Malabsorbtia, regim alimentar

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Probabil ca ai dreptate :), Oana.

Hai poate ca se intelege aiurea acum. Nu mai vreau sa ma ingras acum, dar fara proteine nu mi-e bine. Adica ajung sa iau medicamente cand nu mananc cu proteine si invers... mananc normal (nu, nu ma imbuib, poate doar cu cioco :), in rest moderat la toate), dispar toate problemele.

Uite, apropo de familie... Si baiatul fratelui meu a urmat tratamentuil doctoritei despre care vorbeam. Nu stiu exact ce si cum, parca, mic fiind ii spunea cumnatei mele sa-i marunteasca mancarea pana la stadiul de pasta. Acum, la 14 ani ii f. inalt si slab, dar nu teribil de slab.

Si inca ceva... multi dintre copiii de la scoala ii invidiaza pe ai mei ca-s slabi (ii intreaba daca le da mamaceva de mancare cand ajung acasa), chiar si unele rude de-ale sotului (american) ne intrebau cum de nu s-au ingrasat precum nepotii lor.
Amuzant si zapacitor este ca vin rudele mele in vizita (romani) si-mi spun care mai de care ca-s prea slabi si stravezii.

Eu crez ca-s bine (mai bine asa, sa lase loc pt. mai tarziu, vorba homeopatului), ma deranjeaza ca-i cam palid si incercanat, baiatul...

Vroiam sa va mai intreb si despre "spalarea" substantelor nutritive din alimente (responsabile ar fi orezul brun, migdalele cu pielita, plus inca cateva). Nu mai pot, ma duc sa joc sah cu baiatul ca i-am promis si nu am slabeste . Oricum ma gandesc ca sa ai si malabsorbtie sau alt "defect" prin matze, mai mananci si din astea care te "flushaie", ce mai ramane in tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

ML,sigur ca este o legatura,sunt persoane care fac malabsortie din cauza antibioticelor de ex,ca le distruge toata flora.Si noi la inceput am crezut asta,ca are doar malabsortie si ca o facuse datorita antibioticelor..cel putin asa ne-a zis o mare pediatra de la noi din tara.Din pacate,nu s-a adeverit ce a spus ea,iar tratamentul pt flora digestiva a fost fix nimic,pt ca la fii-miu malabsortia venea de la fc.
Mai stiu copii cu boala celiaca,care au malabsortie si au descoperit f tarziu aceasta boala,prin urmare parintii nu stiau de ce nu iau in greutate copii si banuiau ca ar avea de fapt fc.(am primit f multe telefoane de cand am eu descoperit noi boala si f multi confunda neluatul in greutate si scaunele multe cu fc,cand de fapt sunt multe alte boli care produc aceasta malabsortie)
Eu cred ca trebuie sa mananci sanatos.De ex,inainte cand nu exista kreonul si alte enzime,cei cu fc nu aveau voie sa manance pic de grasime..acum luand kreon,pot manca,ca le proceseaza acest medicament,care se ia chiar in functie de cate grasimi contine mancarea.Si da,mancarea pasata cica s-ar absorbi mai bine,nu mai stiu pe unde am citit,ca am citit de mult.:)
Recomand si eu probioticele,eu ii dau lui fii-miu colostrum cu probiotice de foarte multa vreme..si o alimentatie sanatoasa,fara excese de nici un fel.

histamina,tu spui ca strumf s-a vindecat si e ok acum?Ma bucur pt voi,sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

da leditia,e complet vindecat,multumim lui Dumnezeu.
insa sa nu te astepti la un grad mare de asimilare.inainte nu asimila nimic, nimic.efectiv intestinul nu stia.
va asimila undeva intre 10-25%,daca ajunge la 50% e super.
eu merg pe sanzyme.kreon nu imi permit acum.
excelent e imunostimulatorul cu colostru si probiotice de la secom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

oana are dreptate.
la nivelul intestinului sunt mai multe tipuri de malabsorbtie, in fuctie de tesutul care e afectat.


ia vedeti voi site-ul asta
www.qlife.ro

daca vreti ceva, va dau fie dr de contact,fie depozitul und esa va duceti.reducerile sunt de 30%.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Leditia, Histamina, sincer va multumesc ca scrieti.

Ma ajuta, desi sunt ametita de atatea info noi, plus ca nefiind clar diagnosticata tot bajbai. Acum sa scuzati intrebarile (unele poate prostesti) si modul cam haotic in care imi vin pe limba :).

Da, si fetei mele ii folosesc enorm probioticele (cu asta de fapt m-a ajutat asistenta "poloneza" mititica si nebagata in seama de marii doctori din clinica). Ca urmare, de vreo 4 sau chiar 5 ani nu i-am mai dat antibiotic la gripe, febre; ii dau probiotice si jur pe ce vreti ca tipul asta de probiotic pe care il ia (are 8 "tulpini") o scapa de febra si o pune pe picioare. Plus ca nu-i dau "nspe" zile la rand precum antibioticul (maxim 3 zile, doua pastilute pe zi si nu sunt megastrong), nu-i distruge flora si creeaza alte dezechilibre de tipul candidozelor.

Ii ciudat ca mie asta imi spune ca din stomac ii incepe febra; stiu ca suna aiurea, dar are cumva legatura cu digestia (ea a fost diagnosticata la 2-3 ani cu PFAPA - facea la 28 de zile dupa ceas febra, avea reflux gastrointestinal, ii afecta faringele si ganglionii - si pediatrul i-a dat Zantac. Zantac care-i Ranitidina. Mama ia Ranitidina pt. ulcer. L-am intrebat de ce tocmai asta? Mi-a spus doar "ca sa-i ridice imunitatea". I-am dat, i-a trecut. Ma intreb daca pe atunci as fi stiut de probiotic, daca ar fi ajutat-o la fel cum o ajuta acum. Pe atunci acidul din stomac ii dadea febra in final, acum probioticul ajuns in stomac are grija de febra pornita de gripe, rosu in gat sau otita (ah, da, ma scula uneori noaptea ca o doare urechea dupa ce venea cu o raceala... adoarme copilul la 20 de minute dupa ce-i dau probiotic, pe gura, nu pe ureche! Nu-i asta ciudat?).

Scuze, o paranteza mult prea mare, are macar legatura cu digestia si probioticele.

Incerc sa-mi pun ordine in ganduri si tot nu reusesc, asa ca va intreb altceva... despre pofta de mancare...
Este cumva un tipar in care evolueaza la cei cu malabsorbtie? Uite, in copilarie nu puteam manca caci nu mi-era foame! Pur si simplu nu mi-era foame! Iar cand imbucam ceva o luam cu sarat si apoi dulce si apoi iar sarat, toate in cantitati mici. Vad asta si la baiat. Cum se explica?
Treaba asta cu lipsa poftei de mancare m-a tinut pana in liceu, poate facultate. Dupa facultate m-a pocnit nene o foame de capiam! Si mancam, nu mult, dar bine, normal. Si tot "de compatimit" :) aratam cu tot ce indesam in mine. "Cravingul" asta pt. sarat, dulce, sarat tot il aveam.
Abia de cativa ani mi-a disparut si incep sa pun pe mine.

Voi/copiii patiti la fel?

Va doresc din suflet sanatate si voua si copiilor , imi inchipui ca nu-i usor.

P.S. Despre acidul fitic vroiam sa va spun/intreb, da' ma duc sa-mi iau micul dejun impreuna cu el :) (cereale cu tot felul de nuci si seminte). Numai bine sa-mi spele si ultimele ramasite de minerale din corp...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

strumf a facut febra din cauza metabolismului f rapid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Cum se ajunge la asta, poti explica mai pe indelete cand ai timp?
Daca nu, nu-i suparare, googalesc candva si poate pricep :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

ML,sunt un pic pe fuga acum,dar pot sa-ti confirm treaba cu pofta de mancare..Fii-miu are mese fixe de cand era mic si nu se discuta.E o regula la care tin si stau si in cap dk e nevoie,numai sa manance.Ia f greu in greutate,dar slabeste foarte usor,prin urmare nu pot sa-l las de capul lui si nici sa-i dau sa manance 2-3 linguri.Prin urmare aici am facut compromisuri,ba mancam la tv,ba la calc la desene,ba ca el vrea cocotat in pat,ba ca vrea pe masinuta..Stiu ca nu e ok asa,dar eu am preferat sa manance,decat sa ma cert cu el sa manance la masa in bucatarie,doar pt ca acolo zice ''regula'' ca se mananca.(in plus,nici eu nu mananc la masa,asa ca nu-s un exemplu bun)Eu i-am dat diverse pt imunitate,care-s f bune si pt malabsortie,dar si pt pofta de mancare(de ex produsele de la childlife,colostrum cu probiotice, aller care si first defence)
In rest,are preferinte pt sarat/dulce..el oricum trebuie sa manance sarat ca pierde sare si ii trebuie sare,mai multa in sezonul cald...Dulciuri nu-i prea dau..din cand in cand ii mai dau un kinder felie de lapte,biscuiti cu unt..si cate o gurita mica de ciocolata de la mine.In rest,orez cu lapte,gris cu lapte,macaroane cu branza..care-s cu zahar.
mai revin..:))
ps..ce voiam sa zic de fapt..ca daca ar fi dupa el nu ar manca,eu nu cred ca l-am auzit de 2 ori pana acum ca i-ar fi foame..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Exact asa mi se intampla si mie, Leditia. Mestecam f. incet mancarea apoi o "ascundeam" intr-un obraz ca rozatoarele. Si slabeam usor daca nu mancam. Dar nu mi-era foame!! Nu numai ca ma alergau care mai de care cu mancarea prin casa, dar si ma indopau cu calciu efervescent, vit. C si Cavit (asta era pe atunci la moda/pe piata). Ha, ha, imi placeau mai mult decat mancarea!! Si asta ma face sa ma gandesc la o alta ciudatenie... in engleza se numeste "pica", cum ar veni pofta pt. "nonalimente". Eu mancam cu placere "clei" de copac (rasina, lacrimi scurse pe trunchiul pomilor fructiferi). Or fi mai fost si altele dar nu-mi aduc aminte (de ex. acum, adult, imi place gustul argilei- cea pt. detox-). Iti suna cunoscuta manifestarea?

Interesant ce scrii despre sare. Mie mi-a spus o cardioloaga aici sa mananc mai sarat. Imi pare rau ca n-am intrebat-o de ce.

Histamina, am trimis mesaj joi parca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Va multumesc pentru informatiile utile pe care le furnizati aici, pentru ML. Si eu va citesc si invat ceea ce medicii fie nu stiu, fie nu vor sa-mi spuna.

Leditia ce n-as fi dat sa gasesc si eu un medic care sa-mi dea dreptate cand spuneam ca antibioticul dat pe gura la cateva ore de la nastere ne-a afectat burtica. nu numai ca n-am gasit, din contra, l-au indopat si mai tare cu antibiotice pe motiv ca are vreun crocobaur care nu iese la analize :-(
Ma bucur ca voi ati descoperit cauzele si aveti un diagnostic cu care luptati in cunostinta de cauza.

Mergi la inceput