Anul scolar incepe pe 17 septembrie

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Care e diferenta dintre coprocultura si coproparazitologic?

Anul trecut am insistat pe tema analizelor si raspunsul a fost "nu ni le mai cere Sanepidul".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Fetelor, adevarul este ca unoeri o saptamana petrecuta cu parintii este mai educativa decat o saptamana de scoala.
Lasati copiii sa se bucure de zilele extra de vacanta, mai ales ca e toamna si nu mai este canicula aia obositoare!

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mirela, eu am impresia ca nu ai citit deloc raspunsurile la subiect. Adica tu ai impresia ca nu vrem noi sa se bucure copiii de vacanta? Despre care saptamana cu parintii e vorba? Majoritatea am explicat ca noi parintii vom fi la serviciu , nu acasa cu copiii, concediile au fost programate demult si nu mai putem lua acum alt concediu.Tie ti s-ar parea ok ( in cazul in care ai un serviciu unde mergi la birou, unde ai un angajator, etc) sa te anunte de la scoala ca peste o saptamana tb sa-ti tii copilul acasa o saptamana intreaga? Si tu sa nu ai cum sa iei concediu, sa nu ai pe bunici in acelasi oras cu tine ( eu nu am, de exemplu). Acum ce ar trebui sa fac? Uite, o prietena tocmai mi-a spus ( e in aceeasi situatie ca mine doar ca are copilul la scoala in clasa a 2a) ca nu va avea ce sa faca decat sa-si ia o saptamana de concediu medical. E mai ok asa??? Sa inventam boli pt ca s-au razgandit ei asa din senin cu privire la data inceperii scolii? Uite asa te obliga sa minti si revenim iar la mult hulitele concedii medicale pe care le luau pe vremuri mamele noastre ca sa stea cu copiii.

Mami de fetita si de baietel

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Care e diferenta dintre coprocultura si coproparazitologic?

Anul trecut am insistat pe tema analizelor si raspunsul a fost "nu ni le mai cere Sanepidul".

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

La parazitologic ies viermisorii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Eseea, stiu - incercam doar sa vad dintr-o alta perspectiva insa imi dau seama de considerentele practice.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Coprocultura este o analiza microbiologica efectuata in laborator, folosita pentru identificarea virusilor si a bacteriilor cauzatoare de infectii. Desi la nivelul intestinelor sunt regasite mai mult de 50 de tipuri de bacterii, coprocultura are capacitatea de a identifica agentii patogeni existenti in intestinele umane.
(sursa: http://www.i-medic.ro/analize/test-coprocultura)
Coproparazitologic: Prin acest examen este detectata prezenta unor paraziti cu localizare intestinala, in limitele impuse de ciclul biologic al fiecarui parazit
(sursa: http://www.synevo.ro/examen-coproparazitologic)

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMi spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

am mai sunat si eu o data pentru analize
mi s-a spus asa, aduceti avizul epidemiologic pentru intrarea in colectivitate
eu: pai si analize? nimi, nimic?? exudat, coproparazitologic, nimic? nu trebuie??
ea: aaaaaaa, veniti cu avizul ala si va spune asistenta atunci ce sa aduceti
eu: pai si lasati copilul sa intre fara analizele alea numai cu avizul??
ea: aaaaaa cred ca da... stiti, la noi s-a schimbat directoarea acuma si nu mai stim exact ce si cum, abia saptamana asta avem sedinte si se stabilesc detaliile

eu ce fac? fac analize, nu fac analize? daca o duc numai cu avizul si imi zice pas, ia-o inapoi ca nu ai analize? ce fac cu ea? o mai tin o saptamana pana ies analizele unde? prin urmare, ca trebuie, ca nu trebuie, ca sa ma asigur, o sa mai sun peste doua zile, ma duc si personal peste 3 zile si ii pun sa imi dea hartie scrisa cu ce trebuie la intrarea copilului in colectivitate, nah! ca m-am saturat!

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Dupa ce am facut inscrierea la gradi ni s-a dat o fisa medicala care trebuie completata si acolo intr-adevar se cer si pt parinti unele analize dar, doar in anumite circumstante. Daca crezi ca te ajuta imi poti da o adresa de mail si iti trimit fisa.

Mergi la inceput

la noi, desi e gradinita cu program prelungit, nici vorba sa fi inceput deja gradinita. Mare minune ar fi sa inceapa pe 10, azi dimineata nu era decat un gardian care m-a luat la rost ca nu am auzit la tv ca incepe pe 17??

referitor la analize, la noi doar pt copii se cer : coproparazitologic si exudat, plus aviz si dovada vaccinarilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Fisa aceea este valabila doar pentru "bobocei", adica se completeaza doar o data de medicul de familie si apoi ramane in gradinita cat este copilul acolo.
La inscrierea la scoala aceasta fisa va urma copilul, apoi la liceu etc, evident cu completarile de rigoare.

Ideea este ca daca copilul este in al doilea an de gradinita nu mai completeaza fisa ci vine cu aviz si/sau analize ce merg in dosarul lui medical, anexat acelei fise initiale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

referitor la analize pt parinti - nu ne-au cerut noua, au solicitat insa adeverinta de la medicii de familie ca suntem sanatosi si intregi la cap. mostly.

Mergi la inceput

Da, Lala, asa e, fisa aia e numai pt cei din grupa mica, eu am si bobocel si copil mai mare.

Mergi la inceput