Viatza in Germania - cap.81

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui RuxandraV

Aici a venit toamna si nici macar n-am apucat sa simt vara

na, bine ai venit in München! Aici vara cade intr-o joi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RuxandraV spune:

Ca bine zici, Tina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Lasa Ruxandra, ca daca stateai in Nord pica vara intr-o joi intr orel 12 si 14 .

Noi suntem pe frontul de lupta cu bacterii si virusi. Dupa ce am invins toti trei o raceala am trecut sa luptam cu o Magen-Darm-Grippe. Deja eu si juniorul suntem pe metereze si sotul ne sustine cu ceaiuri, supa si cartofi fierti. Daca are cineva o reteta mai minune decit mar ras si oxidat amestecat cu banana sunt numai ochi si urechi . Din pacate raportam ca ardeiul rosu nu si-a facut treaba . O actiona doar la stomacurile germana .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Aschiutza,

bun venit in lumea! of of..tocmai e zi prima mea zi dupa mangen darm grippe. A inceput cu piticul el a avut dureri de burta si diaree, vreo 8 zile, saracutzul imi spunea ca il doar fundul. lui i-am dat dintr-a 4-a zi perentol junior. el a facut si febra vreo 2 nopti, cam 38,5.
cel mai mare doar a avut dureri de burta 1-2 zile si a vomat si se linistea. si 1 zi diaree.

io nu dureri de burta si diaree. ti-am facut pomelnik. de fapt io vroiam sa iti zic ca la enterololitele astea NU am regim alimetar, nu i-au medicamente contra diaree pt ca lungesc boala. Am tot studiat de-a lungul timpului si tot testand mi-am dat seama ca mai bine las virusul sa plece. si asa nu prea mananc darmite regim, nu contra vomei..etc

Multa Sanatate! Cum mai e bebe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Cola si sticksuri e regimul noastru la eneterocolite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Lasa Ruxandra, ca daca stateai in Nord pica vara intr-o joi intr orel 12 si 14 .

Noi suntem pe frontul de lupta cu bacterii si virusi. Dupa ce am invins toti trei o raceala am trecut sa luptam cu o Magen-Darm-Grippe. Deja eu si juniorul suntem pe metereze si sotul ne sustine cu ceaiuri, supa si cartofi fierti. Daca are cineva o reteta mai minune decit mar ras si oxidat amestecat cu banana sunt numai ochi si urechi . Din pacate raportam ca ardeiul rosu nu si-a facut treaba . O actiona doar la stomacurile germana .

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Nici mie nu mi a venit sa cred. Am citit insa pe un site romanesc ca sucul de morcovi si ccel de ardei gras ar ajut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Salut, fetelor, iar Aschiutzei felicitari pentru bebelus! Vad ca ati fost foarte harnice la scris in "secolul" care a trecut , de cand nu am mai intrat eu aici.
Duminica am fost la un targ (Erntedankfest) si am cumparat fasole cu pastai galbene. Anul acesta nu am mancat. Desi era sezonul cand am fost in Romania, din cauza secetei nu s-a prea facut. In schimb m-am bucurat sa gasesc gogosari, desi era doar jumatatea lunii august.
Saptamana trecuta am luat si eu cascaval de la un magazin turcesc. Cu aceasta ocazie am aflat ca are acelasi nume si in turceste. Am vazut si varza pentru sarmale, ba chiar scria "sarma" pe pachet .
Multa sanatate bolnaviorilor si insanatosire grabnica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Aschiutza, cand ai nascut? am ramas eu in urma cu evenimentele? felicitari! sa te bucuri de amandoi!

Vad ca ai patit si tu ca mine, adica fii-miu, si el a trecut de la raceala si tuse la virus intestinal, ci, ziceam si mai de mult, de 2 saptamani il tot tin acasa, iar saptamana asta cu siguranta nu apuca sa mearga la Tagesmutter, din cauza riscului de a da si altora.

Eu ii dau lui fii-miu Salzstangen, Orez si Brühe.
Am cumparat Gemüsefond (la borcan, de alea mai BIO) si fierb orez in ea, apoi strecor orezul si il pasez in mixer si il pun inapoi in zeama respectiva. Poti adauga si Haferflocken, orice care ar putea "lega" un pic supa.Varianta mai simpla e sa prepari Brühe din praf de ala gen Knorr (eu ma cam feresc de asa ceva, dar e si asta o idee)
Daca ai timp sa fierbi tu singura legumele, cu atat mai bine.
De cartofi nu stiam, eu nu ii dau, credeam ca fermenteaza. La faza asta s-a oparit soacra-mea, ca ea tot asa stia (de cartofi) si i-am interzis sa-i dea lui fii-miu.
Ah, da, ii dau la greu ceai Anais-Fenchel-Kümel de la firma Sidroga (se gaseste numai in farmacii) si ceai de musetel. Bea asta la greu, slava domnului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Hihi Simina, mai am 3 luni de sarcina . Pe undeva de abia astept sa se termine ca parca racelile si bolile in sarcina sunt mai grele decit altfel, iar fii-miu aduna cu tot entuziasmul tot ce gaseste la cresa.

Multzam tuturor de sfaturi. Azi i-am facut o supa de legume.. Am si eu Maggi bio, care contine cam 70% sare , din aia mai folosesc din cind in cind la facutul mincariii.

Didi, eu din pacate trebuie sa tin regim. Am un stomac f pacatos de mica, am tot avut niste ciudatenii de boli pe care doctorii la vremea aia nu le-au chitit de am tinut saptamini intregi regim de morcovi si orez (ani de zile nu am mai putut sa maninc orez ). Am avut cindva si Helicobacter si dupa regimul de antibiotic pt el mi-a fost si mai rau. Asa ca eu tot intr-un regim am tinut-o...

Juniorului nu ii dau nimic medicamentos, doar un pic de regim, da si ala e mai mault dupa ce are el chef sa manince. Ok, struguri nu a primit cind a vrut . Ii tot dau uscaturi, ceai nu vrea, asa ca il amestec cu suc de mere...

Sa stiti ca banana cu marusl ras oxidat un pic (cica musai trebuie sa se oxideze un pic dupa ce il rasi) mi-a ajutat! Tot am dureri de stomac, dar nu si altele... Insa piticul nu vrea sa puna gura.

Simina, Florian a mers luna septembrie numai 7 zile la cresa! Mi-a facut o saptamina temperatura de la vaccin, o saptamina mi-a racit si tot asa. Mi-e cam mila de bani, ca la noi ii dai chit ca merge copilul sau ba . Nu ajung sa fac nimica prin casa si cum sotul meu e un geniu al dezordinei, arata la noi oribil :( .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Daniela, si Bianca a avut We trecut si, pe linga banana, a rontait Zwieback. Ei ii place cel cu aroma de cocos. Exista insa si simplu sau cu ciocolata (toate le-am vazut/liat de la Aldi).
Sucul de mere e posibil sa-i fermenteze in stomac. A mea a baut la greu ceai de menta proaspata(au si in Toom la ghiveci (1,99) dar am luat si de la turci (cu 0,60 manunchiul - care era dubla ca si cantitate in comparatie cu ce e in ghiveci). Ea nu a facut nici febra si nici stare de voma nu a avut. Doar durere de burta (vreo citeva zile) si diaree (o zi).
Multa sanatate!

Mergi la inceput