Bulgarasi de ianuarie-februarie2013, cap 17
Raspunsuri - Pagina 14
kasha_ro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralu_15 dragelor, din categoria "nu ma plang, doar ma minunez".. nu stiu daca vi se intampla si voua: am constatat ca pot sa mananc chestii de care nu ma puteam atinge de ani de zile din cauza de gastrita duodenala :D. intr-o seara am mancat la un restaurant un orez care avea si boabe de fasole - in mod normal le-as fi dat deoparte, dar mi-era lene si pofta asa ca le-am mancat si pe alea. nimic, nici un efect! de unde de obicei m-as fi tavalit pe jos de dureri de stomac si de burta.. (ma rog, nimic mai mult decat..de obicei..). la fel cu usturoi si castraveti: pot sa mananc fara probleme. in limite rezonabile, nu un castron de mujdei, dar totusi.. ...cred ca as putea manca si cuie in perioada asta si n-as avea nimic.. diger si asimilez tot ce prind :D Ralu 18+ cu |
da,curioase lucruri.nici eu nu mancam picant deloc...nici macar piper in mancare.uram literalmente si ma intrebamcum pot unii oameni,sunt masochisti?acum comand numai paste aliolio cu peperoncino adica categoria grea.nu credeam niciodata ca mi se vor schimba gusturile atat de radical.la fel si cu ciupercile.as fi mancat orice cu ciuperci,pana si prajituri daca era posibil(acuma nu va ganditi la prajituri ca in amsterdam :)))).in sarcina nici nu pot sa ma uit la o ciupearca.zici ca vad pe muma padurii.incurcate sunt caile gusturilor astora nu?
kasha_ro spune:
[quote]citat din mesajul lui Blue_sea
Elena, si eu merg la RM si tot acolo voi naste. La Haidi merg pt morfo.
Bubbles, maternitatea este in sect 1. Ma gandesc sa sun sa vad daca pot sa ii fac "vinovatului" o procura la notar. Poate merge as
18+
nu inteleg de ce trebuie sa ma casatoresc fortat ca sa imi fie usor sa inregistrez un copil in tara asta.atata birocratie,contracte ,semnaturi,stampile,acorduri...fuck.oamenii astia fac legile fix ca sa te incurce mai mult.eu de cand ma stiu incerc sa le fentez.nu suport sa fiu obligata,si portite sunt ca romanu' e inventiv.asa ca ma voi duce sa inregistrez copilul cand vreau eu nu cand vor ei.si daca nu se poate se rez cu spaga ca asta e prima lege la noi in tara.
kasha_ro spune:
citat din mesajul lui lauraf89 Legat de peste, am intrebat si eu medicul despre pestele la conserva sau proaspat (noi nu prea mancam carne, deci..)si a spus ca nu este o problema, atata timp cat nu mananc in fiecare zi, sunt atenta la termenul de valabilitate, aspectul conservei,etc..iar la pestele proaspat e mai simplu :))! Si legat de alte preparate mi-a zis cam la fel, ca pot manca orice imi face bine dar nu in cantitati industriale si sa nu fac abuz! 19+ cu Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare! |
in general sunt contraindicate in sarcina conservele si pestele oceanic sau sushi.
Blue_sea spune:
Referitor la mancare: eu inainte mancam doar peste si fructe de mare. De pe la 7 sapt nu mai suport pestele de nici o culoare! Crevetii merg, dar pestele...numai cand vorbesc despre el
18+
kasha_ro spune:
elena- bine ai venit.si eu tot elena si tot baietel o sa am si tot la RM incerc sa nasc daca nu pot prin germania.eu sunt in observatie la doc ursuleanu de la RM insa fac drumuri peste tot pe unde o gasesc .la cantacuzino,la polisano/
ce ne facem cu atatia baieti si asa putine fete...cu cine o "sa iasa la cafea" cand or fi mari?
ps.cand faci contractul la RM sa ne zici si noua ce si cum.ok?ca tu esti mai maricica si o sa stii mai bine ce si cum
18+
Blue_sea spune:
Kasha, asa e la noi...ca la nimeni! Sper sa se poate cu procura ca ltfel e cam nasol sa ne caram din Snagov pana unde naiba e starea civila a sect 1, iarna etc.
