Aspirante optimiste > 20 ani (807)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LolaD spune:

Ma refer ca e ok daca aveti aceeasi grupa, in special acelasi rh

http://lt2m.lilypie.com/ICoap2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Daca mama are Rh negativ si tatal are Rh pozitiv probabilitatea ca si copilul sa aiba Rh pozitiv este 50%. Se dezvolta o incompatibilitate intre sangele mamei si sangele copilului. Asa cum in orice reactie imunologica, un antigen care nu este cunoscut de organismul gazda va determina dezvoltarea unor anticorpi care vor incerca eliminarea antigenului respectiv. In cazul factorului Rh, sangele copilului fiind Rh pozitiv (deci poseda pe suprafata eritrocitelor factorul Rh), vine in contact cu sangele mamei (Rh negativ), deci se vor dezvolta anticorpi impotriva factorului Rh.
Incompatibilitatea Rh la prima sarcina nu este o problema, pentru ca, in mod normal, in viata intrauterina sangele fatului nu intra in circulatia sanguina materna. Totusi in timpul nasterii (sau unui avort) sangele mamei si sangele copilului se amesteca, in circulatia mamei se vor dezvolta anticorpii.
Acesti anticorpi devin periculosi doar la sarcinile ulterioare. Traverseaza placenta intrind in circulatia fetala si vor distruge eritrocitele fatului (boala hemolitica al noului nascut).

Sweet_dreams, intrebam la ce medic mergi in ideea ca poate e acelasi cu al meu. Eu merg la o femeie, de medicul tau nu am auzit.

11+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Uterul bicorn sau bicameral este o malformatie congenitala destul de rar intalnita la femei, dar problematica. Este o afectiune extrem de grava care scade considerabil sansele de a concepe copii, fiind asociata cu avorturi spontane, recurente, nasteri premature etc.
Uterul bicorn sau bicameral este o malformatie uterina congenitale in care la nivelul uterului se dezvolta 2 cornuri in partea superioara a lui. Aceste parti nu trebuie sa fie neaparat egale si nici dezvoltate la fel. Per ansamblu, uterul se divide partial in 2 si are forma de inima.
El este rezultatul uniunii imperfecte a ductelor (canale) paramezonefrice Muller. Acestea fuzioneaza perfect doar in partea inferioara a uterului, in partea superioara dand nastere unor hemiutere.
Anormalitatea uterina este adesea depistata la medic in urma unor investigatii medicale de rutina sau mai aprofundate. Totusi, majoritatea femeilor care au acest tip de uter s-au prezentat la medic cu:
•crampe abdominale asemanatoare celor menstruale;
•cicluri menstruale neregulate;
•ovulatie dureroasa;
•pete.
Exista mai multe trepte de dezvoltare a acestui uter, iar cu cat este depistat mai repede cu atat impactul asupra fertilitatii este mai redus. Intr-un caz de uter bicorn sarcina se opreste adesea din evolutie in momentul in care fatul creste si se dezvolta in oricare dintre cele doua cornuri. Din cauza faptului ca nu este suficient loc pentru a se dezvolta se produce avortul.
Specialistii sustin ca femeile care sufera de uter bicornuat au maxim 60% sanse de a naste un copil viu, ele prezintand si un risc crescut de insuficienta cervicala (asociata cu nasterea prematura).
Intr-o sarcina cu uter normal, uterul se extinde odata cu cresterea fatului. Septul (despartitura) care apare in cazul uterului bicorn face imposibila expandarea lui si crearea de suficient spatiu pentru dezvoltarea normala a fatului.
Ce se intampla daca fatul se dezvolta in partea inferioara a uterului?
Exista si posibilitatea in care fatul nu patrunde intr-unul dintre cornurile uterului bicameral si isi incepe dezvoltarea in partea inferioara, mai larga. In acest caz, sansele de a duce sarcina la termen cresc. Totusi, ea nu este lipsita de complicatii. Fetii cresc adesea in prezentatii anormale, adica transversa (fatul sta de-a latul uterului) sau pelvina (joasa).
Din aceasta cauza, sarcinile cu uter bicorn sunt considerate ca avand risc crescut. Fetii nu se acomodeaza si nici nu se dezvolta foarte bine in cavitatea uterina in aceste prezentatii, de aceea exista cam 25% sanse sa apara nasterea prematura.
Malformatia este depistata la medic in urma unor examene clinice ca:
examen pelvic – cele doua coarne sau hemiutere sunt simtite la palpare;
sonograma – prin ultrasunete;
laparascopie – exploreaza zona exterioara a uterului cu ajutorul unei camere video, iar medicul poate vedea forma de inima a uterului si bifurcatia din partea superioara;
histeroscopie – ofera o privire de ansamblu a interiorului uterului;
histerosalpingografia.
Defectul se corecteaza chirurgical printr-o metoda numita metroplastie. Aceasta se face adesea pe cale laparoscopica. Acest lucru inseamna crearea unei cavitati uterine mai mari cu distrugerea minima a tesutului uterin.


11+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LolaD spune:

wow emilia, impresionant..bine macar ca se poate corecta chirurgical

http://lt2m.lilypie.com/ICoap2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

buna seara

lola,a explicat perfect emi sus

emi

miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Buna dimineata fetelor! Am trecut sa va las niste pupici de molipsire si o imbratisare stransa, stransa!

Alina . Cuvintele sunt de prisos! DD te va rasplati intr-o buna zi, iar pana atunci capul sus si mult optimism!

Mihaela si !

Miky, ma pt tine sa fie cu ochisori!

Miha, tot ceea ce a scris Emi despre uterul bicorn suna destul de nasol. Inainte insa de a te panica, sugestia mea e sa te asiguri ca diagnosticul e unul corect. La inceputul acestei sarcini medicul meu mi-a zis ca as avea uter bicorn, desi niciunul din medicii care mi-au facut pana acum ecografii nu au vazut vreodata asa ceva. Ba chiar am intrebat dupa asta un alt medic daca se vede ceva si mi-a spus ca acum este imposibil de vazut, pt ca uterul poate fi deformat din cauza sarcinii. In sfarsit, ideea e ca acest diagnostic poate fi si o eroare de interpretare a ecografiei sau un uter pozitionat mai ciudat (retrovers de ex.) care nu permite vizualizarea lui corecta. Eu am o sarcina dusa pana la 41 de sapt fara probleme si acum am 27 de sapt, tot fara probleme, deci probabilitatea unui uter bicorn aproape ca nu exista, sau daca e la mine nu a ridicat probleme. Asa ca te rog, capul sus si mult curaj!

Fetelor noi, bun venit si sedere cat mai scurta!

Sweet dreams, daca tu ai chistulete pe un ovar e ok sa faci stimulare? Eu nu ma pricep la asta, dar aici pe forum sunt mai multe fete care au facut stimulare si carora le-au aparut chisturile dupa aceea, si care cu siguranta iti pot da mai multe detalii. Eventual intreaba medicul daca e ok sa mergi asa, sau mai bine scapi intai de chisturi. Sa fie cu ochisori cat mai repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Oricat de grava ar parea situatia in cazul uterului bicorn, se remediaza chirurgical prin laparoscopie, internare 2 zile, in prima zi analize si in a doua operatie apoi in dimineata celei de-a treia zi externare. Laparoscopia chiar nu e ceva de speriat.

Iulia, stimularea slaba nu afecteaza chisturile. Sunt unele de care pur si simplu nu ai cum sa scapi, ca cele pe care le aveam eu din cauza sindromului de ovare polichistice, erau acolo indiferent ce faceam si totusi am obtinut ovulatie prin stimulare si a fost ok. E foarte importanta monitorizarea ecografica.

11+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Neata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankylya spune:

neata fetelor
emilia multumim ca ne luminezi si pe noi tot respectul te pup

*****************
In dragoste, ca si in vis nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

neata

Mergi la inceput