Fluturasi dragalasi de mar-apr 2011 (17)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

delia intr adevar sunt cam umflata (nu stiu de ce )dar nici chiar asa si azi dimi aveam 55,7 (destul de multisor!!!) iar acum seara am aproape 57 de unde atata diferenta frate,????!!!

spiridusha unde a fost cristi la cresa, stat sau partic?

Mergi la inceput

am uitat sa va pove ca la noi merge superr bine operatiunea "pempe" se vad progrese mari de la o zi la alta!!

deea cum se simte anna???

mada voi ce faceti, ve prega de nunta??

andreea chiar vroiam sa iti spun aseara ca si al meu sot este nascut la cateva zile dupa al tau

Mergi la inceput

spiridusha foarte interesant blogul psih. speranta F. multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

delia intr adevar sunt cam umflata (nu stiu de ce )dar nici chiar asa si azi dimi aveam 55,7 (destul de multisor!!!) iar acum seara am aproape 57 de unde atata diferenta frate,????!!!

spiridusha unde a fost cristi la cresa, stat sau partic?

mamica implinita cu 2 comori: printesica si junior !!

esti imbracata?
si tu te cantaresti seara....
si nu vin rusii? de aia esti umflata si la burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Salut tuturor,

Am citit pana pe la pagina 13 doar. Si ultima pagina, cu accidentul ingrozitor vazut de ailed_dota. Absolut groaznic. Sarmana fetita, sper sa fie bine.

Rezumat, din ce-am spicuit 13 pagini:

1. Crize de nervi: facem si noi, e intr-o constanta stare de maraiala a si surescitare. Ca un om care cauta sa isi verse nervii pe ceva. Insa il inteleg, sper sa il ajute cresa. Asa, inchis cu mine in casa, care lucrez, unde sa isi consume energia.
Ma ingrijoreaza insa ca a devenit foarte posesiv. Nu stiu de unde. Nu l-am chinuit cu jucariile, nu i-am luat obiecte in gluma, l-am ferit de bunicii care incercau sa il faca sa manance cu "da ca pap eu" (oribil ) si totusi de catva timp cand iesim in parc e un cosmar. Ia jucariile altora si plange neconsolat cand vin ceilalti copii sa le revendice. Plange anticipand faptul ca ii vor fi luate, adica, nici nu apuca aia micii sa ajunga la el. Asa ca de la o vreme ne plimbam prin zone mai nepopulate ale parcului, prin boscheti si pe alei laturalnice. Probabil ar trebui sa incerc sa confrunt problema in loc sa o evit, dar putinul meu strop de energie prefer, recunosc, sa il canalizez in altceva.

2. Strumpf: Eu sper sa reusesc sa te vad si eu, dar asa cum vorbiseram noi mai demult pe FB, nu am sanse inainte de ora 18:00. E cosmar la job si astia ma asteapta sa revin propriu zis la birou cu din ce in ce mai putina rabdare.

3. Mancare:
Irinuca, si al meu are 10kg si78 cm. Are zile in care mananca de sparge si zile in care nu mananca aproape nimic. I-as face si eu analize de sange dar mi-e groaza. Ultima data cand am incercat mi l-au chinuit 3 asistente degeaba vero 20 minute, cu ace si vene si blah si apoi mi-a zambit una senin si mi-a zis "nu vreti sa reveniti maine, sa vina doamna Nuti, ca ea e cu experienta la copii". M-am dus invartindu-ma. De atunci mi-a mai sugerat o data pediatra analize si i-am raspuns sec ca nu stiu cand e madam Nutzi pe tura, explicandu-i toata povestea. Nici ea nu a stiut si nici nu a avut o scuza pt ele, mi-a recitat si ea povestea cu "dna Nuti e mai experimentata, e mai in varsta". Ok, fine, am inteles, atunci tine-o naibii numai pe mamzel Nuti la copii si pe astea tinericile trimite-le sa dea cu oja pe unghii sau sa faca fise, habar nu am. Sau sa exerseze pe adulti.

4. In other news.
Am facut analizele pt cresa si suntem ok. Tare ma mai mir. Ma asteptam sa avem paraziti intestinali, pt ca sta bot in bot cu cainele non stop oricat as incerca sa ii separ. Iar pe afara, culege si gusta tot ce vede cu ochii.
Pe de alta parte bietul caine e mai dus la medic decat noi toti la un loc. De unde sa aiba si ala saracu paraziti, ca nu au cand sa se ia pe el.

5. Progrese
in nici un caz nu am cu ce ma lauda comparativ cu voi. Alex vorbeste non stop, dar pe limba lui. Macar cere "apa" si "'apte". tot e bun. A avut insa o faza in care zicea "apa" la absolut orice isi dorea. Jucarie, mancare, afara, etc.
Mai zice mama, tata, pa. Pa inseamna ca mergem afara. Si ma imita cand stranut, zice si el "ptii!" . Am decis sa il traduc drept "noroc!" si ii multumesc de urare.

Olita e un vis frumos dar indepartat, cred. Sau poate nu asa indepartat. Habar nu am. Nu mai suporta pampers, il deranjeaza, ii sunt incomozi. Dar cand il las in fundul gol nu are nici cea mai mica reactie de deranj daca face pe el. Olita in sine, s-a asezat de proba pe ea, n-a facut nimic. Lasat dezbracat, daca face principala lui grija e sa nu calce in pishu sa nu alunece. In rest, nema reactii negative.

Merge cu mine la baie, etc, a observat, nu i se pare interesant si nici demn de urmat. Ah well, poate mai incolo.

Cami Antonia, noi am rezolvat constipatia cu prune crude. Sunt fructele cu cel mai ridicat continut de pectina. Care nu se digera, sau ma rog, se digera greu / putin si deci stomacul baga cantitati suplimentare de apa sa se debaraseze de masa digerata. De aici scaunele moi sau chiar diareea uneori, de la prune in combinatie cu chestii care fermenteaza d ex lactate. Da-i niste prune crude. Nu va face diaree dar va face mai moale. Mierea mai ajuta, de asemenea.

Mai citesc si revin :)
Pupici.

Just derpin' around

Mergi la inceput

delia:
da!
da!
da!
hai ca merg sa ma cantaresc in camasa de noapte (ca si azi dimi )
revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandreeac spune:

Delia vai mami ce sperietura groaznica ai tras.Ti- a luminat Dumnezeu mintea
si ai luat- o prin alta parte.Ce femeie cretina
Cami offf mami imi pare rau pt Antonia.Nu stiu cum sa te ajut,cred ca si investigatiile la colon sunt destul de dureroase.Incearca Duphalac,e f bun pt constipatie.
Lavi felicitari pt progrese.Mi- a zis sotul ca ii e dor de voi;)),iar tu stii bine ca nu trebuie sa te cantaresti seara.Arati f bine,lasa prostiile si oamenii care nu au ce sa vorbeasca
Spiridusha f bine mami ca l- ati retras.ii va fi f bine in sanul familiei.Tu linisteste- te ca te vor simti agitata si bebe si Cristi.
Am mancat cartofi prajiti cu un manzat asa fraged cum nu am mancat niciodata,l- a adus sotul.Sper sa pape si Rares maine.
Trebuie sa imi fac unghiile ca maine mergem la nunta si nu am niciun chef

Mergi la inceput

delia nu este mare tare diferenta :((

andreea si distractie maxima maine la nunta!! adevarul este ca ne-am inteles si simtit tare bine impreuna

plec.....ca iarasi imi este foame...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Miki: Mi se pare groaznic la ce ai asistat. Nu stiu ce sa zic. Eu personal mereu fac scandal, dar uite , daca nu ai altrnativa, etc, risti sa nu il mai poti duce pe al tau la gradi, sa fie tratat urat in lipsa ta. Mi se pare absolut urat si nescuzabil. Daca pe al ei il ameninta ca il bate pana face pe el, care e suflet din sufletul ei, cu ceilalti ce-o fi facand, sau ce ar face daca ar calca-o pe nervi? Faptul ca era copilul ei nu e o scuza, e un semnal de alarma in ochii mei.
Of. Poate il poti muta pe Vladut la alta grupa macar.
Cu dintele a p[atit asa o colega cu al ei baietel . DIntele s-a innegrit de tot in timp. Dar macar nu e definitiv, se va schimba in curand.

