Cancer-terapii alternative
Raspunsuri - Pagina 6
danutza2 spune:
Un model holistic al vindecarii cancerului
Intii voi presenta modelul trup-minte, cum e vazut el de Simontoni, in dezvoltarea cancerului. Apoi analogul lui, in vindecarea cancerului. Practic, este vorba de pasii pe care ei ii recunosc in instalarea bolii si apoi in vindecarea ei.
1.Stresul psihologic
Stiintific, exista din ce in ce mai multa evidenta ca stresul predispune oamenii la boli. Evidenta clinica confirma un grup de situatii stresante in viata pacientilor, si sugereaza ca efectul acestui stres este cu atit mai mare cu cit el ameninta o persoana sau un rol central in identitatea pacientului sau cind el impune o situatie care pare fara scapare.
2.Depresia, disperarea
Multi oameni au parte de situatii foarte stersante in viata lor, dar diferenta in susceptibilitatea la boala o face modul de reactie la stres. Cum am mai spus, toti am invatat reguli despre cine suntem si cum trebuie sa actionam, reguli care impun limite in abilitatile noastre sa facem fata stresului. In anumite situatii aceste reguli ne limiteaza posibilitatea de a face fata stresului intr-o asemenea masura incit el pare ca aduce probleme care nu au rezolvare. Rezultatul poate fi atunci depresia, disperarea, neajutorarea, lipsa de speranta, sentimente care toate au fost raportate ca precedind cancerul.
3.Sistemul limbic
Sistemul limbic, cunoscut si sub numele de creier visceral, este parte integrala a acelor activitati esentiale de autoconservare ale organismului, cum este si reactia “lupta sau fugi”. Ca rezultat, el este conceput pentru a inregistra stresul si efectele lui, impreuna cu alte sentimente si senzatii ale corpului. El inregistreaza si sentimentele de disperare si depresie simtite de o persoana.
4.Activitatea hipotalamica
Calea principala prin care sistemul limbic influenteaza corpul este hipotalamusul. Hipotalamusul foloseste mesajele pe care le primeste de la sistemul limbic in doua moduri: el participa in controlul asupra sistemului imunitar si, de asemenea, are un rol important in reglarea hipofizei, care, la rindul ei, regleaza restul sistemului endocric.
5a. Sistemul imunitar
Sistemul imunitar este proiectat sa stapineasca si sa distruga celulele canceroase pe care, cum sugereaza medicina acum, toti le avem din cind in cind in corpul nostru. Suprimarea sitemului imunitar insa poate rezulta in cresterea cancerului. In acest model holisitc minte-trup, stresul emotional, mediat de sistemul limbic prin intermediul hipotalamusului, produce suprimarea sistemului imunitar care lasa corpul susceptibil la dezvoltarea cancerului.
5b. Hipofiza/ Sistemul endocrin
Hipotalamusul, raspunzind la stres, afecteaza hipofiza in asa fel incit echilibrul hormonal se modifica. Asta e foarte important pentru ca s-a dovedit ca un dezechilibru al hormonilor suprarenali creeaza o mare susceptibilitate la substante cancerigene.
6. Cresterea numarului celulelor canceroase
Rezultatul acestui dezechilbru hormonal poate fi productia crescuta a celulelor canceroase si incapacitatea sistemului imunitar sa le distruga.
7.Dezvoltarea cancerului
Aceasta secventa de schimbari fiziologice creeaza conditii optime pentru dezvoltarea cancerului, pentru ca numarul celulelor canceroase creste exact atunci cind capacitatea sistemului imunitar sa lupte este scazuta.
Si acum INVERSAREA CICLULUI:
1.Interventia psihologica
Primul pas este sa intarim increderea pacientului in eficacitatea tratamentului si in puterea sistemului imunitar. Apoi pacientul poate invata modalitati sa faca fata stresului din viata lui (trebuie fie sa inceapa sa creada ca poate rezolva orice problema in viata sa pe care o avea inainte de aparitia cancerului fie sa isi schimbe perceptia despre problema, in asa fel incit sa ii faca fata mai usor).
