Spiridusi de ian/feb'06 ... Incep scoala! (29)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:


azi am fost la sedinta si la impartit copii la cele 2 sedii ale gradinitei.
noi am reusit la cea noua de la universitate, in spatele blocului la noi. salile de grupa sunt mici, suint maxim 15 copii inscrisi. le-am cunoscut si pe doamne, par dragute si tinerele, 30 si ceva de ani au. cica sunt titulare, acum sa vedem...asta zicea directoarea.
eu sunt incantata, pe Edi il doare undeva ....ii tot explic una alta, ca trebuie sa doarma acolo, ca are 2 educ. dragute...el nici nu sta sa ma asculte...zice bine si pleaca la joaca.
analize i-am dus joi dimineata, inca nu am primi rezultatul...sper sa nu aiba ceva, sa fie doar aglomerati cum ne0au anuntat.
Oricum, luni vom merge la gradi, dupa festivitatea de deschidere de la scoala, asa il lasam putin sa se acomodeze. treptat il voi duce, nici nu stiu daca va dormi acolo din prima saptamana....
incep sa am tot mai mari emotii pt scoala....
deocamdata vad ca ma agirt eu, pe baieti ii doare la 12 m in spate.

am citit azi noapre dincolo la Prietene...of ce m-a rascolit iar...ma gandesc la Diana, cat de greu trebuie sa-i fie...ce-o fi in mintea ei?

Bombo sa va traiasca Anna Rebecca si numai bucurii sa va aduca!!! sper sa ne mai ciesti, sa intri sa ne zici despre voi.
Miha super ca aveti clasa si invatatoare. si ma bucur ca Tudor e cu colegii lui, conteaza si asta mult.
Marco nu-mi zice deloc de invatatoare, il tot intreb si cica e ok....ceva nu e bine, nu cred ca se astepta sa fie mai in varsta, el e obisnuit cu tinerele de la gradi.
Dia ma bucur ca e ok la scoala pana acum. cred ca sttiu la ce sac te-ai referit. si noi am luat ghiozdanul echipat cu un asa sac, cica e pt sport. dar nu stiu ce poate incapea in el, ca un trening clar nu intra...sa mai pui si papucii, iti mai trebuie unul.
super ca lasa o parte la scoala din carti, caiete. asa lasa si aici baiatul unei prietene (au norocul ca nu mai face nimeni in clasa lor, dupa amaiza). asa ca acuarele si multe altele raman in banca.
Cosmi asa si nepoata...a fost entuziatsa la inceput, pe urma s-a gandi ea mai bine. si nu mai vrea sa inceapa liceul.
da, sunt fel de fel de ghiozdane, diferite marci la preturi incredibile. eu am zis ca nu dau 100 si ceva de euro pe unul, adus de dincolo. e super ok si herlitzul asta la 260 lei (echipat).
Iuliana distractie la Aena si munca mai putina.
am ineles acum, m-am speriat ca ai dat 500 lei pe rechizite. dar tot e mult un caiet cu 18 lei...cand pe net la 8 lei sunt personalizate.
Mira calm mami, nu te mai stresa atat...bine ca s-au descurcat, lasa ca le pui tu in ordine pe toate cand ai timp.
si la mine e nebunie, sincer de abia asept sa inceapa sapt. viitoare sa rasuflu si eu....parca vad ca voi acasa dupa ei.....

va , weekend frumos.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIHA78 spune:

Gio, cred ca nu-s prea dau ei seama ce-i asteapta, Tudor e incantat ca-si revede din colegi, ca are uniforma, zice ba ca vrea la semiinternat ba ca nu vrea, o sa vedem cu asta cum facem.
Eu sunt ca un pepsi ce da imediat pedinafara, am niste emotii de nu se poate plus niste temeri legate de sanatatea lui Tudor, sper din suflet sa nu mai avem meri pb. sa nu tb. sa lipseasca de la scoala, oricat imi impun nu pot sa nu ma gandesc si la asta.
Dragi mamici sa nu plangeti maine prea mult...ca pe mine ma ia de pe acum, sa aiba succes toti copilasii. Cred ca cei care au inceput deja sunt bine, obisnuiti, mamicile nu mai au asa griji.
Ma gandesc si eu in mod special la Diana si la Tudor, cred ca toate o facem, sper sa le fie maine bine, cu bunica, tati si matusa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna dimineata si de la noi,