Noi mergem sapt viitoare la control si vreau sa vb cu dr si despre nastere, iar apoi sa facem si contractul.
18+
dankutza spune:
Mie mi se pare mult 15-20 mil o nastere prin cezariana. BAnii nu cresc in pom si in Romania inca este criza. Eu am dat in an de criza, in 2009, 12 mil la cezariana. De ce au crescut preturile intre timp? Oricum e spaga-mita-bani nedeclarati-evaziune fiscala. Mie nu mi-a crescut salariul din 2009 pana acum. De ce i-as da mai mult decat atunci? Intre timp, o sa am deja un copil acasa, care reprezinta prioritatea mea. Mie mi se par ca sunt mari spagari. Daca te uiti in parcarea spitalului ti se face rau ce jeep-uri si suv-uri vezi pe acolo. Nici la cabinetul de fertilitate unde m-am dus sa fac procedurile, nu au crescut tarifele din 2009 si pana in iulie 2012 cand dr mea a plecat de acolo. Adica, pana si aia au constientizat ca e criza. In fine, mi se pare magarie din partea lor sa aibe aceste tarife, care pt unii repezinta un salariu.
Blue la fetita mea, retard de crestere intrauterina a insemnat si retard in motricitate, nu mental. Am descoperit de abia pe la 9 luni ca nu statea in fundulet. In fine, am facut kineto cam 1 an si 9 luni, desi, 1 an m-am mai dus eu, asa, sa faca fata exercitii. Am vazut pe acolo tot feluri de cazuri si am invatat destul de multe de la kinetici. SI acum mai vorbesc cu ei la tel si ma invata ce sa fac. Eu am facut numai cum au spus ei si nu regret. Fetita, desi este slabuta si mica de inaltime este f puternica si are numia masa muscular pe ea. Asa ca pt mine: wrap/sling/mai tei, premergator, antemergator, ham nu exista.
Monica felicitari pt baietel!
Enervant Iosup! Pai nu-si da seama ca mama vrea sa-si vada si ea puiul pe ecran, daca nu pe tv, macar sa fi intors monitorul lui.
Mie mi se pare ca e mai bine ca amandoi copii sa fie de acealsi sex, indiferent care e ala. Se inteleg mai bine, decat ca fata si baiat. Parerea mea, pam pam.
Diancic unde esti? Cum a ramas cu pata maro? Ce a spus dr?
Tweety eu stiu ca nivelul colesterolului urca in perioada sarcinii si de accea nu este elocvent. In schimb, eu vreau sa fac mai multe analize de facut dupa ce am citit de steanoza hepatica si ficat gras in sarcina. Brr!
Mys eu i-am dat acum 3 ani, 12 lui Haiduc. Nu mai stiu preturile actuale. Dar, oare nu cumva, noi facem preturile lor???
Spun de acum La multi ani pt cei 4 ani de casnicie! Cred ca cel mai bine ar fi sa pregatesti un cadou personalizat impreuna cu baietelul vostru.
Noi maine il sarbatorim pe tati si o sa pictam ceva frumos pt el. Cadoul de la fi-sa ar trebui sa fie mai de pret decat orice, chiar daca picteaza... intr-un stil propriu... A vrut adidasi si i-am luat in weekend, asa ca maine mai subtire.
... si du-l la Qian Bao...
Simina atat timp cat faci o eco asa, in plus, pt linistea sufletului tau, e ok. Eu nu am vazut la et 1. Era inainte jos, la parter, langa cabinetul de genetica. Sper sa-si fi schimbat obiceiurile. Te duci cu bilet de trimitere? Adeverinta de la locul de munca? Trimitere de la dr? La ce nr ai sunat? Poate fac si eu una intre morfofetalele cu Adela....
Kasha am observat ca se intampla ... ceva... la o anumita perioada. De ex, clasele a treia de la noi, sunt in proportie de 70-75% numai baieti. Dai cu tunul sa gasesti o fetita... Restul claselor sunt in proportii normale.