2.Speranta
Rezultatul schimbarii covingerilor pacientului despre oportunitatea vindecarii, impreuna cu re-gindirea problemelor pe care le are, este o noua atitudine de viata care include speranta.
3.Sistemul limbic
Sentimente noi de speranta sunt inregistrate in sistemul limbic, asa cum inainte erau cele de neajutorare si depresie
4.Activitatea hipotalamica
Cind aceste sentimente sunt inregistrate in sistemul limbic, mesaje sunt trimise hipotalamusului reflectind starea emotionala imbunatatita, iar acesta trimte, la rindul lui, mesaje hipofizei.
5a. Sistemul imunitar
Hipotalamusul inverseaza suprimarea sistemului imunitar, asa incit apararea corpului se mobilizeaza iar impotriva celulelor canceroase.
5b. Hipofiza/ Sistemul endocrin
Hipofiza primeste mesajele de la hipotalamus si le trimite restului sistem endocrin, restabilind echilibrul hormonal.
6. Scaderea numarului celulelor canceroase
Cu echilbrul hormonal balansat, corpul va inceta sa mai produca celule canceroase, lasindu-le pe cele deja exsitente fie pentru a fi atacate de tratament, fie de sistemul imunitar revitalizat.
7. Regresul cancerului
Functionarea corecta a sistemului imunitar si producerea in numar redus a celulelor canceroase creeaza conditiile optime pentru regresarea cancerului. Celulele canceroase ramase pot fi distruse de tratament sau de sistemul imunitar.
urmeaza partea a doua a cartii, in care Simontonii ne prezinta cum ii ajuta ei pe pacienti in inversarea ciclului, spre vindecare.
danutza2 spune:
Rezumatul modalitatilor de vindecare
Cum am mai spus, partea a doua a cartii prezinta modalitatile care costituie modelul holistic prin care Simontonii trateaza pacientul de cancer, modalitati care lucreaza cu simptomele fizice, orientarea emotionala, problemele si convingerile sale, atit despre capacitatea proprie de a se vindeca, cit si despre capacitatea de a-si rezolva problemele emotionale. Voi face un scurt rezumat al acestor modalitati, care in carte reprezinta fiecare cite un capitol, si apoi voi incerca sa le expun un pic mai detaliat pe fiecare in parte.
1. Participarea la propria sanatate
Cum fiecare din noi participam atit in boala cit si in sanatate, primul pas este sa ajutam pacientul in a identifica modul in care a participat la imbolnavire. Acest proces consta in a-l ruga pe pacient sa identifice 5 situatii de stres major care au avut loc in perioada de la 6 la 18 luni dinaintea diagnosticului. Acea lista este apoi discutata. De exemplu, unii oameni pot participa prin a crea sau accepta in viata lor un stres inoportun sau prin a refuza sa accepte ca ei insisi au limite emotionale; altii poate si-au subordonat propriile nevoi nevoilor celorlalti pina cind nu au mai avut nici o putere ramasa sa se dedice si lor insile. Altii poate au participat prin a reactiona la stres prin sentimente de neputiinta si lipsa sperantei.
Scopul acestei examinari proprii nu este sa invocam vina, ci sa identificam comportamente care pot fi schimbate, pentru ca pacientul sa duca o viata deplina si sanatoasa. Prin a constientiza stresul din viata noastra si prin gasirea de modalitati eficiente de a face fata lui, energia se elibereaza pentru a lupta cu boala.
2. “Beneficiile” bolii
Traim intr-o lume care incurajeaza munca intensa si bazeaza stima de sine pe productivitate. De asemenea, in general descurajeaza exprimarea emotiilor, in principal acelora de tristete, durere, furie sau ostilitate. In aceasta societate orientata spre realizare, in care oamenii sunt descurajati sa aiba grija de ei pe plan emotional, boala poate capata o functie importanta.
Dupa ce un pacient este diagnosticat cu o boala grava, emotiile sunt asteptate si acceptate. Pacientul, poate pentru prima data in viata sa, isi poate da perimisiunea sa faca multe lucruri pe care poate nu le-ar face daca ar fi sanatos, cum ar fi sa ceara ajutorul sau iubirea si sa isi exprime nefericirea. Scopul este ajutarea pacientul sa identifice unele din “beneficiile” pe care le aduce boala si sa il ajutam in a descoperi modalitati de a obtine si mentine aceste beneficii emotionale si cind este sanatos.