Miha sa vezi ce am plans eu cand au cantat copiii cu directorul cantecul de bun venit " Hertzlich wilkommen in unsere schule " La noi a durat aproximativ 2 ore programul din prima zi de scoala. Jumatate de ora discursul directorului, prezentarea profesorilor, doua cantecele la chitara, voce si niste insttrumente ciudate pe corzi, stigarea listei la fiecare clasa dupa care s-au ds copiii in clase iar noi am ramas sa discutam cu profesorii de la after school.Ne-au servit cu cafea si prajiuri, am urcat in clase pt o jumatate de ora sa ne vedem copiii dupa care am plecat acasa cu totii. Lista de rechizite o primim marti seara cand mergem la sedinta.
Dia si noi avem jurnal de clasa; in a doua zi de scoala, a scris profa ca a fost totul super ok cu Angelo Aseara spunea ca vrea sa mearga la scoala pt ca ia placut foarte mult; sper sa fie asa si pe mai departe. Este incantat si de schullbuss,il duce si aduce de la scoala si opreste langa blocul nostru.
Succes spiridusilor maine, sa le placa si sa fie incantati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:

am intrat rapid sa va urez:
Un inceput de an scolar cat mai frumos, bun si plin de realizari frumoase

Noi azi am fost sa luam o geaca, am gasit una tip sacou, bleumarin din stofa....caci sport are, dar ne trebuia si ceva mai casual de acum.

Ma uit la el si sunt cu lacrimi in ochi....va fi o zi foarte incarcata emotional pt mine, si cred ca pt toate.
Nu stiu daca mai ajungem sa-l ducem si pe edi in vizita de cunoastere la gradi, daca nu....marti cu calm...analizele au iesit sunt bune, asa ca nu ma mai agit.

Miha cred ca toate ne gandim maine la dia si Tudor....ieri s-a implinit o luna de cand Moni nu mai e....tot nu pot accepta lucrul asta.
Maraki hai ca voi ati scapat de emotii. cum se prezinta Angelos? ii place?

va pe toate si sa aveti un inceput de an scolar promitator!!!!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Mult succes tuturor spiridusilor la acest inceput de noua etapa !!!! Sa le mearga bine, sa invete si sa le placa !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Mult succes in lungul drum pe care il incep cu totii acum, spiridusii..sa fim sanatosi cu totii ,sa avem copilasi curiosi si dornici sa invete lucruri noi iar noi sa ne bucuram alaturi de ei de toate realizarile si implinirile.


Cum le-am spus si fetelor de la 'Prietene' mai soft cu machiajul pt maine...sa nu ne curga rimelul. Eu sper sa nu il intind chiar pe tot.

MARAKI - ma bucur pentru voi ca Angelos e incantat de scoala .
Bafta si numai realizari!

pentru spiridusi si pentru mamici!
Ne auzim maine cu impresii si sentimente


LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Am gasit aici pe forum o scrisoare f. emotionanta postata de o mamica de fetita, care la randul ei o gasise undeva si a adaptato. Adaptati-o voi pentru fii/ficele voastre...da' sa nu rau, rau.

Scrisoarea unei mame adresata Lumii

Draga Lume,

Fiica mea incepe azi scoala. O vreme, totul va fi nou si ciudat pentru ea. Si as dori s-o tratezi, cumva, cu blandete.
Vezi tu, pana acum, ea a fost regina gradinii. A fost stapana curtii. Eu am fost mereu alaturi de ea, sa-i bandajez ranile, s-o alin.

Acum, insa, lucrurile se vor schimba.
In dimineata aceasta, va cobori treptele din fata casei, imi va face semn cu mana si va porni marea aventura care va cuprinde, probabil, si razboaie, drame sau tristeti.
Ca sa-si duca viata in lumea in care trebuie sa traiasca, e nevoie de incredere, dragoste si curaj.

De aceea, Lume, as dori s-o iei de manuta si s-o inveti tot ce trebuie sa stie. Invat-o, dar cu blandete, daca poti. Invat-o ca pentru fiecare ticalos exista un erou; ca pentru fiecare politician corupt exista un lider plin de devotament; ca pentru fiecare dusman exista un prieten. Invat-o minunile din carti.


Lasa-i timp, in liniste, sa reflecteze la misterul etern al pasarilor care zboara in inaltul cerului, al albinelor in lumina soarelui si al florilor pe dealurile inverzite. Invat-o ca e mai onorabil sa pierzi decat sa inseli.

Invat-o sa aiba incredere in propriile-i idei, chiar daca toti ii spun ca nu sunt bune. Invat-o sa-si vanda cat mai bine forta mainilor si a mintii, dar sa nu-si negocieze niciodata sufletul si inima.

Invat-o sa ramana pe pozitie si sa lupte daca crede ca are dreptate…

Invat-o, Lume, cu blandete, dar n-o cocolosi, caci numai in foc se caleste otelul.

Ai o sarcina grea, Lume, dar vezi ce poti sa faci. E o fetita asa de buna...


LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Astazi voi conduce cu gandul pana in clasa fiecare spiridus.
Pentru lacrimi exista servetele, dar amintirile primei zile de scoala nu se sterg niciodata.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna dimineata mamici pline de emotii

La ora asta santeti deja la scoala cu spiridusii Abea astept sa scrieti impresiile
Teolinda foarte frumos ai scris pt spiridusi Ai talent, imi place mult sa te citesc De scrisoarea mamicii ce sa mai spun, m-a emotionat tare!
Ana ai pus punctul pe i Bine zici, prima zi de scoala nu se uita niciodataEu imi amintesc de parca a fost ieri; cum am stat in careu, cum a venit mama prietenei mele si a rugat-o pe mama sa-i arate invatatoarea mea ca sa vb sa fie si fiica ei cu mine in clasa de gimnastica, cum ne-a pus pe sarite invatatoarea sa cantam fiecare ce stie ( ce a cantat alta prietena in prima zi ) cum am gasit fiecare copil cate o garoafa pe banca, drumul spre casa cu garoafa in mana, poza de grup din prima zi de scoala....nu am uitat nimic
La Angelo nu s.a facut poza de grup, am facut eu cateva poze in sala de sport cand se striga lista cu clasele dar nu au iesit Sant intunecate, nu am setat bine aparatul foto si tare rau imi pare.
Astazi am scris in jurnalul clasei ca si.a uitat Angelo sapca la scoala, sper sa o aduca astazi. Sa ne tot asteptam de acum incolo la lucruri uitate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Salu'

Hop si noi...gata scoala. Copilu' fu foarte dezamagit ca "am fost degeaba mami azi la scoala, n-am facut nimic, doar ne-am spus numele si un baiat nu a stiut cum il cheama.. a zis ca il cheama Denis Pericol Public".

Asa... da' sa o iau cu inceputu'... eu m-am emotionat cand a cantat imnu' in rest.. n-am avut timp sa ma mai .
Mi-a placut de doamna... cel mai mult dintre cele 3 cate sunt la clasa pregatitoare... la prima vedere, evident. Am reusit sa schimbam cateva idei dupa ce i-am luat de la scoala. La 10:00 ne-am dus dupa ei..in conditiile in care intrasera in clasa abia pe la 9:00. Cat au mai stat parintii atarnati de usa pe-acolo... iaca d-aia n-au avut timp copii sa priceapa care-i treaba cu scoala.
Asa cu mi se spusese...este o doamna in jur de aprox. 40 ani.Mi se pare blanda cu copii, nu mi s-a parut ca ar avea vocea stridenta sa tipe la ei...
Mi-a placut de ea in special pentru ca are incredere ca acest "experiment" cum l-au numit unii dintre parinti si ea considera ca le va fi mult mai bine/usor copiilor anul viitor cand vor fi clasa I-a.

Azi la 17:00 avem sedinta. O sa revin atunci cu mai multe detalii.

Va pupic!


LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput