cand parintii dezamagesc(2)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

citesc, insa nu am timp sa scriu (Rrox)

va pot spune doar ca si eu visam la alte familii pe care le vedeam fericite, ca isi respecta copiii, ca mananca impreuna, ca petrec timp in familie, etc, mai ales ca mama mi-a infrumusetat copilaria cu povesti gen: te-am schimbat la nastere, te-am gasit la gunoi, te-am dat cu capul de peretii maternitatii cand am vazut ca nu esti baiat, etc.

Am mai povestit eu la copilul captiv - de atunci m-am resemnat oarecum, atat a putut, atat a facut. Acum incearca sa se compenseze prin grija fata de nepoti, am mai avut discutii, poate s-a mai gandit si ea, nu stiu. Eu refuz deocamdata sa mai dezgrop ce e in mine vis-a-vis de toate astea, pentru ca nu am timp si nu vreau sa intru in depresii. (desi cam tot ce fac e dezastru). Incerc sa apreciez ce face acum.

O imbratisare maaaaaaare si caaaaalda, pentru toate fetele greu incercate. Plang cand ma gandesc la voi. Sunteti minunate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Bird Imi dau seama ca trebuie facut ceva, insa spui ca e un copil care vorbeste doar cu mama si bunica (folosind un vocabular bogat) si este atasat de mama, care la randul ei il iubeste. Practic ii vei lua tot ce are lundu-l de langa mama. Asteapta-te la o regresie importanta.

Stiu. De asta avem dubii foarte mari.

Citat:
Esti sigura ca e autist? Poate fi si altceva, dat fiind ca a crescut langa o mama cu probleme psihice.

Nu a fost diagnosticat oficial. Dar dupa cum se prezinta si istoria din familie pot sa bag mana-n foc. Mama a fost pana nu demult ok. Nici ea nu are social skills si a fost intotdeauna ciudata dar a avut un job si in ciuda ciudateniilor si ideilor bizare, a reusit cat de cat sa se descurce. Cum am zis, situatia nu a fost roza niciodata. Nu a reusit sa se desprinda de sotul alcoolic si nu cred ca il va parasi vreodata. Acum cateva luni situatia a scapat de sub control cand s-a imbolnavit.

Stiu care este solutia ideala: sa putem cumpara o casa mare (ca mama nu suporta blocurile ) si sa angajez o persoana care sa fie live-in carer, care sa gateasca, sa spele si sa faca curat, sa aibe grija sa nu dea foc la casa si sa le puna mancarea in fata de 3 ori pe zi, sa aibe grija sa isi ia medicamentele si sa o duca la doctor cand e nevoie. Evident va trebui si sotul acomodat in acest aranjament pentru ca mama copilului nu il va parasi pentru ca el 'o iubeste' chiar daca de ani de zile ii fura banii de mancare ca sa-i bea. Nici asa nu sunt sigura ca va merge. Noi nu ne putem lua un astfel de angajament. Dar ce putem face sa amelioram situatia? Eu nu mai am idei.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:

Bird Imi dau seama ca trebuie facut ceva, insa spui ca e un copil care vorbeste doar cu mama si bunica (folosind un vocabular bogat) si este atasat de mama, care la randul ei il iubeste. Practic ii vei lua tot ce are lundu-l de langa mama. Asteapta-te la o regresie importanta.

Stiu. De asta avem dubii foarte mari.

Citat:
Esti sigura ca e autist? Poate fi si altceva, dat fiind ca a crescut langa o mama cu probleme psihice.

Nu a fost diagnosticat oficial. Dar dupa cum se prezinta si istoria din familie pot sa bag mana-n foc. Mama a fost pana nu demult ok. Nici ea nu are social skills si a fost intotdeauna ciudata dar a avut un job si in ciuda ciudateniilor si ideilor bizare, a reusit cat de cat sa se descurce. Cum am zis, situatia nu a fost roza niciodata. Nu a reusit sa se desprinda de sotul alcoolic si nu cred ca il va parasi vreodata. Acum cateva luni situatia a scapat de sub control cand s-a imbolnavit.

Stiu care este solutia ideala: sa putem cumpara o casa mare (ca mama nu suporta blocurile ) si sa angajez o persoana care sa fie live-in carer, care sa gateasca, sa spele si sa faca curat, sa aibe grija sa nu dea foc la casa si sa le puna mancarea in fata de 3 ori pe zi, sa aibe grija sa isi ia medicamentele si sa o duca la doctor cand e nevoie. Evident va trebui si sotul acomodat in acest aranjament pentru ca mama copilului nu il va parasi pentru ca el 'o iubeste' chiar daca de ani de zile ii fura banii de mancare ca sa-i bea. Nici asa nu sunt sigura ca va merge. Noi nu ne putem lua un astfel de angajament. Dar ce putem face sa amelioram situatia? Eu nu mai am idei.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

asistent maternal.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Pai nu e mai bine sa stea copilul la noi, in familie, decat cu asistent maternal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Pai nu e mai bine sa stea copilul la noi, in familie, decat cu asistent maternal?

Bird tu il simti pe copil familie, dar el te simte pe tine?
Adica pentru el nu cred ca e familie versus asistent maternal, ci familie plus asistent maternal versus rude.

Bunica nu se poate implica? Altcineva din Ro nu poate fi cooptat?
Ce evolutie se asteapta de la boala mamei in viitor?

Nu stiu, poate o vizita a mamei (daca-i permite sanatatea) cu copilul la voi, v-ar lamuri mai bine cum si daca il puteti lua.

Mergi la inceput

Citat:
Bird tu il simti pe copil familie, dar el te simte pe tine?

Ne-am vazut doar o data, nu a interactionat cu noi deloc dar ne-a studiat pe furis (nu face eye contact). Dupa vreo 6 zile in aceasi casa mergea sa se joace langa pitica mea. Nu se jucau impreuna desi pitica mea incerca sa interactioneze, dar statea langa ea pe pat si se juca uitandu-se pe furis la ea si o urmarea prin casa. A vorbit recent cu sotul meu la telefon. Atunci ne-am dat seama ca e posibil sa fie ok sa vorbeasca la telefon cu cineva cu care nu e ok sa vorbeasca fata-n fata. O sa insistam sa comunicam asa. De stiut ne stie pentru ca mama ii vorbeste mult de noi, stie ca ii trimitem hainute si jucarii.

Citat:
Bunica nu se poate implica? Altcineva din Ro nu poate fi cooptat?

Bunica e batrana si bolnava si nu isi poate lua asa o responsabilitate. Bunicii paterni (cu care locuieste) sunt alcoolici si foarte murdari. Cred ca de la ei mai ia si bataie daca le iese in cale.

Citat:
Ce evolutie se asteapta de la boala mamei in viitor?

Nu se astepta imbunatatiri seminificative. Oricand se poate inrautati mult mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Bird, exact la el ma gandeam! Sfatul meu este sa faceti tot ce puteti si sa l luati de acolo. Are doar 5 ani si, daca il luati la timp, e posibil sa devina un adult fericit si impacat cu conditia lui de asperger ( mie asta mi se pare diagnosticul cel mai fericit de pe spectrul autist).

Nu, nu o poti salva si pe mama, copilul e in pericol acolo si fara ajutor, ii veti pierde si pe mama si pe copil. Din moment ce va chinuiti de atata timp sa gasiti o solutie, e clar ca trebuie sa mergeti pana la capat. Doar sa gasiti o metoda legala de a l aduce la voi, si, desigur, fara sa rupeti legatura cu mama. Va tin pumnii din tot sufletul!

Mergi la inceput