3. Invatarea tehnicilor de relaxare si vizualizare a vindecarii
Metodele de relaxare si vizualizare sunt niste unelte foarte utile in a cladi si consolida convingerile pacientului in propria capacitate de a se vindeca. Intit se prezinta o metoda specifica de relaxare pentru a rupe ciclul de tensiune si frica atit de comun pacientilor de cancer. Si pentru ca tehnicile de relaxare reduc tensiune, ele il pregatesc pe pacient pentru procesul de vizualizare mentala a vindecarii.
4. Valoarea imaginilor mentale pozitive
Aici se examineaza simbolurile care apar in imaginile mentale, pentru a identifica convingeri care poate stau in calea vindecarii. Autorii analizeaza desene extrase din experienta lor clinica, pentru a ne invata cum sa cream imagini mai eficiente pentru a promova vindecarea.
5. Depasirea resentimentelor
Stresul si tensiunea experimentate de unii pacienti, pot fi datorate dificultatilor in exprimarea sentimentelor negative, in particular a miniei si resentimentelor. Autorii ii invata pe pacienti un proces pentru a elibera trecutul, pentru a accepta relatiile din trecut si a depasi resentimentele.
6. Crearea viitorului: stabilirea obiectivelor
La primirea unui diagnostic de cancer, exista tendinta de a trai viata provizoriu si conditionat. In mod frecvent, pacientii se retrag din relatii sau refuza sa faca angajamente. Asta nu numai ca stabiliste asteptarile negative in locul vindecarii, dar scade si calitatea vietii. Obiectivele sunt importante in mentinerea unei calitati crescute a vietii. Se stabilesc obiective pentru 3 luni, 6 luni si 1 an, ca o declaratie a faptului ca exista lucruri in viata pe care pacientul vrea sa le realizeze si ca o afirmare a convingerii ca ei vor trai sa realizeze aceste obiective. De asemenea, se analizeaza aceste obiective, pentru a identifica daca nu cumva ele pot provoca acelasi stres care a precedat cancerul (genul de obiective “datorii”).
7. Gasirea Ghidului intern pentru vindecare
Acesta este un proces de imaginare mentala. Oamenii simt si comunica cu un “ghid intern” in timpul vizualizarii. Acest proces terapeutic vine din psihoanaliza Jungiana. Spre deosebire de Freud care a vazut subconstientul ca sursa instinctelor, Jung a dat o calitate in plus subconstientului, spunind ca el il conduce pe om spre cresterea personala si un sens de bunastare. Jung a propus ca centrul psihicului unei persoane (numit “sinele”) are si o functie de compensatie. Atunci cind constient o persoana simte frica, de exemplu, “sinele” va incerca sa ii ofere sentimente de curaj si tarie necesare pentru a face fata acelei situatii. “Ghidul intern” nu este deci decit acest “sine” cu care putem invata sa comunicam.
8. Gestionarea durerii
Procesul de gestionare al durerii pe care il prezinta autorii este bazat pe biofeedback-ul. Durerea sau absenta durerii devine un mod de comunicare al corpului despre diferitele activitati ale pacientului, ginduri sau probleme cu care se confrunta mental. Ei considera, de asemnea, ca durerea este corelata strins cu frica, si atunci activitatile prezentate pentru a identifica si face fata fricii, duc frecvent si la o reducere a durerii.
