Anul scolar incepe pe 17 septembrie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Daca decidea Pdl-UL nu mai faceati asa o tragedie.Ce mare tragedie?Pana a nu trece la 10 septembrie,data inceperii scolii era 15 septembrie...si gata.
Zau daca mi se pare ceva care sa capete culoare politica,decat doar daca se cauta pete si in soare.

Care ar fi problema?Ca mie nu mi se pare deloc ceva care vai sa fie facut tragedie nationala?

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Uite eu iti spun ca se vede de la o posta ca nu ai copil scolar, in special nu unul in clase mai mari de gimnaziu, unde aceasta saptamana castigata de vacanta o sa se simta cu varf si indesat in decembrie si chiar la sfarsitul lui noiembrie.
Masura cu 10 septembrie avea un scop, se dorea prelungirea un pic a semestrului I, ce este foarte scurt, disproportionat de semestrul II.

Anul trecut, pe acelasi numar de saptamani, cum vor fi si acum, minus vreo 4 zile asa, la fiul meu in clasa, dupa nebunia inutila a testelor initiale ce au mancat o luna de scoala ( nimeni nu le-a vazut rostul, nimeni) au ajuns in noiembrie sa aiba zilnic teste la cate 3-4 materii deoarece nu aveau note suficiente ( e musai conform legii sa aiba minim +1 nota fata de numarul de ore al materiei din orar, adica la romana, de exemplu au 6 note minim + teza).

Asa ca schimbarile astea "la minut" imi mananca ficatii ca parinte, nu blamez culoarea guvernului, blamez ministerul educatiei de 20 de ani ca NU este in stare sa se tina de un program/lege a educatiei unitar , care sa nu se schimbe dupa cum bate vantul

In momentul acesta NU SE STIE CUM:

- se va da bac-ul anul viitor

- cum/unde va functiona / daca va functiona clasa pregatitoare in anul urmator

- nu se stie calendarul admiterii la liceu

- nu se stie daca se renunta la clasa a noua in gimnaziu ( sunt doar zvonuri)

- nu se stie cum se va face evaluarea claselor a doua, a patra si a sasea anul acesta scolar!

- nu se stie daca generatia care intra acum a saptea va da admitere si cum se va face asta

Ti se par putine lucruri care NU SE STIU ?

Si astea nu sunt toate.

Mie nu. Si am copil ce intra a saptea si unul ce va merge la pregatitoare la anul. Deci sunt direct interesata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu are legatura cu partidul de unde sunt cei care au decis ca mai trebuie o saptamana ca sa aiba scolile timp sa se pregateasca Nemultumirea mea e legata de faptul ca au anuntat asta cu o saptamana inainte, in conditiile in care multi parinti si-au arajat concediile in functie de asta, ca nu sunt in stare sa respecte ce au stabilit cu atata timp inainte.

Sincer stiti care e convingerea mea? Ca asa abulic cum este, Tonta habar nu avea de ce incepea scoala pe 10, tot la fel cum stia el ca sf. Andrei e pe 2 decembrie, cu o zi dupa ziua nationala si nu cu o zi INAINTE. Cred ca pur si simplu dialogul avut in sedinta de guvern a fost un stol de porumbei scapat si de Tonta si de Abramburica dupa care s-a trecut frumos la dregerea busuiocului: ca au cerut parintii, ca trebuie sa fie pregatite scolile etc

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Ai dreptate Lala, nu stiu cum se va face evaluarea la clasa a patra- sunt direct interesata, de aceea amintesc doar de ea. Pana acum eram oarecum mai detasata, dar in acest an, avand un copil de clasa a patra, simt pe propria piele cum e sa incepi anul scolar si sa nu stii in ce forma, cand si cum se va organiza evaluarea de la sfarsit.
Cum se va recupera aceasta saptamana, ramane de asemenea un mister.
In unele scoli din Bucuresti, nu se stie in mod oficial daca a patra trece dupa-amiaza sau pe ce criterii doar o parte din clasele a patra dintr-o scoala merg dupa-amiaza. Este anormal ca din cinci clase, trei sa mearga dupa-amiaza si doua sa ramana dimineata si in plus sa nu se anunte oficial.
Despre bac, admitere etc nu mai are rost sa comentez. Singurul lucru cert este scoaterea camerelor video care ii umilesc pe profesori, dupa cum declara noul-vechi ministru :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Singurul lucru cert este scoaterea camerelor video care ii umilesc pe profesori, dupa cum declara noul-vechi ministru :)

Pe bune ?
Scot camerele ?

Si eu care speram ca le lasa in functiune tot anul scolar ...

Directorul "nostru" are aceasta intentie, daca tot sunt instalate sa fie functionabile, sper sincer sa faca acest lucru.
E bine pentru toti: copii, profesori, parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Daca decidea Pdl-UL nu mai faceati asa o tragedie.Ce mare tragedie?Pana a nu trece la 10 septembrie,data inceperii scolii era 15 septembrie...si gata.

Mai, chiar nu poti privi mai incolo de PDL? De politica?
Nu-i o tragedie, e o balbaiala stupida, unora le prinde bine, altora le pica ca naiba...nu intelegi ca e vorba de scoala, de program, de anuntarea acelui program...de mult prea multe incertitudini care ni se pun in fata, dupa ce o lege taman le-a pus la punct, asa cum le-o fi pus?
Asta ar fi problema!

Edit: vi se parea mica cifra de promovabilitate la BAC in vara? Ei bine, acum in toamna este la jumatate, adica in jur de 20-25%.
Sa asteptam s-o dreaga Abramburica, nu?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

In sensul ca, gradinita, dupa mine, e un loc unde duci copiii sa fie in siguranta, ca nu ai cu cine ii lasa acasa. Ca exista un plan educativ, mi se pare normal, ca si eu acasa daca as sta cu ea as invata-o diverse.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Acum fara suparare,asta chiar nu am mai auzit!

Lasind la o parte furtuna-ntr-un pahar cu apa,eu va garantez ca daca incepea scoala la 1 septembrie,apareau subiecte cum ca iau vacantza copiilor,acum daca au aminat-o cu 2 zile(de cind ma stiu eu scoala a inceput pe 15 septembrie,plus minus 1-2 zile in functzie de cum cadea in saptamina)e asa o mare tragedie!

Nemutzumiri vor fi in permannetza!

Sa va urez o vacantza de vara de 6 saptamini ca la noi?

Nu intzeleg nici mare atragedie(mentzinata-ntr-un mesaj anterior)ca nu s estie cind se da bac-ul!Ei si???Elevul sa invetze ca atunci bac-ul sau alte examene nu-l vor prinde nepregatit ,indiferent ca se dau cu o saptamina inainte sau dupa data la care s-au dat anterior!

Furtuna intr-un pahar cu apa!
Chiar si cei care nu au cu cine lasa momentan copii,vor gasi o solutzie cu sigurantza,da e greu sa te organizezi pe ultima suta de metri dar o sa reusitzi!

Dana

Mergi la inceput

Eu sunt absolut revoltata, ca parinte, de tot ce tine de ministerul educatiei si ma repet: de cel putin 6 ani de zile de cand am copil scolar si de mult mai multi, cel putin 15 ani, de cand am in familie copii scolari

Ma simt anormala ca imi doresc sa stiu clar, precis, asa cum stiu parintii canadieni, francezi, germani, americani, englezi, belgieni etc, care va fi parcursul scolar, batut in cuie, al copilului meu pe durata a 12 ani de scoala, inca din momentul in care intra in clasa I

Sa stiu ca in acesti 12 ani de scoala va invata x, y, z , ca va da examene la x, y, z materii in x, y, z clase si vor conta in x procent.
Ca pentru a ajunge la un liceu dorit trebuie sa faca x lucruri, pentru a fi admis la o facultate trebuie sa faca y lucruri etc.

