Buna ziua.
Se apropie ziua baietelului meu si vreau sa fac un tort imbracat in fondant, interiorul rainbow si ma intereseaza si pe mine o crema alba la culoare si sa fie buna tare.
Aveti ceva recomandari?
Ideal sa nu fie moale, adica sa aiba consistenta mai tare, ca vor fi mai multe blaturi si doar o sa " manjesc" blatul cu crema.
Multumesc frumos.
eu sunt nitel incurcata - zi-mid aca te incurc mai tare
fondantul = pasta de zahar, pasta fondant, cu care se imbraca tortul nu merge si ca crema. ca nu merge - are consistenta aceea gumoasa si intinzacioasa
poti folosi ce zic americanii swiss buttercream - crema aceea de unt cu zahar, care se mai intepeneste. si merge si inauntru, intre blaturi. da clar nu e acelasi lucru ca fondantul....
asta cauti?
http://www.viorica-torturi.ro/2011/03/cum-se-imbraca-un-tort-in-pasta-de.html
Intrebam ce crema sa pun in interior, la un tort care in exterior este acoperit cu fondant, pasta de zahar!?
Si ma gandeam ca nu merge orice crema, ca trebuie sa aiba consistenta mai solid, nu?
Am mai facut mai demult, insa intre fondant si tort am pus si un strat de martipan si a fost ok insa acum nu am martipanul.
Ma documentez deocmdata, mai am vreo 10 zile pana la demararea proiectului, rainbow tort acoperit cu fondant.
Multumesc mult!
ganache-ul ar merge la fix.
ca e tare crema.
sau una simpla de unt, sau niste jeleu de fructe (zmeura.... miam miam!)