9. Adaptarea la frica de moarte sau de recidiva
Moartea este un subiect infrcosator in cultura noastra, cu atit mai mult cu cit el nu este discutat, examinat sau inteles. Frica de recidiva este si ea foarte prezenta in mintea pacientilor. Sentimentele reprimate devin treptat din ce in ce mai puternice. Mai mult, in general pacientii simt ca sunt indepartati de membrii familiei pentru ca nu pot discuta deschis aceste frici. Autorii prezinta pacientilor un proces psihologic pentru a ii ajuta sa recunoasca sentimentele legate de aceste subiecte si ii incurajeaza sa-si examineze atitudinile fata de recidiva si convingerile despre ce cred ca li s-ar intimpla daca s-ar apropria de moarte. Scopul acestui proces este sa confrunte posibilitatea mortii intr-un mod deschis si astfel sa o elimine din domeniul subiectelor nepermise. Convingerile subconstiente influenteaza modul de viata al oamenilor, deci prin examinarea atitudinilor proprii, pacientii isi pot creste calitatea vietii.
10. Sprijinul familial
Aici se incearca sa se ajute familia pacientului de cancer sa inteleaga propriile sentimente si sa devina toleranta si sa il accepte pe cel drag. Ne sunt prezentate modalitati de a stabili o comunicare onesta si iubitoare si un sprijin care este esential pentru a imbunatati calitatea vietii si a crea atmosfera propice vindecarii.
escu spune:
vad ca nu merge sa editez. Vroiam sa va pun linkul asta video. Foarte interesant
http://www.jurnaltv.ro/video/Lumea_fara_cancer_-_Vitamina_B17
danutza2 spune:
Multumesc, Escu.
Felicity CW, protagonista "primei povesti" vorbeste despre vit. B17. Eu am vazut documentarul de pe suntsanatos.ro , de fapt redirectioneaza catre www.trilulilu.ro/video-incredibil/cancerul-invins-povestea-vitaminei-b17-documentar " target="_blank">http://www.trilulilu.ro/video-incredibil/cancerul-invins-povestea-vitaminei-b17-documentar (pun si adresa asta pentru ca aici e si cu subtitrari). Si cum am mai spus, pe http://suntsanatos.ro/ cit si pe www.trilulilu.ro (la sectiunile documentare/video) sunt multe documentare pe tema vindecarii cancerului, de o valoare educativa foarte mare, in opinia mea. (Si apoi, cum am mai spus, scepticul - recunosc ca si mie unele documentare mi se par cam puerile - are nenumarate variante de a verifica referintele amintite acolo, doctorii numiti, cartile, samd:
"Keep on Knocking, Keep on Asking, Keep on Seeking")
escu spune:
Medicina naturista
Un ajutor in lupta cu cancerul. Clismele cu cafea- Interviu cu dr. Carmen Simona Ghiman din Brasov -Parte componenta a Terapiei Gerson, renumita in lume pentru rezultatele pozitive obtinute in lupta cu cancerul, clisma cu cafea este o procedura eficienta si simpla, cu conditia sa fie aplicata corect,...
Un ajutor in lupta cu cancerul
Clismele cu cafea- Interviu cu dr. Carmen Simona Ghiman din Brasov -Parte componenta a Terapiei Gerson, renumita in lume pentru rezultatele pozitive obtinute in lupta cu cancerul, clisma cu cafea este o procedura eficienta si simpla, cu conditia sa fie aplicata corect, sub observatie medicala. Aflata la o specializare in Germania, dr. Carmen Simona Ghiman a avut ocazia sa aplice nemijlocit terapia Gerson, pe care o va explica in interviul solicitat.- Ati avut prilejul sa cunoasteti direct Terapia Gerson, pe care ati si practicat-o in Germania, la un spital specializat din Bad-Wrishofen. Intre procedurile ei se afla si clismele cu cafea. Care este importanta lor in tratamentul cancerului? Pot fi practicate ca o terapie de sine statatoare?
- Eficienta clismei cu cafea este cu adevarat iesita din comun in tratamentul cancerului. I-am vazut rezultatele in Germania, la pacienti cu tumori foarte mari sau cu metastaze. In decurs de una-doua saptamani se putea constata o relansare a activitatii imunitare si o imbunatatire extraordinara a starii pacientului, iar remisia tumorilor era mult accelerata. Pe langa efectele stimulente de drenare a ficatului, aceasta clisma actioneaza foarte puternic si la nivelul colonului. Peretii intestinului gros sunt eliberati de toxine de catre particulele de cafea care joaca rolul unui mic burete. Aceasta decongestionare atrage dupa sine o relansare a productiei de celule ale sistemului imunitar, a productiei anumitor vitamine si enzime esentiale pentru organism. Clisma cu cafea nu poate insa constitui singura un tratament contra cancerului. In Terapia Gerson, rolul decisiv il are regimul alimentar (fara nici un fel de carne, cu multe legume si fructe atent selectionate, in functie de continutul de minerale). De asemenea, se administreaza anumite medicamente obtinute din plante, foarte bogate in minerale (seleniu, magneziu, zinc) si in vitamine, care se aleg in functie de anumite particularitati ale pacientului. Ele au inceput sa patrunda si-n tara noastra sub forma de "suplimente alimentare naturale".
- In ce tipuri de cancer se recomanda aceasta clisma?
- Fiind o terapie ampla, de purificare, se recomanda in orice tip de cancer. Numai ca, evident, rezultatele favorabile nu se vor simti la fel de repede in cazul cancerului de colon, care este direct vizat sau in cel ovarian, unde efectele sunt indirecte, reactia fiind ceva mai lenta. Un caz aparte il constituie cancerul la ficat, unde are o actiune directa si foarte rapida, la fel ca si in cel la intestinul subtire. Repet, insa, ca aceasta procedura, fara sa fie un panaceu, este aplicabila in cancerul cu orice fel de localizare, pentru ca efectele sale se adreseaza intregului organism. Acestea sunt: - stimularea imunitara; - stimularea secretiei pancreasului si stimularea secretiei de bila - care contin enzime cu un rol foarte important in procesul de dezintoxicare; - scindarea si eliminarea toxinelor din organism; - stimularea producerii de vitamine in corp.
- Cancerul intestinal operat se preteaza la o asemenea terapie?
- In cancerul de intestin operat, tratamentul depinde de pacient, mai exact de cat de rapid se vindeca operatia. In general, se admite interventia si dupa operatie, dar numai cu avizul medicului, care trebuie sa se asigure ca vindecarea dupa interventia chirurgicala s-a produs 100%.
- Cat de rapid si cu ce intensitate se manifesta efectele miraculoase ale acestor clisme in eliminarea simptomelor bolii canceroase?
- Prima oara cand vezi efectele unei asemenea aplicatii in cancer iti vine greu sa crezi ca poate exista asa ceva. Desi cunosteam teoretic acest lucru, am fost mirata sa constat ca, la doar 15-25 de minute dupa clisma, durerile erau eliminate (temporar), iar starea pacientilor se ameliora simtitor. In cancer, marea problema sunt descurajantele dureri, starea de greata permanenta, care impiedica pacientul sa se hraneasca corespunzator sau chiar sa gaseasca remedii pentru cefaleele (durerile de cap) puternice, starea de apatie si de depresie. In multe cazuri, dupa o asemenea clisma, pacientul se invioreaza ca prin farmec, durerile sunt "luate cu mana", temporar ii revine apetitul. Acesta este un moment foarte important, pentru ca atunci pacientul poate sa se autosugestioneze pozitiv, isi poate reorienta gandirea si mobiliza resursele sufletesti. In tratamentul cancerului, gandirea pozitiva, rugaciunea, purificarea fiintei prin post sunt foarte importante, esentiale, as putea spune. Or, in conditiile in care mintea si simturile sunt acaparate de suferinta, reorientarea pozitiva a fiintei este foarte dificila. Aceasta procedura ofera o "oaza de liniste" pentru pacient, in care el poate lupta si sufleteste pentru a se insanatosi.
- Pe ce durata de timp se fac clismele si cu ce frecventa?
- La aceasta intrebare nu pot sa va raspund decat cu o alta intrebare: in ce fel de caz? In clinica germana unde am lucrat, am invatat ca fiecare pacient este un unicat. Desi toti aveau cancer, nici unul nu era tratat la fel ca celalalt. Aici, medicul are un rol esential, de neinlocuit. De exemplu, la pacientii cu un cancer foarte avansat, se faceau clisme din patru in patru ore si erau atent supravegheati zi si noapte, pentru ca reactiile de purificare erau foarte severe, "sugand" pe moment resursele vitale ale pacientului. La pacientii cu cancer mai putin avansat, se faceau una-doua clisme pe zi. Pacientilor foarte slabiti, chiar daca aveau o forma de cancer foarte grava, nu li se facea mai mult de o clisma pe zi, ori chiar la doua zile. Aceasta procedura este atat de puternica, incat am vazut si cazuri de lesin, la putin timp dupa aplicare. Numai ca aceasta se petrecea intr-o clinica cu supraveghere permanenta, cu oameni gata sa intervina in orice moment si care prevazusera aceasta posibilitate. Frecventa clismelor era aleasa si in functie de reactia la regimul alimentar. Regimul, fiind destul de dur, pe baza de cruditati, pe moment poate slabi si el considerabil de mult pacientul. In ceea ce priveste durata tratamentului in ansamblu, este foarte importanta evolutia bolii. Chiar dupa ce tumorile incep sa se retraga, tratamentul cu clisme continua pana la remisia completa si chiar si dupa aceea, pentru intretinere si purificare periodica, ajungandu-se sa se faca o clisma la doua saptamani sau la o luna. Toti cei care fac clisma trebuie sa fie insa tinuti sub observatie de catre un medic, pentru ca pot aparea efecte de dezintoxicare imprevizibile. Medicii de la clinica nu admiteau sa se faca terapie intensiva decat in spital, iar apoi, acasa - terapie moderata, numai cu instiintarea si sub observatia unui medic competent. Subliniez: in general, in cancerul avansat, nu se face aceasta procedura acasa, iar in cele incipiente, ea se face doar sub observatie medicala.
- Ce contraindicatii are acest procedeu?
- In primul rand, este interzisa in perioada imediat urmatoare, dupa operatiile pe colon. Alte contraindicatii ar fi in cancerul de rect si de colon cu tumori exteriorizate, adica crescute in interiorul tubului digestiv, ca niste polipi. De asemenea, este contraindicata la persoanele extrem de slabite. In cazul bolilor de ficat foarte grave (cum ar fi ciroza), trebuie facuta o investigatie de catre un medic inainte de a porni acest tratament, iar pe parcurs, pacientul trebuie supravegheat permanent.
- Ce inseamna daca apar sangerari dupa clisma?
- Uneori, in scaun pot fi eliminate cheaguri de sange. Culoarea sangelui si intensitatea sangerarii sunt factorii esentiali dupa care medicul deduce cauza si gravitatea acestui simptom. Persoanele constipate pot elimina uneori cheaguri inchise la culoare, fara ca acesta sa fie un simptom ingrijorator. Daca sangele este deschis la culoare si abundent, atunci este vorba de o hemoragie a tubului digestiv, iar lucrurile pot fi destul de grave (deoarece riscul de infectie cu complicatii severe este foarte mare la un bolnav de cancer cu un sistem imunitar slabit). Pentru a lua in discutie insa toate cazurile in care apar sangerari, ar trebui tinut un mic curs de medicina, ce nu-si are locul intr-un articol. De aceea, va recomand inca o data supravegherea medicului, singurul care poate da un diagnostic competent intr-un asemenea caz.
- Aceasta clisma poate fi folosita si in alte boli, cu aceleasi rezultate spectaculoase?
- Bineinteles ca da. Fiind o cura de purificare foarte intensa, apar efecte puternice si de durata intr-o gama larga de afectiuni, mai ales in cele de uzura. Cateva exemple: reumatism, boli de piele (psoriazis), alergii, convalescenta, infectii repetate, boli ale tubului digestiv din cele mai diverse, obezitate, malabsorbtie. Lista ar putea continua, fiecare boala in parte fiind influentata printr-un alt lant de efecte, care porneste din acelasi punct: purificarea. Purificarea este, de altfel, cel mai important proces in medicina naturala.
- Clisma cu cafea mai are si alte taine?
- Cand am luat primul contact cu aceasta aparent banala clisma, l-am rugat pe medicul ce ma initia in tainele Terapiei Gerson si care lucrase la Clinica "Gerson" din Statele Unite, sa-mi scrie totul pe o hartie. Mi-a spus ca in nici un caz nu o va face, pentru ca trebuie sa vad fiecare etapa si fiecare caz tratat de cei care aveau deja experienta in acest domeniu. Pe parcurs, mi-am dat seama cata dreptate avea. Sunt lucruri pe care le pot spune doar unei persoane cu studii medicale si, mai ales, careia sa-i pot arata efectiv anumite proceduri. De exemplu, dupa clisma trebuie facut un anumit masaj abdominal, care trebuie invatat cum se face; apoi, pe parcursul unui tratament, trebuie administrate anumite minerale si vitamine; dupa aceea se are in vedere reactia pacientului sub aspectul vitalitatii si al relansarii sistemului imunitar. Aceste detalii foarte importante nu pot fi spuse decat direct si intr-un limbaj adecvat, de specialitate, altfel existand riscul sa apara inexactitati ori erori pe care nu avem dreptul sa le facem. Un lucru
foarte important este corelarea clismelor cu alimentatia. Trebuie stiut ca efectele curelor cu cruditati, ale regimurilor cu cereale integrale ori chiar ale postului negru de mai multe zile sunt mult amplificate de aceasta procedura. In urma celor vazute in practica, parerea mea e ca una dintre cele mai eficiente combinatii este aceea dintre regimul nr. 7 al lui George Oshawa (cu cereale integrale - grau, orez, mei, hrisca) si clismele cu cafea. Desi nu este valabila pentru toti pacientii, unii fiind mai receptivi la alte regimuri, aceasta combinatie da in practica rezultate spectaculoase. Daca nu se tine un regim special, este important, in tot cazul, ca in timpul tratamentului sa se renunte la carne, zahar, orice fel de aliment rafinat, chimizat, conservat ori prajit. De asemenea, in timpul tratamentului, nu se bea cafea. Alte date tehnice privitoare la clisma cu cafea- Tipul de cafea cu care se face aceasta clisma
Nu exista vreun sortiment anume de cafea cu care sa se faca clisma. Poate fi folosita orice specie de cafea din cele doua cunoscute (Coffea arabica sau Coffea robusta), de orice provenienta, bine pastrata, proaspata si macinata fin. Nu este indicata folosirea cafelei solubile, careia ii lipsesc anumite proprietati pe care cafeaua boabe naturala le are.
- Modul de preparare a cafelei pentru clisma
In ceea ce priveste modul de preparare, iata pe scurt indicatiile (pentru obtinerea a 250 ml cafea): in 300 ml apa clocotita se pun trei linguri de cafea fin macinata. - Se fierbe la foc mare timp de 5 minute. - Se fierbe apoi zece minute la foc mic. - Se lasa sa stea 15 minute la o temperatura cat mai ridicata, dupa care se lasa la racit. - In final, trebuie sa se obtina 250 ml cafea (50 ml se pierd prin evaporare). - Aceasta cafea concentrata nu se filtreaza (amintim insa ca ea trebuie sa fie foarte fin macinata), se amesteca cu 750 ml apa si se administreaza cu irigatorul. La inceput, se administreaza cantitati mai mici din acest preparat - 400-600 ml, crescandu-se gradat cantitatea de lichid introdusa, pana la 1000 ml.
Important: nu se foloseste apa distilata pentru prepararea cafelei. Se poate folosi apa de izvor, apa plata ori chiar apa de la robinet, dar nu apa distilata.
- Modul efectiv de administrare
La Clinica "Gerson", clismele se fac cu aparate speciale, prin care sunt controlati mai multi parametri, dar se poate face si cu un irigator obisnuit. Important este ca acea canula (adica partea care se introduce in rect) sa nu fie dintr-un material dur, pentru a nu produce rani ce pot deveni un inconvenient foarte serios in tratament: intr-o luna se fac zeci de asemenea interventii, ce altfel pot deveni traumatice. De aceea canula se lubrefiaza bine inainte de folosire cu un unguent antiseptic si antiinflamator (in Germania se foloseste unguentul homeopatic Traumel; ca substituit poate fi folosit unguentul de tataneasa sau de galbenele). Tubul irigatorului trebuie sa fie din cauciuc foarte moale. Cafeaua se introduce gradat, lent, evitand producerea unei presiuni in colon, mai ales daca exista tumori pe colon ori pe rect. Toata operatiunea de introducere a lichidului in colon nu trebuie sa dureze mai mult de 5-7 minute. Apoi lichidul este tinut in colon vreme de 10-15 minute, timp in care pacientul (in pozitia culcat) se intoarce succesiv pe o parte si pe cealalta, si apoi se ridica in sezut pentru unu-doua minute. Dupa zece minute, lichidul este eliminat prin scaun. La persoanele cu intestin foarte usor iritabil, se face la ceva timp dupa clisma cu cafea si o clisma usoara cu infuzie de musetel, care este un antiiritativ si un antiinflamator redutabil. In cazurile in care se urmareste si un usor efect cicatrizant, se foloseste ceaiul de galbenele, dar de obicei cel mai eficient este ceaiul de musetel, care se poate folosi in locul apei pentru diluare. Ilie Tudor
Dr. Carmen Simona Ghiman
poate fi contactata la telefoanele:
068/33.21.72 si 092/34.29.02
http://www.formula-as.ro/2000/403/medicina-naturista-25/medicina-naturista-1270
histamina spune:
din respect pt cei care au murit de cancer si au fost membrii DC, din respect pt cei care sunt membrii DC si au cancer, incetati cu astfel de postari .e absurd sa ii scrii unuia care e intre doua ture de citostatice ca trebuie sa faca clisme cu cafea sau sa isi rezolve nu stiu ce conflict interior.
RAMONELLA spune:
Histamina exact acelasi lucru vroiam sa-l zic si eu...:((( sincer,fara suparare,nici n-am rabdare sa citesc tot ce scrie acolo...am crezut ca ai priceput ce am vrut sa spun mai inainte,dar vad ca nu...asta vreau,exemplu cum a fost prietena ta.Sau sa scrie si alti membrii despre experientele lor,cu rude,cunostinte...Nu copy paste de nu stiu unde...Vreau ceva util ce se poate realiza...
softurela spune:
Histamina, eu nu inteleg de ce te deranjeaza ce scriu fetele. Nu vad nici o legatura intre terapiile alternative si lipsa de respect pentru cei bolnavi de cancer.
Sunt oameni care s-au salvat prin clisme cu cafea. Da, stiu ca pare de neconceput dar asta e realitatea.
Uite, exemple: http://salveazadaniela.wordpress.com/
mai sunt si alte cazuri desi nu toti au blog.
Poti ince prin a lua legatura cu Dianiela, a avut melanom si nu a facut nici o sedinta de chimioterapie.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
escu spune:
Subiectul se numeste cancer - terapii alternative. Nu stiu despre ce ati vrea voi sa scriem aici. Astea sunt terapii alternative. Cand ai in jurul tau atat de multe exemple in care terapiile clasice nu au functionat, de ce crezi ca terapia altenativa ar fi mai rea? Mai rea decat ce?
Eu am avut in jurul meu 5 persoane bolnave de cancer, 4 au urmat tratamentul clasic si nu mai traiesc, 1 a urmat tratamentul alternativ ca la carte, adica nu a oscilat si nu l-a aplicat cand era in faza terminala, si traieste si azi dupa 15 ani. Ce concluzie as putea trage de aici?
Ca a fost o intamplare? Asa au crezut si cei 4 care nu mai sunt. Stiu, este greu sa decizi atunci cand esti tu cel in cauza. De-asta este bine sa fi informat, sa citesti cat mai mult, sa cauti, sa contactezi persoane din ambele tabere. Poate ca sunt multi supravietuitori si de partea cealalta. Se poate deschide un subiect si cu astfel de cazuri. Pe mine chiar m-ar interesa sa citesc si reusitele celorlalti.
Mie mi-e greu sa cred ca apeland la un tratament care imi distruge imunitatea, as putea avea rezultate pozitive pe termen lung. E parerea mea, asa mi se pare mie logic. Dar poate gresesc si de-asta as vrea sa ma poata contrazice cineva exact asa cum spuneti, cu exemple.