Irinuca: Legat de finuta ta. Eu am observat ca un copil care e subminat, umilit, batut etc va reactiona negativ si violent, va tinde sa fie agresiv. Nu zic ca e regula exacta, dar clar se intampla. E posibil finuta ta sa fie putin necajita la gradi, sa nu fie chiar in relatii bune cu toti copiii, etc. Am vb o data cu bunica unui baietel care caftea tot ce prindea prin parc si in general se purta violent cu toti. A recunoscut ca e batut in mod constant de baietei mai mari la gradi, dar ma rog, ea a zis ca sunt baieti si ca un pic de ciufuleala ii invata. Problema e ca ii invata sa ciufuleasca pe altii si mai mici ca ei. EH.
Insa faza cu "eu sunt fetita mare si nu ma joc cu bebe" o aud zilnic. Suna dureros poate pt noi, mamici de bebe, dar se pare ca e o etapa naturala. Isi afirma pozitia lor de copil "mare", prin distantarea de bebe. Daca ma intrebi pe mine, rau fac si mamicile cand le vorbesc despre bebelusi mereu distantandu-i in mod negativ. Tu nu poti manca aia, ca nu esti bebe. Tu sa nu stai cu degetul in gura, ca nu esti bebe. Nu te iau in brate, doar nu esti bebe. Stiu ca nu vor sa sune asa, dar fac conceptul de "bebe" sa sune negativ, depreciativ si tembel. De aici si reactia de "esti bebe, pleaca, nu ma joc cu tine" a unora. Din observatiile mele proprii din parc baieteii sunt mai milosi si mai prietenosi cu bebelusii. Fetitele sunt putin mai rele Ele sunt cele cu "asta e bicicleta de fetita, esti bebe, nu pune mana" etc.

Am observat si ceva destul de trist pt mie, ca deh, dau copilul la cresa. Copiii crescuti de parinti sau bunici nu-s chiar atat de posesivi, mostly, cu jucariile lor. Te-ai astepta sa fie pe dos, sa invete sa imparta la cresa, dar cumva presupun ca daca-s 15 pitici calare pe 3 masinute se exacerbeaza instinctul proprietatii.
Tot cu mare jale am observat ca astia "institutionalizati", pe langa poezii, cuvinte, etc, abilitati de toata lauda, mai invata si o panoplie de muscaturi, cuipituri, imbrancituri. Of doamne. Mi-e groaza, in ce se va transforma asta micu al meu.

