Anul scolar incepe pe 17 septembrie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Anul scolar se termina pe 22 iunie 2013.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Cursurile scolare incep cu data de 17 septembrie nu activitatea in gradinite.
Despre ce anume discuti aici?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Marius, gradinita la care il duc eu pe pici, de stat, functioneaza fix pe programul scolilor, incep mereu in aceleasi zile, termina la fel, cand e zi libera la scoli e si la gradi.

Din acest considerent NU m-ar mira deloc, ca luni sa gasesc un mare afis la gradi ca incep si ei tot pe 17.
Chiar nu ar fi o surpriza.

Banuiesc ca aceiasi politica o aplica si alte gradinite din Bucuresti.

Luni chiar am drum acolo asa ca am sa va spun daca incep pe 10 sau pe 17.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

La fel si unde va merge Eva..
Mi-a spus o prietena ca se discuta de fapt azi daca ramane sau nu 17.09.2012inceperea anului scolar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cred ca se refera la inceperea activitatii scolare adica in conformitate cu programa scolara sau prescolara dupa caz nu cu inceperea activitatii in sine la gradinite.
Copii prescolari merg la gradinita dar nu au activitate specifica de educatie decat incepand cu 7 zile mai tarziu care nu inseamna "lacat pe usa" "gradinita inchisa" - asa ceva nu a existat niciodata..
Scoala incepe nu in 10 ci in 17 care iara nu are legatura cu gradinita.
Din acest motiv, personal nu vad care este "dezastrul" descris mai sus.
Nu mai putin decat ca in mod "normal" scoala incepea in 15 septembrie in general pana s-au trezit unii mai destepti decat altii dar tot nu vad "dezastrul" oricum as suci-o.
Poate sunt (si alte) motive mai clare decat cele (ne)descrise mai sus?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Nope, asa ar fi logic si normal, cum spui tu.

Insa cum la noi nu-i chiar logic nimic, nu ar fi o surpriza sa avem un lacat pe usa gradinitei pana pe 17.

Edit: au fost gradinite de stat ce in anii anteriori deschideau poarta pe 1 septembrie insa a noastra, niciodata. E mai "atipica" asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
Nu mai putin decat ca in mod "normal" scoala incepea in 15 septembrie in general pana s-au trezit unii mai destepti decat altii dar tot nu vad "dezastrul" oricum as suci-o.

15 septembrie pica intr-o simbata - care eu stiu ca nu este zi de mers la scoala ...asa ca au hotarit 17 care pica luni ... e chiar logic

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:

15 septembrie pica intr-o simbata - care eu stiu ca nu este zi de mers la scoala ...asa ca au hotarit 17 care pica luni ... e chiar logic

Cand structura anului scolar 2012-2013 este aprobata, publicata in MO inca de acum vreo 6 luni si prevedea inceperea scolii pe 10 septembrie nu-i chiar atat de logic.

Si asa semestrul I este foarte scurt fata de semestrul II astfel incat daca mai tin si testele initiale , ca anul trecut, o luna, se va preda si se vor pune note + teze fix in 30-35 de zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Ca se joaca cu cind incepem sau nu incepem nu ii scuza de nimic .....asa a ajuns sistemul de educatie din Romania....pacat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

pe 17 se deschide si cresa noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

parerea mea e ca s-au luat in calcul mai multi factori printre care si faptul ca multe scoli nu sunt pregatite din punct de vedere tehnic sa inceapa in conditii normale. la conditii tehnice ma refer atat la faptul ca nu s-a terminat igienizarea/ reparatiile, cat si la faptul ca poate nu au personalul didactic complet.
nu cred ca s-a amanat cu o saptamana doar ca sa mai stam noi cu copiii acasa sau sa ne terminam planurile de vacanta.
pentru marius o sa se tina festivitatea pe 15 . adica nu e un misto, chiar asa am auzit...

Mergi la inceput