Cu ce v-ati pregatit pt. iarna?

Cu ce v-ati pregatit pt. iarna? | Autor: b.nica

Link direct la acest mesaj

Hai ca nu pot sa ma abtin!Ce conserve ati mai facut?
Ce conserve de anul trecut v-au determinat sa le reluati anul acresta?
Eu m-am limitat la cele obisnuite:gogosari in otet, vinete pt. salata la congelator, ardei pt. gatit tot la congelator.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Acum am in cuptor gogosari, ii coc pentru zacusca. Zacusca cu vinete, dar sper si la o zacusca cu ghebe. Am mai facut suc de rosii.
Mai am pe lista zarzavat pentru ciorbe si tocanite, ketchup si gogosari copti la borcan.
La otet numai conserv nimic, ca mai am de anul trecut. Poate pun muraturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

eu am facut zacusca de vinete (25 borcane mici si 5 borcane mari) si am pus castraveti la murat.
mai am in plan:
- sa pun ceva amestecat, cum fac in fiecare an: varza alba+varza rosie+gogonele+ardei capia+telina+conopida... ceva de genul asta,
- varza nici nu se discuta, un butoi,
- gogonele separat ca ne plac,
- am pus o parte din ardeii capia la borcan si mai pun o tura,
- gem de gutui.

gogosari in otet nu mai pun ca n-am mai mancat anul trecut, mi-au ramas si i-am aruncat. nu prea ne face bine otetul si avem ardeii capia in otet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor noi ne-am smecherit, vinetele coapte si capia la fel le tinem la congelator si cand vrem facem zacusca adaugand restul scapand de partea cu sterilizatul.
Vorbesc la plural pt. ca aici ma ajuta si sotul,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

asa face si soacra mea, dar eu stau la curte si am camara buna, asa ca iarna nu tin congelatorul in priza, doar frigiderul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Castraveti in saramura, vinete la congelator, zarzavat, si sper si eu la o zacusca cu ghebe.

Serialbastre- poti sa ne dai reteta de gogosari copti la borcan ?
Multumesc.

Si prin octombrie- varza murata pentru sarmale si verze ca-n Bucovina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Dulceata si sirop de visine, gem de caise, zacusca, vinete la congelator, gem de prune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariuk_18 spune:

Din categoria gemuri,mi-am umplut un raft din camara cu gem de prune.
Noi suntem mari consumatori de gem de prune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Pana acum puneam cu otet, dar anul asta vreau sa incerc in suc propriu.
Gogosarii ii coc, ii curat (incluziv de seminte), ii indes in borcane si ii sterilizez cam o ora. E indicat sa nu ii atinga apa, e mai greu de curatat de seminte.
Anul trecut am pus rosii asa, doar curatate de pielita si cotor, au tinut foarte bine, mai am si acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

-zacusca cu ciuperci
-rosii uscate in ulei cu tot felul de ierburi
-congelator: vinete coapte, capia copt, tot felul de legume tocate marunt
-bulion (f putin, vreo 5 borcane, ca nu am mai gasit rosii)
Din nefericire nu am pus gogosarii si nici castravetii si stau sa ma gandesc daca oi mai gasi ceva.
Sper sa ajung sambata asta la piata la Obor.

Daca aveti retete interesante pt conserve mi-ar placea sa le aflu :)

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Deocamdata asa:

Vinete coapte la congelator ;
Zarvazat de ciorba(rosii, ardei gras taiate fideluta+ leustean, frunze telina, sare mare)
Bulion gogosar ;
Gogosari murati la rece ;
Zmeura la congelator,
Struguri albi la congelator- ptr prajituri/tarte


O sa mai pun :
Castraveti in saramura
Conpida si gogonele in saramura

SOACRA MARE
Doua maini stangi

Mergi la inceput