Just derpin' around

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

neatza!
off fetelor am avut ieri o zi de cosmar...dimi cand v-am scris ea reusise sa adoarma pe canapea ..era 9..dar nu a putut dormi mai mult de 20 minute..s-a trezit si numai intr-un bazait a tinut-o...cu crize de plans isteric care durau si 45minute-1h....nu accepta nimic de papa..doar putin ceai....pe la pranz am obs limba ff rosie...m-am speriat ,insa m-am gandit ca e de la tzitzi (suzeta) ca e depandenta de ea....am inceput sa-i pun glicerina boraxata pe tzitzi...pe 13 iar am incercat sa o culc..era si dupa o criza de plans..nu am reusit mai mult de 20 minute...a venit sotul cu tantum verde....deja ma gandeam ca e un inceput de rosu-n gat si am zis ca asta-i ok....cand plangea gatul i se vedea perfect si nu era rosu..insa limba gingiile si interiorul obrajilor parca fusese oparita...asa de rosie era...nu am mai insista cu papa...am incercat iar sa o cul;c,crezand ca o mai linistesc..iar somn juma de ora si apoi plans....am plecat la budimex...de la 17 pana la 21.45 a plans continuu...a urlat...avea okii rosii, cercane /pungi sub oki, si ma striga continuu..mama mama...am crezut ca mor...imi venea sa urlu....nu mai stian ce sa-i fac...m-am si enervat ca la triaj ,asistenta cand i-am zis ca plange neincetat si nu stiu ce sa-i mai fac ..mi-a zis sa astep ca sunt urgente mai grave decat noi....abia pe la 7 fara iese pe hol si ne zice..o sa va bagam pe dvs. ca vad ca nu se mai potoleste...pisici..cand se uita pe fise chiar noi urmam...am intrat dar cun anna urla cele 2 dr. rezidente nu s-au bagat .a zis sa astept sa vina seful...offf si a venit acest dr. sef dupa inca vreo15minute....si anna plangea ,plangea....avea si febra..38.6 i-au dat un supozitor...ne-a consultat acest dr. apoi ne-a trimis ...chirurgie...orl...echo....si anna tot plangea...intr-un final la orl mi-a zis ca are faringita acuta virala.....a zis o denumire cu ''a'' a bolii dar eu cum eram asa stresata chiar nu am retinut...si am intrebat daca sunt afte..a zis ca nu are vezicule....doar niste puncte /pete rosii care dor si ustura ff rau ..de aceea a refuzat papa...daca pana pe la 16 vazusem eu doar pe limba gi gingii...pana searala 9 ii ajunsesera in gat ...avea si limba umflata....cand am ajus acasa a cerut in patut si a adormit intr-un final...dar a refuzat si laptele si ceaiul...abia acum la 6 a tras 200ml lp
credeti ma ca simt ca am imbatranit cu 10 ani....nu am avut acum nici un episod cu nici una dintre ele ,efectiv sa nu stiu ce sa fac/cum sa reactionez/sau sa nu reusesc sa le potolesc din plans...
nu mai zic ca am ramas profund dezamagita de asistentele alea care faceu triajul....desi le- tot ziceam ca nu o mai pot potoli nici ca le interesa..pana la urma urgenta la ele cred ca era doar sa fi fost pe targa lesinata....

- pe dr. de fam o sunasem pe la 10.20 ca fiind vineri nu stiam ce program are..mai face prin rotatie..pai ce mi-a raspuns pe loc nuuuu....sau macar sa de-a un semn daca era intr-o consultatie....ma suna pe la 12.20 si imi zice ca a fost de dimi si daca pot sa ajung ca ea nu mai sta decat pana la 13..pai nu aveam cum...ii zic si ei...ce si cum ..ii mai zic ,ca ea a zis prima de un rosu-n gat....ca i-am vazut gatul si nu are nimic....ca kk si febra poate e de la canini si plansul de obosita si de foame....si sa o duc la spital daca vad ca e mai rau

azi sper sa fie mai bine si sa pape si ea ceva....
eu sunt zombi..am 2 nopti nedormite, ca si azi noapte am tot pipait-o pe cap sa vad de febra si am dormit groaznic..mai ceva ca un iepure..iar acest somn e mai obosi tor decat daca nu as fi incgis un oki

Ailed ce nenorocire..sa ne mai zici de fetita aceea ,ca sigur Mari o sa mai afle de la scoala...bine ca te-a indrumat DD sa nu o ei pe acolo..
La multi ani MAria!!!!!

Yasmi e normal sa ai asa ceva...adica burta si kg in plus..inainte de rusi retinem ff multa apa....ne balonam...chiar decurand citeram ca durerile de sani dinaintea menstruatiei nu sunt dereglari hormonale asa cum multa lume crede...ci tot acumulare de apa care exercita o presiune ff mare asupra lor..trebuie sa nu pai ff sarat in zilele astea

s-a treezit

Mergi la inceput