Ma simt umilita, ca parinte, ca nu stiu sa ii raspund copilului meu cand ma intreaba "bine, dar dam examen in a opta sau nu, ramanem in gimnaziu sau nu? " cu un an inainte de a fi in acel "prag", eu nu am un raspuns. Nimeni nu il are.

Si sunt un parinte ce considera scoala ( inca) ceva foarte important pentru copilul lui, care se chinuie sa ii explice copilului ca va avea avantaje, pentru el, in viitor, daca va avea o educatie solida si care incet, incet, in capul meu se aude o voce mititica care sopteste " si poate reusesti sa pleci afara, la o facultate, daca te mentii in aceste limite".

Nu este chiar normal sa ajungem sa ne dorim ca pruncii nostri sa plece de acasa pentru a avea un viitor nu neaparat mai bun ci mai aproape de normalitate, civilizatie.

Sunt revoltata pana peste urechi ca incepem, iaca, din nou, un nou an scolar plin de incertitudini, cu viitoare schimbari ce vor veni tot "la minut", le spunem azi si le aplicam maine, la naiba cu ce simt elevii/parintii lor, ei nu conteaza, "noi" dispunem.

Ministerul educatiei, imi este jena sa o spun dar o gandesc, in ultimi 20 de ani a adunat, in cadrul lui, cea mai mare masa de incompetenti pe centimetru patrat din toata zona politica romaneasca si efectele acesteia se vad si se simt, zi de zi.

Ma simt prostita in fata ca am ajuns sa gandesc sa dea o data o lege a educatiei fie ea si idioata daca nu sunt in stare sa dea una buna dar care sa ramana neschimbata 12 ani, cat tine parcursul scolar al unui elev.

Na, ca mi-am varsat nervii aici, scuze, dar chiar nu mai pot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Pai daca ne urezi vacanta de 6 saptamani, mergi pana la capat si ureaza-ne toata structura anului din Germania, programa, ministrul, etc

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:

Nu intzeleg nici mare atragedie(mentzinata-ntr-un mesaj anterior)ca nu s estie cind se da bac-ul!Ei si???Elevul sa invetze ca atunci bac-ul sau alte examene nu-l vor prinde nepregatit ,indiferent ca se dau cu o saptamina inainte sau dupa data la care s-au dat anterior!

Furtuna intr-un pahar cu apa!
Chiar si cei care nu au cu cine lasa momentan copii,vor gasi o solutzie cu sigurantza,da e greu sa te organizezi pe ultima suta de metri dar o sa reusitzi!

Dana

Dar iti convine ca in Germania stii sigur cand are copilul examen pentru gymnasium, la ce materii si cum trebuie sa se pregateasca, nu ?

Ia sa vedem daca ai fi atat de senina sa afli cu 10 luni inainte ca s-a schimbat tot.

Uite ca vreau si eu aceiasi normalitate pe care o ai tu in Germania, e ceva gresit in asta sau nu, in Romania ...trebuie sa ne adaptam...ce atata mare scofala...

EDIT : nu am spus ca nu se stie data cand se da bac-ul, asta-i mizilic, nu se stie CUM se va da bac-ul, la ce materii, ce programa, cate examene. Si iote ca mai sunt doar 2 saptamani si incepe scoala.
Dar e normal....nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Pai daca ne urezi vacanta de 6 saptamani, mergi pana la capat si ureaza-ne toata structura anului din Germania, programa, ministrul, etc

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nu va pot ura asa ceva,ca eu personal am nemultzumirile mele legate de sistemul de invatzamint german!

Lala,imi pare rau dar asa cum mai spus la subiectul cu coplata(parca)Germania nu scoate intelectuali pe banda!Deci nu toata lumea TREBUIE sa faca gimnaziu,nu toata lumea TREBUIE sa faca facultate,nu toata lumea TREBUIE sa aiba bac sau...sau...sau...!!!!Asta ca usoara divagatzie d ela subiect!
Oricum nici in Romania schimbarile(pentru anul viitor scolar )nu au cum sa fie esentziale,asa ca examen tot la romana ,matematica se va da!

Dana

Mergi la inceput