Durere de calcai

Durere de calcai | Autor: GoldenBrown

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.

As vrea sa cer si eu o parere, daca e vreun medic pe aici, in urmatoarea problema :
Sotul meu are de curand o problema la un picior, schiopateaza pentru ca il doare f tare calcaiul. Durerea nu iradiaza in sus, pare doar ceva local, si dupa ce merge o perioada ii dispare durerea. Cred ca ii apare doar cand sta mai mult jos, sau dimineata dupa ce se scoala din pat.
Noi ne-am gandit ca e din cauza saltelei, dar am schimbat-o de vreo luna si ceva si tot la fel e problema.. El spune ca nu l supara patul, e ok..
Aveti cumva idee ce e? De unde sa incep investigatiile?

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui GoldenBrown

Buna ziua.

As vrea sa cer si eu o parere, daca e vreun medic pe aici, in urmatoarea problema :
Sotul meu are de curand o problema la un picior, schiopateaza pentru ca il doare f tare calcaiul. Durerea nu iradiaza in sus, pare doar ceva local, si dupa ce merge o perioada ii dispare durerea. Cred ca ii apare doar cand sta mai mult jos, sau dimineata dupa ce se scoala din pat.
Noi ne-am gandit ca e din cauza saltelei, dar am schimbat-o de vreo luna si ceva si tot la fel e problema.. El spune ca nu l supara patul, e ok..
Aveti cumva idee ce e? De unde sa incep investigatiile?

Multumesc.

de la incaltaminte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Ar putea fi vorba de calcificari ale tendonului lui Achile (nu stiu termenul in limba romana sau engleza, in franceza e "exostose calcaneenne sau épine calcaneenne).
Poate vedea medicul care ii va prescrie o simpla radiografie de calcai +/- IRM.
Daca este asta cauza se trateaza prin mai multe posibilitati: antiinflamatoare, dispozitive orthopedice, infiltratii locale, ultrasunete si, in ultima instanta, prin radioterapie in dose mici cu efect antiinflamator. In USA nu e acceptat acest ultim tratament.
Nu se opereaza si calcificarea va ramane acolo doar ca nu il va mai durea.

Sanatate!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GoldenBrown spune:

Eimotto, multumesc f mult, cred ca exact asta e. Sotul e putin supraponderal, o sa-l pun la regim si sa faca niste exercitii cu piciorul respectiv. Off.

Nadaflorilor, nu e de la incaltaminte, e f picky la ales pantofi si are unii buni.

Tonia Antonia, posibil sa fie si ce spui tu, dar n-avem inca posibilitatea de x-scan... Merg pe chestii de fizioterapie deocamdata.

Multumesc mult pt raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuta_20 spune:

Si sotul meu a avut durere de calcai,a fost la dr si a fost diagnosticat cu pinten calcaneu.A facut fizioterapie si i s-a retras pintenul,insa e posibil sa reapara,trebuie sa faca in continuare fizioterapie de 2 ori pe an.Si l-a ajutat f mult si crema aceea:Puterea ursului.

Mergi la inceput