta paduchilor, degeaba dezinfectam scoala daca stimabilii parinti isi trimit copiii la scoala a doua zi dupa dezinfectie lafel Este vorba si aici, despre aceeasi indolenta fata de copil...
capcaunul spune:
Total de acord cu ceea ce ai scris acum. O stiu pe invatatoarea voastra si (aproape) asa mi-as fi dorit-o si in clasa noastra.
citat din mesajul lui psichoMom In privinta paduchilor, degeaba dezinfectam scoala daca stimabilii parinti isi trimit copiii la scoala a doua zi dupa dezinfectie lafel Este vorba si aici, despre aceeasi indolenta fata de copil... |
Asta ma amareste si pe mine. Ca multi parinti isi baga picioarele in ea de colectivitate.
psichoMom spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul Total de acord cu ceea ce ai scris acum. O stiu pe invatatoarea voastra si (aproape) asa mi-as fi dorit-o si in clasa noastra.
Asta ma amareste si pe mine. Ca multi parinti isi baga picioarele in ea de colectivitate. |
Singura chestie care ma nemultumeste la invatatoarea lui Matei (in afara de faptul ca este insarcinata si vom trage putin, dar asta e!), este faptul ca este putin cam prea moale, peste masura de blajina si asta le lasa cateodata loc sa i se urce in cap... Ce imi place, insa referitor la asta, este faptul ca ii iubeste foarte mult, este genul de mamica-closca cu toti 11 agatati de ea
De fapt si ea are baietelul elev in scoala, in lasa a2-a si asta cred ca o ajuta sa ajunga mai usor la sufletul lor :)
Dupa experienta nefericita cu invatatoarea de la Stat, este exact ce mi-am dorit pentru Matei, care este un copil ceva mai sensibil...
Despre respectul pentru colectivitate... ce sa-ti zic? Sa-ti povestesc cum s-a umplut toata scoala in iarna se streptocoq beta-hemolitic de la un copil dintr-a 4-a care a fost trimis la scoala bolnav de scarlatina ca sa nu piarda nu stiu ce examen de level??? Evident ca nimeni nu avea de unde sa stie ca e bolnav...
Evident ca l-am luat si noi si evident ca acum imi tremura sufletul ca avem ASLO peste limita si ma gandesc cu groaza ca e posibil sa trecem pe antibiotice din nou...
Deci asta cu paduchii e deja parfum! De aia scapi mai usor si fara urmari
alina1972 spune:
PsichoMom, pentru fica-mea chibzuit insemna destept, dar a fost contrariata ca nu continea litera "l" de care avea nevoie in careu...
In rest, ea zice ca a stiut, dar la felul in care scrie....nu stiu. Vom vedea! Vreau sa vad si eu subiectele ca sa-mi dau seama daca intr-adevar a stiut...