Pun eu linkul, scoateti spatiul dintre copilul si .ro Copiati in browserul d epe google
Asta e, trebuie sa pacalim un pic.
http://www.copilul .ro/sarcina/despre-sarcina/Lungimea-si-greutatea-fatului-in-fiecare-saptamana-de-sarcina-a11386.html
Mena asa se zice ca 20 de saptamani ar fi jumatatea, dar de fapt, daca o sa nasti prin cezariana, te opereaza dr prin saptamana 38-39. Eus tiu ca nu ajung la 40, de aceea nici nu voi naste pe 10 februarie ci mai degraba in primele zile ale lui februarie.
Nu prea am mancat peste. Nu m-a atras ata catre peste. In schimb fi-mea e innebunita dupa peste si trebuie sa-i faca si sa-i dau sa manance ca sotul nu vrea. Si dupa ce stau cu stomcaul in gat pana il gatesc/curat/dau sa manance, nici ca-mi mai trebuie peste.
Elena bine ai venit impreuna cu baietelul.
Are la Lidl niste briose cu fulgi de cioco, bune rau. Ce bine ca am in casa. MA duc sa devorez una.
Katy nu am auzit nimic negativ despre el. Nasa fetitei mele e super multumita de el. Va anste saptamana aceasta. Ea mi-a spus ca ii da 20 mil, ca asta e tariful, dar ca merita. E mega incantata de el.
Blue asa e! Copilul se decalara in sectorul in care e maternitatea si nu unde e domiciliul.
Ioanak bine ai venit!
15 saptamani
anca.b spune:
Vai de mine, fetelor, dar vorbiti de niste "tarife" pe la maternitatile din Bucuresti....mai ales cand e vorba de cele de stat!!!!
Cand am nascut eu (si din cate am inteles asta e practica in continuare) se dadea cat ai putut/vrut, dupa ce se termina totul. nimeni nu lua bani inainte! eu am iesit cu 750 de lei tot (dr, moasa, anestezist). si repet, nu a fost deloc "standard". au fost si care au dat mai mult si care au dat mai putin...depinde cat a apreciat fiecare efortul personalului si ceea ce mi se pare cel mai important...cat a avut disponibil...si nu am vazut absolut nici o diferenta intre paciente din acest punct de vedere (am fost 8 in salon).
Anca si Stefan (13.01.2008) si 21+ cu
Povestea Nasterii
mena1906 spune:
Dankutza, nu stiu daca nasc prin cezariana. Imi e frica de inebunesc de durere dar e mai bine pentru mine dar si pentru bebe sa nasc natural. Daca se cere cezariana din cauza arterelor sau cine stie ce se mai iveste pana atunci atunci nu stau pe ganduri. Am mare incredere in dr mea si stiu ca nu o sa ma supuna nici unui risc. Oricum pana la termen mai avem 17 saptamani daca socotim termenul incepand cu saptamana 37 asa cum este socotit si este posibil ca baietoiul sa se grabeasca un pic tinand cont ca e mai mare decat standardul.
In alta ordine de idei, mai stiti ca va povesteam de nesting? Azi m-am simtit mai bine (efectul odihnei si a vitaminelor bagate) si am facut o gramada de treaba+ca m-am apucat de spalat hainute mici de bebelus. Ieri am primit un pachet de hainute de vara-toamna pentru femei cu burta si tzitzi mari ca noi asa de la sora mea si am descoperit cu stupoare ca imi vine numai jumatate dintre ele. Bune si astea ca din dulapul meu imi mai veneau 3 tricouri si 2 perechi de colanti. Inutil sa va spun ca eu eram masura S si ca masuram 58 cm in talie inainte sa raman gravida. Acum am implinit 90 de cm . Sunt un cocostarc..
Azi primesc hainutele lui Edin. Abia astept sa le spal,calc,aranjez in pungute sau in hartie.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 20+ cu Eduard Florin
In love with my little kid :X
majia spune:
citat din mesajul lui dankutza Mie mi se pare mult 15-20 mil o nastere prin cezariana. BAnii nu cresc in pom si in Romania inca este criza. Eu am dat in an de criza, in 2009, 12 mil la cezariana. De ce au crescut preturile intre timp? Oricum e spaga-mita-bani nedeclarati-evaziune fiscala. |
Foarte bine zis, este MITA si ce fac acesti medici este ILEGAL. Nu vom avea niciodata conditii bune in spitalele de stat in conditiile in care banii pacientilor intra in buzunarele medicilor si asistentelor si nu in visteria sistemului medical!
18+