Piersicute de iulie-august 2012 (2)
Raspunsuri - Pagina 14
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ARUBA Neata! Intrebare: am 24 de grade in casa, dar noaptea mi se face frig si ma trezesc sa ma invelesc cu o pilota ff subtire. Oare si fetitei i-o fi frig?? Voi cum ii culcati? eu o las in body cu maneca lunga si pantaloni cu ciorapel. Sa o bag in saculet? De invelit nu am curaj ca se agita ft tare in somn si mi-e ca ii ajunge paturica pe fata. |
victor e in body cu pantalon; dar il invelesc cu o paturica pt ca am obs ca doarme mai bine dc in camera e racoare si el e invelit; dc o trage pe fata nu e bai acum ca da din maini si o da la o parte sau carie si ma ridic eu la el
paturica e subtire si o bag un pic sub el.
acum in wk sper sa am timp sa caut un sac de dormit de vara, asa o sa fie mai ok. am de la robert da nu stiu unde le am pus...
Din sfaturile consultantei de lactatie: - nu o interesa cat mananca bb la biberon, pt ca majoritatea copiilor mananca mai mult decat au nevoie daca le vine usor |
asa ma gandeam si eu ca parca mi se pare cam mult cat mananca din biberon
- nicio pompa nu replica exact suptul copilului, deci cantitatea mulsa asa e mai mica decat ce ar trage copilul |
asa e, peste tot o sa gasim scris ca nicio pompa nu scoate cat gura copilului
-laptele se produce la cerere, cu cat stimulezi mai mult cu atat ai mai mult |
la primul baiat mie nu imi era prea clar cum vine asta; cumva in capul meu sanii erau ca niste rezervoare si dc bagam pompa goleam rezerva si eram mega stresata ca macar o ora dupa ce am bagat o sa nu se scoale baiatul ca eu ce ii dau??
acum mi a venit mintea la cap
victor de ex suge undeva pe la 6-7; la 7:30 ma scol si merg la cel mare sa il trezesc; cat el se imbraca /spala eu bag pompa (cu o mana o tin si cu o mana pregatesc semintele care le mananc dimineata si eu si sotul/baiatul, cred ca v am mai zis in cu tarate si chia pt tranzit/digestie/antioxidanti etc) in timpul asta sotul pregateste micul dejun pt noi si nesul meu
si pe la 9 cel tarziu face ochi si juniorul ...
de sapt viitoare mi am propus as bag pompa noaptea ca dim cu chiu cu vai de la abii sani abia fac 60-100
da nu prea am tragere de inima, sa vedem dc imi iese...
-proba suptului nu e relevanta pt ca niciun copil nu mananca aceeasi cantitate la toate mesele, ci in functie de necesitatile lui din acel moment, tocmai asta da superioritate sistemului de alaptat la cerere |
mega stresanta chestia asta.s... plus ca ar tr sa fie cantarit la mai multe mese pe zi, plus ca dupa manacat de multe ori ei dorm si sa ii pui pe cantar inseamna sa ii trezesti...
cu mucii... nu mereu inseamna raceala...
victor face un muc pe noapte,...
dimineata dupa vigantol/masaj/ii dau cu ser fiziologic si dupa ce stranuta il "agat" cu un betisor de ureche de adult si il scot afara (l as lasa da ma enerveaza de nu se poate cum se aude fornaitul ala...
a, sa va zic insa ce paranoia eram la primul (care a fornait mult timp); l am dus de vreo 2 ori la control ca sigur nu e in regula..
pediatra a fost draguta si mi a zis ca e ok bla bla bla...
da cea de la orl ne a zis foarte serios ca se vede ca suntem la primul copil si ca ar fi cazul sa ne relaxam ,... nu prea am inteles o noi atunci
ARUBA spune:
Porumbita, mi-a zis clar ca sanul nu este un rezervor, ci trebuie privit ca un izvor care produce in permanenta. Daca bb papa la un san sa zicem 15 min si apoi la celalalt 15 min, in timpul asta primul san deja produce laptic, daca il muti din nou bb va avea ce sa suga. Chiar daca o fi o cantitate mica, e acolo, si alternand asa sanii bb se va satura. Am testat metoda si merge, de cate ori lasa sanul era lapte in mamelonul de protectie chiar daca la palpare sanul pare gol.
Porumbita spune:
asa e...stiu acum asta...
da nu e rau sa tot scriem ca pe mine acum 3. ani tare m ar fi ajutat sa imi spuna/repete cineva
r_ocsy spune:
NeATA !
Maine mergem la un botez, pe d-ra noastra o crestinam abia pe 6 octombrie .
Natalia creste pe zi ce trece, ne zambeste si gangureste din ce in ce mai des, e foarte curioasa, studiaza pe oricine intra in camera, are si o jucarie preferata careia ii vorbeste si rade non-stop. Noaptea dormim tun de la ora 21 la ora 7 dimineata , cand se trezeste dupa atata somn e rupta de foame. Ziua doarme mai putin, in rest povestim, stam in brate destul de mult ( daconst la noi tati o tine cel mai mult in brate cand sunt singuri ca atunci nu plange ... deci nu putem folosi metoda voastra ), ne plimbam pe afara, nu prea ii place in carucior asa ca mi-am comandat o manduca. Ar trebui sa o cantaresc ca nu am mai cantarit-o de 2 saptamani dar mereu uit. Cred ca v-am spus ce e mai important . Va pup si va doresc weekend placut !
maria0408 spune:
Mygirl,Ada si fetita mea are mai nou accese de gelozie, de ex. nu vrea sa ii lase lui Silviu jucariile ei de cand era bebe desi ea nu se mai joaca cu ele, a vrut si ea biberon mic exact ca al lui pt. a bea latptele de seara, dupa baia de seara intr-o mana il tin pe Silviu la san si cu cealalta ii dau bibe ei ca sa manance amandoi odata.Altfel l-ar pupa si dragali toata ziua.
Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu
maria0408 spune:
R-OCSY vreau si eu o minune care sa doarma atat, la mine nici Ana ls 3 ani nu doarme asa. PETRECERE FRUMOASA LA BOTEZ.
Laura tu te-ai decis in ce formula mergeti la petrecere ?
Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu
r_ocsy spune:
Si Sofia are momente de gelozie oricat de multa atentie ii dau ... sunt copiii , ce sa le faci ... piticii cer atentie, au nevoie de ingrijiri iar pe cei mari ii dernajeaza ca nu putem fi non stop dupa ei ... dar asta nu inseamna ca nu isi iubesc fratiorii/ surioarele !
Din cate am observat, Sofia cel mai geloasa este cand vine lumea in vizita si vor sa o vada pe Natalia, atunci intrerupe orice joc si fuge strigand sa nu puna mana pe NATALIA CA Natalia este a ei si nu au voie .
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui maria0408 R-OCSY vreau si eu o minune care sa doarma atat, la mine nici Ana ls 3 ani nu doarme asa. Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu |
Cred ca imi seamana mie ... ca sunt o mare somnoroasa sau am avut parte de copii cuminti ca si Sofia dormea la fel cu exceptia lunilor 5 , 6 si jumatate din luna a 7 cand se trezea aproape din ora in ora .
adarev spune:
Neata, fetele. Buna, cafeaua , Laura. Sunt la birou. Aseara am fost sa-i cumpar haine lui Tudor ptr. scoala si am venit rupta de picioare si de nervi. Nu-mi place asta, vreau alta, blugii astia nu merg cu nu stiu ce camasa, adidasii sunt cu siret si eu vreau doar cu arici si asa am tinut-o 4 ore.Nectarel, bea si de la mine si lp. Ma mir si eu ca mai am, ca la programul meu.....Mygirl , ce frumos vacanta, sa ne povestesti apoi cum a fost. Despre decalotare, nu stiu ce sa-ti spun ca mie nu mi-a spus, nimeni sa-i fac.Am o prietena in Germania, careia doctorul i-a spus sa nu umble deloc acolo. Ma rog, nu stiu care este ideea.Am inceput mesajul asta la ora 9 si abia acum pot sa-l trimit
Ada
ali24 spune:
ola ola...
sa vedem ce mai retin din ce s a discutat ca am citit mai devreme si pe cand sa scriu s a trezit bobolocu meu de 7,5kg...astazi l am cantarit.
rocsy norocoasa de tine
chiar azi noapte ma gandeam si eu cum sa il culc pe bebe .daca e bine acoperit sau nu.eu cu rafi ne acoperim cu plapumita si pe el l am acoperit doar cu o paturita subtire si e imbracat cu o pijamaluta dinaia intreaga.eu ma gandesc ca i a fost ok daca a avut un somn linistit.daca ii era prea frig sau prea cald probabil dadea el ceva semne.
eu l a primul m am tot chinuit cu decalotatul si il stresam si pe el si pe mine(psihic)asa ca am abandonat.nici acum nu este decalotat complect dar o las pe prietena lui sa se ocupe de asta cand va fi mare.iar la denis am avut ceva tentative de a incerca insa dupa ce am citit un articol ce vi l am pus si voua in momentul acela m am oprit.si cand am fost la un control in germania mi s a spus sa nu mai umblu acolo ca nu trebuie.doar la noi mi s a spus ca trebuie decalotat.unul din medici m a si trimis cu el la operatie
nici la mine nu se mai umple sanii ca de obicei si nu mai dau pe laturi...dar asta nu inseamna ca nu se mai satura bebe sau ca am mai putin lapte ci ca in timp se formeza exact atat cat are nevoie el.va dati seama ca daca o tineam si la rafi tot cu ei explodand si curgand pana la 3 ani o luam razna...dar si la el la un moment dat sa format cat ii trebuia lui nici mai mult nici mai putin.
carmen eu nu cred ca are legatura marimea sanilor cu cat lapte se produce.
si rafi chiar daca il iubeste la nebunie pe bebe mai are momente cand ii ia suzeta la gustat.ma intreaba dar asa i mami ca eu sunt mai mare decat el si mai puternic?si isi compara degetele,mainile ...cu ale lui.altadata daca vorbesc mai alintat cu bebe imi spune nu asa se zice
.dar incerc sa ii dau lui mai multa atentie ca bebe si asa nu prea pricepe inca.daca ma intreaba cineva cum e bebe e cuminte?eu le spun da e cuminte dar si rafi e foarte cuminte...mananca singur,ma asculta(cateodata),ma ajuta cu bebe...si chestii dinastea ca sa il fac sa nu se simta neglijat.