Forumistii in lume
Am observat ca noi romanii avem un stil aparte cand postam pe forumuri. Suntem haiosi si abordam un stil lejer in raspunsuri.
Francezii, am vazut ca sunt protocolari, dau buna ziua la fiecare postare, englezii asa cum ii stim sunt cam scortosi, poate sunt eu subiectiva.
Puteti sa ma contraziceti sau sa-mi intariti impresia in functie de tara in care traiti si folositi probabil forumurile de acolo.
Eu folosesc mai mult acele forumuri de gradinarit si poate sa fie si aceasta o explicatie.
Raspunsuri
crista-s spune:
Si italiencele sunt simpatice pe forumuri, extrem de saritoare cu raspunsuri, sfaturi, indicatii. Pe forumurile de bucatareala sunt extrem de dornice sa invete retete noi, foarte curioase si deschise mai ales cele tinere, restul sunt mai conservatoare poate si pentru ca au acasa barbati care nu maninca doar cum gatea mamica .
Si barbatii italieni la fel de glumeti si foarte sociabili.
Nu am intilnit insa "incapatinarea" de genul "numai eu sunt destept si numai eu am dreptate " indiferent de obiectul forumului, nu exista jigniri ( cel putin nu in public ) iar cine nu este de acord cu majoritatea pleaca frumos fara sa insulte. Eu ma refer numai la forumurile frecventate de mine.
XIO spune:
Chiar alaltaieri am discutat cu o nemtoaica extrem de inteligenta si umblata prin lume si a intrebat-o un coleg ce parere are ea despre nemti.
Ne-a spus sa nu facem niciodata greseala sa spun 'romanii sunt asa', 'nemtii sunt asa', 'americanii sunt asa'.
Stiu la ce te referi, evident, dar mi s-a parut funny coincidenta asta
ina.click spune:
si inca ceva despre americani (scuze xio, salutari nemtoaicei inteligente si umblate ) : au infipta in codul lor etic de comportament prezumtia de nevinovatie, pe care o tot adapteaza si o sucesc la orice situatie.
Oricat de socant li s-ar parea un obicei culinar, scriu ca "probabil in other cultures e minunat, etc, admiram obiceiurile exotice". Zilele trecute am reusit sa ingretosez un grup intreg de cowboy-itze (un grup despre cai) povestind ca la noi in tara maduva e delicatesa:D Insa saracele toate au bagat placa cu "sunt sigura ca in alta parte e minunat si ca o avea proprietati excelente etc"
Oricat de ciudat li se pare ceva, acorda prezumtia de "nu stim cum e acolo, nu stim cum e la tine in tara, la tine in casa, ce obiceiuri sunt". Asa ca inainte sa declare ceva ticnit sau scarbos sau revoltator...se abtin, in marea majoritate a cazurilor Cred ca asta ar fi fain sa invatam si noi de la ei.
Mi se par si maestri ai conversatiei neutre In real-life, adica. Noi avem o bizara dorinta de a ne ciorovai pe teme delicate sau arzatoare inca de la prima intalnire sau pe orice forum, topic. De la ei putem insa invata valsul delicat "Let's agree to disagree" :)) si conversatia usoara, fara gesticulari crispate si fara saliva in coltul gurii.
Si multi dintre ei sunt patrioti. In mod sincer si onest. Eu ce sa zic, ma stramb un pic in mine cand citesc "our heroes from Irak" pentru ca parerea mea despre implicarea US e alta, insa fac si eu ca ei. Smile, nod, agree. To disagree