cerezette luate gresit mai au efect?
buna.sunt noua pe forum si am o intrebare.
daca am luat cerazette dupa terminarea primului ciclu menstrual de dupa nastere mai are vre-un efect? sa ce trebuie sa fac in cazul acesta?.mersi
Raspunsuri
cristina30 spune:
Hi,
cerazette se incepe din prima zi a ciclului.... Faci pauza si incepi iar cand apare iar ciclul, cea mai sigura metoda, in rest trebuie sa te projezi altfel.
Cristina
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
ionela_cora spune:
mersi cristina...le iau de 7 zile si azi ma opresc..sper ca nu vor fi probleme la urmatoarea perioada a CM nu? mersi
lavi02 spune:
Daca le opresti acum e aiurea, situatia nu e nici cal nici magar, iti dai organismul peste cap. Eu zic sa le iei in continuare, nu are importanta ca nu le-ai inceput in prima zi a ciclului singura chestie e ca nu esti protejata de o noua sarcina. Foloseste si prezervativ vreo luna ca sa fii sigura.
ionela_cora spune:
dar azi nu am mai luat..yiceam ca e mai bine sa sa incep din prima yi a CM,la ora 16 iau mereu pastila acum cand trebuie sa iau. sunt total confuza
lavi02 spune:
Iti citez din prospect:
"Administrarea comprimatelor trebuie sa Inceapa In prima zi a ciclului menstrual natural ( ziua 1 este prima zi a sangerarii menstruale). Inceperea administrarii In ziua 2-5 este permisa, dar In timpul primului ciclu este recomandata o metoda de bariera, In timpul primelor 7 zile de administrare a comprimatelor"
Deci daca nu ai inceput din prima zi, trebuie sa foliesti si alta protectie in primele 7 zile zice prospectul pe care il gasesti aici si ar fi bine sa-l citesti
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=3235
cristina30 spune:
hi,
Eu zic sa faca pauza, ca Cerazetele sunt putin altfel ca restul, cand le iei le iei continuu, fara pauze; deci opinia doctorului meu, faci pauza vine menstra si apoi incepi din ou din prima zi; alfel poti sa astepti poate mult si bine sa ai menstruatie....ca uneori nu se intampla nimic 2-3 luni :)
Cristina
cristina30 spune:
hi,
Lavi are dreptate, asa scrie si aici pe pachet, dar pentru mine e mai sigur sa o iau dela inceput din primul moment; scuze daca te-am indus in eroare...tot asa fac si eu si de asta mi-am permis sa-ti dau sfatul.
ionela_cora spune:
am inceput sa am sangerari.banuiesc ca e de la cerazette, nu am luat niciodata anticonceptionale si nu sunt nici prea bine informata despre ele.acum cel mai bine sa le reiau de la urmatorul CM. Dar incep tot din acea folie?[:-/
cristina30 spune:
hi, sigur din aceeasi folie, nu se face pauza..incepi cu ziua saptamnii in care esti si mergi mai departe..
Cristina