Sfecla rosie pastrata pentru iarna

Sfecla rosie pastrata pentru iarna | Autor: getik1

Link direct la acest mesaj

Anul acesta am avut o recolta foarte buna de sfecla rosie, am pus la borcan data pe razatoare cu otet dar sincer as vrea sa gasesc o modalitate de a o tine cat mai mult ca atare deoarece este foarte dulce si merge foarte bine coapta la cuptor si apoi facuta salata, am beci si ma gandeam daca o pun in nisip va tine???

sper sa ma ajutati sa gasesc o modalitate cat mai buna si eficienta

getik mami de mica aricica 29.12.2009
povestea unui aricy bijuteriile lui getik

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

getik - am incercat doar o metoda, exact ce ai zis si tu: am ingropat sfecla intr-o cutie de nisip si a tinut foarte bine pana in primavara - alte metode nu am incercat asa ca iti spun doar din proprie experienta :)

O zi frumoasa tuturor!

Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Tine in cutii cu nisip dar ai grija sa lasi in pic de spatiu intre ele.

Daca vrei , poti congela sfecla, in acest caz, va trebui sa fierbi timp de 3-4 minute inainte de a depozita in saci sau containere frigorifice ermetic închise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

m-am gandit bine , o sa imi pun sotul sa faca ladite din lemn le incarc cu nisip si pun sfecla si ridichii negre.

anda este foarte buna sfecla si la otet, este o muratura deosebita.

luisa la mine asta este cea mai mare problema ca nu a unde baga la congelator deoarece este foarte mic, asa ca incerc sa gasesc altfel de metode, nu stiam ca trebuie spatiu intre ele

astept si alte idei de pregatire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Merge foarte bine si cruda- rasa si amestecata cu un sos de usturoi cu iaurt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali

Merge foarte bine si cruda- rasa si amestecata cu un sos de usturoi cu iaurt.

ali
Mama fericita de Andrei (20.06.2008)

mutumesc mult de idee chiar acum o sa incerc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui getik1

Anul acesta am avut o recolta foarte buna de sfecla rosie, am pus la borcan data pe razatoare cu otet dar sincer as vrea sa gasesc o modalitate de a o tine cat mai mult ca atare deoarece este foarte dulce si merge foarte bine coapta la cuptor si apoi facuta salata, am beci si ma gandeam daca o pun in nisip va tine???

sper sa ma ajutati sa gasesc o modalitate cat mai buna si eficienta

In ladite sau galeti cu nisip, avand insa grija ca nisipul sa le acopere.

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput