prima zi de gradinita!

prima zi de gradinita! | Autor: tiusca

Link direct la acest mesaj

Desi sunt la al doilea copil tot am plecat cu lacrimi in ochi cand l-am auzit plangand,tipand si spunand "vreau la mami".Educatoarea,o fata tanara,i-a zis mamei mele(eu am plecat si la deschidere la baiat la scoala) sa-l ia acasa ca din cauza lui plange toata clasa.Mama m-a sunat sa-l iau acasa si i-am zis ca nu pot sa fac asta,pentru ca maine ar face mai rau.Pana la urma,o ingrijitoare cu experienta in spate,a zis ca nu trebuie sa-l luam acasa,ca se va obisnui.Intr-un final nu a mai plans.Dar noi si acum suspinam.Oare trebuia sa-l luam?La voi cum a fost?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

la mine a plans 11 luni zilnic, dimineata. prima saptamana a fost cea mai grea. statea cu paturica lui in brate separat si plangea, apoi a inceput sa planga doar cand il las si a durat cca 1 an...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Dimineata l-a dus ta'su. A fost bine, fara lacrimi (prima oara pt noi, grupa mica ), oricum copilasul era extrem de incantat ca merge si el la gradinita. L-am trimis cu maimuta de plus, alaturi de care doarme. Va spun peste o ora cand merg sa-l iau dc mai merge si maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

mi-e asa frica ca prinde ura pe gradi din prima zi!si doar am discutat toata vara de gradi si era asa incantat!

Mergi la inceput

Al meu copil sigur merge si maine. Abia l-am scos din sala de grupa, se juca cu niste baietei cu trenuletele. Nu prea a mancat, a dormit tuun, nu a plans deloc. Ma rog Celui de Sus sa fie macar asa de-acum incolo (mi-as dori in plus sa si manance ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ai mei au mers fara bocete in primele saptamani. Apoi s-au plictisit si au inceput scandalul. Cateva luni. Apoi le-a trecut si au facut 4 ani de gradinita la program prelungit....Ieri a inceput cel mic clasa 1. Vai ce a trecut timpul!

Mergi la inceput

Azi a fugit ca din pusca, singur, catre sala de grupa. Abia astepta intalnirea cu jucariile si copiii! Alaturi era un baietel in bratele mamei ce plangea de mama focului, iar mama se ruga de educatoare sa o mai lase sa mai stea putin cu copilul (chiar m-a luat cu rece, sper sa nu-mi faca Dragos scene cu plansete, caci nu stiu cum as reactiona). Am vazut mult mai putine paturi decat nr de copii, sper sa nu doarma cate 2 copii intr-un pat. Toaletele sunt 2 mari si 2 mai mici cu reductoare (sper sa le igienizeze dupa fiecare copil ) fiecare copil are prosopul lui (la ce pisici am dus cutii cu servetele de hartie?) Si-ar mai fi, insa astept sedinta cu parintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Blackgirl ma faci sa rad, igienizare dupa fiecare copil????

noi suntem in a 2-a zi de gradi, cred ca nu va mai urma a 3-a, maine merg sa vorbesc cu directoarea schimabrea la alta grupa, daca nu, il retrag!

adevarul crud e asta:

NU se duce nici naiba cu ei la baie, nu-i spala nimeni pe maini dupa baie!!!
dovada azi cand s-a dus sotul meu sa il ia, la ora 13, T venea singur, plangand de la baie.

+caca pe chilotel si a zis ca s-a sters el singur(maine merg la directoare cu chiloteii murdari + celelalte plangeri)

deja l-a tras de par(a spus el, dupa ce au plecat) fiindca
a scos burete dinr-o jucarie(destul de mult) in timpul de asteptare pana le da voie parintilor sa ii ia pe cei ce pleaca la ora 13 si ceilalti sunt pusi in pat la somn=>
a fost ne-supravegheat destul de mult timp!(erau 3 copii ce asteptau sa plece in timp ce ceilalti erau in pat la somn).

Daca barbata-miu a remarcat ca era mult burete, deci mult timp ne-supravegheat s-a ratoit la el "aveti ceva sa imi reprosati?"
si el nu stia, in momentul ala ca l-a tras pe T de par!

NU MERGE NIMENI CU EI LA BAIE!

Gradinita 209-Dr Taberei(si cat m-am rugat sa il primeasca aici)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Blackgirl, nu au cum sa igienizeze dupa fiecare copil. Cine crezi ca sta cu servetelele dupa ei? Poate daca e vre-un accident - curata la momentul respectiv, dar altfel fac odata /zi. La gradinita e lux fata de scoala. Am servit 7 ani de gradinta de stat cu program prelungit. Referitor la paturi, la prima sedinta va vor sugera ca cine poate sa-l ia acasa la pranz, can-au paturi destule. Eu m-am tinut ferm pe pozitie si au ramas cu dormit la gradi. Mai mizeaza ca iarna jumate se imbolnavesc si nu mai vin...cam astea sunt calculele.
Cutiile de servetele sunt pt sala de clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Cutiile de servetele sunt pt sala de clasa...ca vine sezoul de suflat nasul si ii vor sufla cu totii;
Igienizat dupa fiecare copil... nu prea cred.
La Baie merg cu totii inainte de mese, se spala pe manute si vin inapoi. In rest, Adica cand se duc ca mai au ei nevoie "peste rand" nu cred ca ii mai insoteste nimeni. Depinde cate ingrijitoare sunt sau mai bine zis cate grupe sunt la o ingrijitoare...ca dac-ar fi una pe grupa n-ar avea nicio scuza sa nu ii supravegheze. Edcatoarele nu merg cu ei la baie, noua ni s-a spus clar, din prima zi, ca ele nu ii sterg la fund pe copii. Sa-ii invatam ce si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anka74

Edcatoarele nu merg cu ei la baie, noua ni s-a spus clar, din prima zi, ca ele nu ii sterg la fund pe copii. Sa-ii invatam ce si cum!

Din ce spui tu reiese clar ca, copiii merg la baie ne-insotiti, adica inchid usa clasei si de-acolo sunt nesupravegheati!!! si daca nu se duc la baie? si merg in sus-jos pe scari? gasesc un geam deschis etc??
Copiii, cel putin in grupa mica au 3 ani(nu ca la 4-5 ani ar fi mai safe sa mearga singuri prin gradinita), pentru Dumnezeu, sunt prima data lasati nesupravegheati de parinti si dati in grija unui "personal calificat"! Cum sa il lasi singur??
Voi sunteti de acord???
Chiar anul asta scolar s-a intamplat un accident cu un copil care a cazut de la fereastra. De ce? ca nu era insotit! De ce nu era insotit? fiindca, probabil, mergea la baie, unde niste educatoare au explicat CLAR la sedinta ca ele nu merg cu ei

Mergi la inceput