Cum frageziti puiul de tara ?
Am o sursa de pui / gaina / cocos de la tara, crescut sanatos, fara ingrasaminte si alte ale, deci cat se poate de bio si de ... atzos ! L-am fiert si 2-3 ore, pentru ciorba / supa, l-am facut si friptura cu vin (care cica mai fragezeste carnea) si nimic, e tare si atzos de ma dor falcile mestecand la el !
Am luat de cateva ori pana acum, si gainuse mai mici, si mai mari, si cocos, si tot degeaba, in afara de supa / ciorba nu pot sa fac nimic din el.
Aveti vreo solutie, cum as putea sa-l fragezesc putin, sau ce altceva sa mai gatesc din el ?
*****************************
Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
Raspunsuri
Mariuk_18 spune:
Pui de tzara care nu este fraged ? Poate e gaina totusi.
Eu l-as tine cateva ore uns cu zeama de lamaie,zic si eu,cred ca asa se mai fragezeste un pic.
Pofta buna!!!
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mariuk_18 Pui de tzara care nu este fraged ? Poate e gaina totusi. Eu l-as tine cateva ore uns cu zeama de lamaie,zic si eu,cred ca asa se mai fragezeste un pic. Pofta buna!!! |
sau intr-o solutie de otet diluat in apa, asta stiu ca fragezeste si vanatul...
Dorsilia spune:
nimic nu fragezeste mai bine puiul de casa ca acidul gastric dintr-un stomac infometat :)
glumesc...
puiul de casa/gaina/cocosul nu conteaza cat de batrani, musculosi, atzosi sunt...cucta sau oala sub presiune e cel mai bun mod de a-i gati. Puiul de 5-6 luni de ex. se fierbe in maxim 20 de minute din momentul cand oala incepe sa "pufaie"...gaina in 40-50 de minute daca are peste 2 ani, daca are sub 2 ani se fierbe in 30-35 de min.
din pasari de curte de regula fac supa, caci din nici o alta pasare din comert nu obtii supa aia ce-ti aminteste de supele copilariei. Apoi carnea o folosesc pt felul 2, fiind deja fiarta se poate manca asa cum e sau se face pane, sau se face o ciulama folosind zeama in care a fiert sau un pilaf, un sos de mazare, de fasole verde, de marar, de rosii, de usturoi....posibilitatile-s nenumarate aproape....o data ce ai obtinut supa de carne aromata cu zarzavaturi, si ai si carnea fiarta...restul e mega simplu. Sau mai poti daca vrei sa dezosezi carnea de pe pulpe si piept si sa o faci ciorbita sau tocanita de legume...am fiert-o cam 1,5 h la oala normala si am adaugat legumele mai tarziu, dar a fier fiind taiata cubulete mici-mici si nu s-a simtit atzoasa
la mine pe blog am tot pus retete de mancarici cu carne de pasare de curte. si eu tot pt copii primesc din cand in cand. noi adultii mancam din comert
bafta
Burtocika spune:
Probabil e gaina, nu pui.
Dorsilia, ai fiert puiul / gaina intreaga sau ai taiat carnea inainte ? Cat timp ai fiert carnea in supa ? Unde este blogul tau, sa ma inspir ? Eu nu sunt mare bucatareasa, asa ca orice sfat, oricat de pueril vi s-ar parea, e binevenit
marius spune:
Pui de 5-6 luni? Sau mai mare?
Aia e gaina in toata regula...
Tot ce depaseste 2 luni ... nu mai e pui. Ma faceti sa rad.
Si gainile si cocosii sunt asa ... au carnea tare. Fierti in oala sub presiune. Dar nu va asteptati sa fie la fel ca si ce cumparati din comert. Astia sunt crescuti cu prafuri.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Raza de soare spune:
Daca nu e graba, folosesc aceeasi reteta ca pentru carnea de vita: pun carnea intr-un castron, o acopar cu ulei si o las peste noapte in frigider.
Daca ma grabesc...ei bine, fierb carnea vreo 5 ore si ma consolez cu ideea ca asta e, e gaina de curte, la urma urmei, fibra scrie pe ea. Dar gustul, gustul nu se compara cu nimic...
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
roxanaz spune:
eu nu-s adepta oalei sub presiune asa ca aleg de obicei retete care se fac la cuptor sau pe foc foarte mic, cu orele, in oale groase de ceramica sau fonta. orice gaina atoasa devine ok asa - de obicei pun vin, bere, sau zeama de lamaie/portocala (si marinez inainte carnea, cate o zi in frigider). asa enzimele rup fibra de carne si o fac moale si supla.
adita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Tot ce depaseste 2 luni ... nu mai e pui. Ma faceti sa rad. |
Ei, nu-i chiar asa. Depinde si de pui. Sa vezi puii mei de 3 luni, crescuti natural, in curte, fara mancare speciala, ca sunt cat doi pumni de-ai mei, nu numai ca nu sunt deja gaini, dar nici macar nu-s de taiat. In schimb ai vecinilor, care sunt cu o saptamana mai mari, si care au primit la inceput mancare speciala pt pui, sunt de doua ori mai mari.
CorinaDani spune:
probabil ca functioneaza orice metoda/reteta de fragezire/marinare folosita in cazul vanatului (fazan, de ex.).
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui adita
Ei, nu-i chiar asa. Depinde si de pui. Sa vezi puii mei de 3 luni, crescuti natural, in curte, fara mancare speciala, ca sunt cat doi pumni de-ai mei, nu numai ca nu sunt deja gaini, dar nici macar nu-s de taiat. In schimb ai vecinilor, care sunt cu o saptamana mai mari, si care au primit la inceput mancare speciala pt pui, sunt de doua ori mai mari. |
O fi... nu pot sa te contest.
Insa pentru mine tot ce are deja 8-12 saptamani, daca este de carne, daca e sanatos, daca.... ar trebui sa aiba la 1.5-1.8 kg/buc pe viu.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa