Vreau sa ajut!
Azi,la scoala unde predau ,a venit bunica unui baietel[ care a fost la gradinita cu baiatul meu cel mare).Era pur si simplu devastata,venise sa afle la ce scoala fusese transferat nepotul sau{pe care l inscrisese initial la noi la scoala}.
Povestea ei,pe scurt,e asta:Fata ei(mama baietelului) a murit din cauza leucemiei atunci cand baietelul avea in jur de 3 ani.Tatal copilului era despartit de mama si locuia(locuieste} in Bucuresti,asa ca nu venea sa si vada copilul,iar acesta a fost crescut exclusiv de bunica materna.Stiu ca a fost un incident la gradinita in urma cu doi ani,cand tatal a venit sa rapeasca copilul,iar copilul n a vrut sa mearga,s a tinut strans de mana educatoarei,iar tatal tragea de el ca de o carpa,incercand sa l smulga,rupandu i parul din cap,efectiv..Ma rog,a venit politia si pana la urma copilul a ramas cu bunica.Acum doua luni tatal a venit cu o hotarare judecatoreasca si a luat copilul cu forta din pat,desi acesta se agata strans de bunica si i spunea ''nu ma lasa,mama,nu l lasa sa ma ia''...Tatal n a tinut cont de dorinta copilului,nu l a lasat nici sa se dezmeticeasca,pur si simplu l a luat asa,dezbracat,din pat[era vara si copilul era imbracat sumar,doar in chilotei],l a bagat in masina si a plecat.De atunci,bunica nu mai stie nimic de copil,iar astazi a venit sa vada la ce scoala din Bucuresti e inscris copilul...
Va intreb acum,legal,bunica nu poate face nimic?Vorbim totusi de un copil de 6 ani,care n a stat nicio zi cu tatal,care si cunoaste doar bunica si care deja e traumatizat de lipsa mamei.
Raspunsuri
marius spune:
Nu.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
oanap85 spune:
eu cred ca daca se dovedeste ca tatal nu e apt sa aiba grija de copil poate sa il ia nu?daca spune ca tatal e violent(ptr ca asta reiese dupa cum i-a descris monolac caracterul)
nu se poate ca bunica sa depuna o plangere la protectia copilului iar acestia sa-l ia in vizor(la un interval de timp fara sa stie tatal sa verifice ce face copilul,poate ca il si loveste) si atunci cand se dovedeste ca tatal nu e apt sa-si creasca copilul sa il dea bunicii?sau macar sa depuna plangerea aia ca sa fie sigura ca baietelul e bine,chiar daca nu il da bunicii dar sa stie tatal ca e " supravegheat" si responsabil de ceea ce i se intampla copilului..
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 eu cred ca daca se dovedeste ca tatal nu e apt sa aiba grija de copil poate sa il ia nu?daca spune ca tatal e violent(ptr ca asta reiese dupa cum i-a descris monolac caracterul) nu se poate ca bunica sa depuna o plangere la protectia copilului iar acestia sa-l ia in vizor(la un interval de timp fara sa stie tatal sa verifice ce face copilul,poate ca il si loveste) si atunci cand se dovedeste ca tatal nu e apt sa-si creasca copilul sa il dea bunicii?sau macar sa depuna plangerea aia ca sa fie sigura ca baietelul e bine,chiar daca nu il da bunicii dar sa stie tatal ca e " supravegheat" si responsabil de ceea ce i se intampla copilului.. Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
Atata vreme cat are hartie judecatoreasca si este tatal acelui copil... discutam discutii...
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
A_Iulia spune:
In primul rand este admirabil ca tatal a dorit sa-si asume o asemenea mare responsabilitate. Evident ca nu si-a luat copilul acasa din dorinta de a-l abuza sau de a se razbuna pe bunica, ci pentru el chiar doreste sa se ocupe de el, acum cand mama nu mai exista.
In al doilea rand, daca tatal doreste sa se ocupe de cresterea si educarea copilului, pai locul copilului este langa tata. Modalitatea prin care acesta a luat copilul nu este una fericita, dar probabil ca daca bunica ar fi inteles si cooperat, si ar fi permis sa imbunatateasca relatia copilului cu tatal sau, lucrurile ar fi stat diferit. Altfel eu nu inteleg de ce tatal a trebuit sa mearga sa "rapeasca" (? cum adica sa-l rapeasca cata vreme el e tatal lui, singurul acum responsabil) copilul de la gradinita daca ar fi avut posibilitatea sa-l ia de la bunica.
E pacat ca se intampla lucrurile asa si ca oamenii nu coopereaza. Daca ar fi fost o mama care ar fi procedat la fel probabil ca subiectul nu ar mai fi fost deloc interesant.
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui A_Iulia In primul rand este admirabil ca tatal a dorit sa-si asume o asemenea mare responsabilitate. Evident ca nu si-a luat copilul acasa din dorinta de a-l abuza sau de a se razbuna pe bunica, ci pentru el chiar doreste sa se ocupe de el, acum cand mama nu mai exista. In al doilea rand, daca tatal doreste sa se ocupe de cresterea si educarea copilului, pai locul copilului este langa tata. Modalitatea prin care acesta a luat copilul nu este una fericita, dar probabil ca daca bunica ar fi inteles si cooperat, si ar fi permis sa imbunatateasca relatia copilului cu tatal sau, lucrurile ar fi stat diferit. Altfel eu nu inteleg de ce tatal a trebuit sa mearga sa "rapeasca" (? cum adica sa-l rapeasca cata vreme el e tatal lui, singurul acum responsabil) copilul de la gradinita daca ar fi avut posibilitatea sa-l ia de la bunica. E pacat ca se intampla lucrurile asa si ca oamenii nu coopereaza. Daca ar fi fost o mama care ar fi procedat la fel probabil ca subiectul nu ar mai fi fost deloc interesant. |
Asadar, "tatal":
- nu si-a vazut copilul timp de 3 ani
- l-a luat cu forta dintr-un mediu cunoscut si de langa buni, cu care a stat zi si noapte
- i-a smuls parul din cap
Ce anume e de "admirat", femeie? Ca eu una, mi-am facut cruce!
marius, bunica nu poate depune plangere, cu dovezi si tot ce trebuie? Chiar e permis asa ceva, doar pentru ca un...nici n-am cuvinte sa-l descriu, e tata in acte? Nu pot sa cred ca nu se poate!
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
coracora spune:
Daca exista motive intemeiate, parintii poti fi decazuti din drepturi.
De ce nu s-ar putea si in acest caz? Mai ales ca exista si martori ai comportamentului abuziv al tatalui (era educatoarea din fata cand el tragea de copil ca de o carpa).
marius spune:
Nu fac speculatii.
Pe de alta parte nu cunosc natura juridica a situatiei.
In egala masura un copil are doi parinti.
Daca justitia a luat o decizie nu a facut-o pe speculatii.
marius spune:
citat din mesajul lui coracora Daca exista motive intemeiate, parintii poti fi decazuti din drepturi. De ce nu s-ar putea si in acest caz? Mai ales ca sunt si martori si comportamentului abuziv al tatalui (era educatoarea din fata cand el tragea de copil ca de o carpa). |
Ba da exista legal aceasta posibilitate. Exista si institutia care se ocupa de acest aspect daca ea(ca si institutie prin angajatii ei) constata ca sunt incalcate drepturile unui minor.
Dar nu pe speculatii.
coracora spune:
citat din mesajul lui marius Nu fac speculatii. Pe de alta parte nu cunosc natura juridica a situatiei. In egala masura un copil are doi parinti. Daca justitia a luat o decizie nu a facut-o pe speculatii. |
Marius, justitia a luat o decizie in urma unei operatii matematice: 2 parinti - 1 parinte = 1 parinte. Asa l-au incredintat pe baiat tatalui. Ei insa nu au analizat ce fel de parinte este tatal, daca e cu adevarat in stare - material si emotional - sa aiba grija de copil.
Tocmai de-asta eu cred ca merita sa ii fie prezentat justitiei tabloul complet, prin instiintarea organelor abilitate despre comportamentul deviant al tatalui.
Mie astea nu mi se par deloc speculatii, ci doar o metoda integra de-a apara interesele acelui copil.
Rufus spune:
Copilul nu-i este atribuit cuiva sub tutele pe vorbe.
Daca voia tutela copilului, bunica trebuia sa o ceara. In cadrul procesului ar fi aratat tot ce voia, ca tatal nu l-a vazut de nu stiu cand, ca l-a abuzat la gradinita, etc etc.
Prima optiune a judecatorului este sa acorde tutela tatalui, daca o cere si nu are alte date care sa-l faca sa se razgandeasca. Iar tatal a cerut-o. Ce trebuia sa faca judecatorul?
E greu sa se schimbe situatia. Oricum, daca se face, va fi tot printr-o hotarare judecatoreasca. Cu probe, nu cu vorbe.
De curiozitate: cum credea bunica ca va putea creste copilul (si cum a facut-o de cand a murit mama) fara tutela?
Rufus, Tora si iadele