Durere de calcai
Buna ziua.
As vrea sa cer si eu o parere, daca e vreun medic pe aici, in urmatoarea problema :
Sotul meu are de curand o problema la un picior, schiopateaza pentru ca il doare f tare calcaiul. Durerea nu iradiaza in sus, pare doar ceva local, si dupa ce merge o perioada ii dispare durerea. Cred ca ii apare doar cand sta mai mult jos, sau dimineata dupa ce se scoala din pat.
Noi ne-am gandit ca e din cauza saltelei, dar am schimbat-o de vreo luna si ceva si tot la fel e problema.. El spune ca nu l supara patul, e ok..
Aveti cumva idee ce e? De unde sa incep investigatiile?
Multumesc.
Raspunsuri
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui GoldenBrown Buna ziua. As vrea sa cer si eu o parere, daca e vreun medic pe aici, in urmatoarea problema : Sotul meu are de curand o problema la un picior, schiopateaza pentru ca il doare f tare calcaiul. Durerea nu iradiaza in sus, pare doar ceva local, si dupa ce merge o perioada ii dispare durerea. Cred ca ii apare doar cand sta mai mult jos, sau dimineata dupa ce se scoala din pat. Noi ne-am gandit ca e din cauza saltelei, dar am schimbat-o de vreo luna si ceva si tot la fel e problema.. El spune ca nu l supara patul, e ok.. Aveti cumva idee ce e? De unde sa incep investigatiile? Multumesc. |
de la incaltaminte...
Tonia Antonia spune:
Ar putea fi vorba de calcificari ale tendonului lui Achile (nu stiu termenul in limba romana sau engleza, in franceza e "exostose calcaneenne sau épine calcaneenne).
Poate vedea medicul care ii va prescrie o simpla radiografie de calcai +/- IRM.
Daca este asta cauza se trateaza prin mai multe posibilitati: antiinflamatoare, dispozitive orthopedice, infiltratii locale, ultrasunete si, in ultima instanta, prin radioterapie in dose mici cu efect antiinflamator. In USA nu e acceptat acest ultim tratament.
Nu se opereaza si calcificarea va ramane acolo doar ca nu il va mai durea.
Sanatate!
GoldenBrown spune:
Eimotto, multumesc f mult, cred ca exact asta e. Sotul e putin supraponderal, o sa-l pun la regim si sa faca niste exercitii cu piciorul respectiv. Off.
Nadaflorilor, nu e de la incaltaminte, e f picky la ales pantofi si are unii buni.
Tonia Antonia, posibil sa fie si ce spui tu, dar n-avem inca posibilitatea de x-scan... Merg pe chestii de fizioterapie deocamdata.
Multumesc mult pt raspunsuri.
diuta_20 spune:
Si sotul meu a avut durere de calcai,a fost la dr si a fost diagnosticat cu pinten calcaneu.A facut fizioterapie si i s-a retras pintenul,insa e posibil sa reapara,trebuie sa faca in continuare fizioterapie de 2 ori pe an.Si l-a ajutat f mult si crema aceea:Puterea ursului.