Bobocei de sept-oct 2012 (24) - Hai Lalu!
Raspunsuri - Pagina 19
Elfica spune:
Pentru cele interesate de indemnizatie, cititi aici: http://www.costelgilca.ro/legislatie/document/1009/ordonanta-de-urgenta-a-guvernului-111-din-2010-privind-concediul-si-indemnizatia-lunara-pentru-cresterea-copiilor.html.
Kytana, atentie la art. 12! Sa nu cumva sa le spui ca vrei sa pleci in Anglia, da? Bine, vezi care sunt conditiile acolo, stiu o tipa care a plecat in Germania cu tot cu sot si copil si a renuntat de buna voie la indemnizatia de aici, ca era nesemnificativa in comparatie cu cat primeste de la statul german. Doar ca si ea si sotul lucreaza acolo, nu stiu cum va fi la voi, merita insa cercetat.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
31 +
lalu85 spune:
Elfica, ultima data mi-a dat DPN 20...dar ea se asteapta sa nasc saptamana asta, sa vedem ce zice maine
lalu85 39+ cu
anidaz spune:
Gata compotul .pana la urma n-am pus doar pentru mine ci si pentru una dintre cumnate,eh,asa s-a nimerit ,zic eu ,ca le-am pus la soacra-mea la curte si le tin la ea in camara si na,daca tot am fost in zona m-am trezit singura cu 20 kg de piersici.M-am ofticat un pic dar mi-a trecut.
Mai, eu la doctor n-am cheltuit prea mult,15 lei co-plata si atat.Doar DT si TT le-am platit,restul analizelor gratis,la medicul de familie gratis,iar la nastere ,la Arad se practica asa:500 lei cezariana.200 anestezistul,100 neonatologul si maruntis pentru asistente si infirmiere 5-10 lei/tura ,daca ai nevoie de ele si cu siguranta ai mai ales la cezariana .
35+
AMR 3 SAPTAMANI!
m_m51981 spune:
Eu am cheltuit fffff mult..ma rog, sau pt mine mi se pare mult.
Primele analize (unele compensate,altele nu)am dat cam 250 lei, apoi am avut o problema cu rubeola, rujeola, urlian(oreion)..si a trebuit sa le refac si am dat cam 450 pe astea, apoi ecografiile, dublu test...parca 450 una, alta 300, apoi ultimele analize..350 de lei, deci doar pana aici ar fi cam 1800..nu mai pun drumurile la bucuresti (100 unul)..pt ca sa zicem ca a fost moftul meu sa nasc la buucresti si nu in pitesti de unde sunt, apoi...cezariana cica este 1000 de ron, anestezist 200-300..si ce o mai fi pe acolo....pana acum ar fi sa zicem 3000...plus patut, carut 1000...plus..plus...plussssssssssssssssssss diverseeeeeeeeeeeeeee creme si cremute....:))))....deja am bagat in curuletul lui care ma impinge prin burtoi destul:))....sanatos sa fie...dar...da..este cam scump sa faci copil in ziua de astazi...Ma rog..nu e frumos ca am calcuat, dar intreba cineva..:P...important este sa fim noi sanatosi!!!!!!
Kytana spune:
Ia uite ce fete active avem noi aici! De azi dimineata acum vreo ora am ajuns acasica. Am luat-o pe mami de brat si am invitat-o apoi si la masa, in Afi Cotroceni, a vrut ea la libanezi Am gasit la reducere o pereche de botine ca sa nu ma mai plang daca ploua ca nu pot iesi din casa
Ieri m-a sunat o colega de la munca care are un baietel de 3 anisori care este nascut la inceput de octombrie. Mi-a pregatit 4 saci de hainute, gecuce si jucarioare, multe noi-noute. M-am oferit sa ii dau ceva banuti si cum m-a refuzat, am intrat astazi la Imaginarium si i-am luat piciului o jucarioara haioasa. M-a amuzat ca pe ambalajul de cadou au pus si o acadea Mai rar vezi asa ceva.
O mai tineti minte pe prietena mea nascu acu' o luna? Chiar fix o luna a trecut! Astazi s-a internet, cu infectie la doamna Cand am vorbit cu ea, nu stia daca este de la cusatura sau altceva. Vai de fundul ei...
Lalu, te rog sa imi spui si mie cum i s-a parut prietenei tale in Elias si cam cat a cotizat. M-ar interesa si daca au renovat frumos pe acolo, daca au facut rooming-in. Cam ce poti intreba si tu, nu insist
Mai reiau o data ce ati scris si revin. Va
33+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat
Iulia va invinge cancerul!
mlhaela spune:
Salutari fetelor!
Eu am fost plimbareata zilele astea, am fost la munte cateva zile si la niste rude de-ale sotului din alt oras in vizita. Bebe e bine, nu e un urias, ca al multora dintre voi, dar corespunde exact varstei lui, s-a intors scumpul de el cu capul in jos (toata sarcina a stat pe orizontala, cu capul in partea mea dreapta si picioarele in stanga) si e un frumos!
Ma bucur ca unele fete care n-au mai "semnat" demult "condica" au revenit cu vesti bune si ma bucur si ca in perioada in care am lipsit nu s-a intamplat nimic notabil, ca toate fetele suntem inca cu bebeii in burtica, sanatosi si voinici, chiar daca unele fete avem de suferit pentru asta. Cred ca toate contractiile, durerile, statul in pat vor fi uitate in momentul in care ne vom tine bebelasii in brate.
Familia sotului meu e foarte religioasa, spre deosebire de mine, asa ca eu am trecut la religia sotului (greco-catolica) cand m-am casatorit cu el. Din discutii cu soacra mea, am aflat ca "n-am voie" sa ies 6 saptamani din casa, si orice argument de-al meu (ca bebele trebuie scos afara - il scoate ea; ca ma sufoc si o iau razna 6 saptamani in casa - in curte am voie) a fost respins urgent. Mai greu e ca la partea cu religia n-am nici un sprijin din partea sotului :(. Fetelor, care sunteti mai religioase, ma puteti ajuta cu vreun argument care i-ar convinge pe sot si soacra ca am "voie" sa ies din casa si inainte de 6 saptamani?!? Eu stiu ca asta era o practica veche, dar cica si in ziua de azi se mai practica...
mlhaela spune:
Hai Lalu!!!!! Mult curaj si o nastere usoara iti doresc!
Oana (Tzitziri) n-ai mai dat niciun semn de cateva zile. cum mai esti? Stiu ca si tu aveai programata cezariana luna aceasta, dar nu mai stiu exact data! Sa ne tii la curent te rog, ca sa-ti facem galerie!
Fetelor, nu e punctul meu forte tehnologia, asa ca nu-mi dau seama: pe facebook pe grup nu se mai intampla nimic sau m-au sters din lista si nu mai vad eu ce se intampla?
lalu85 spune:
Kytana, cum o sa reusesc sa iau legatura cu ea o voi intreba si te pun la curent
lalu85 39+ cu
Kytana spune:
Multumesc Lalu
Mihaela din cunostintele mele, in cele 40 de zile (6 saptamani) lauza nu avea voie sa intre in biserica (adica sa se atinga de ce sfinte), din cauza lohiilor, nu ca nu are voie sa iasa din casa. Stiu ca poate veni parintele (care vine oricum la 8 zile sa ii spuna micutului o rugaciune - cel putin la crestini-ortodoxi) sa iti faca molifta acasa. Acum la greco-catolici nu stiu cum este...Nici la noi nu imi este clar. Nasul nostru de cununie este parinte, daca vrei il intreb duminica dupa slujba
33+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat
Iulia va invinge cancerul!
stella87 spune:
Mihaela, am intrat si eu acum pe facebook, ca sunt inscrisa in grup, desi intru rar, si se pare ca fetele n-au mai postat nimic.
Legat de cheltuieli, eu am mers pe varianta privat, ceva mai scump per total. Pana acum analizele mi-au intrat in abonamentul pe care il am la clinica (platesc 50 de lei pe luna, deci 9 luni, 450 de lei...) Exceptie, ultima eco pe care am platit-o, 270 de lei. Am mers pe la inceput si la cabinetul particular al unui medic de la stat unde am lasat vreo 250 de lei. Si mi-am dat eu seama ca analizele, daca nu le faci in spital, ci la cabinetul privat al vreunui medic, sunt super scumpe.
Nasterea la privat va fi 4000 lei natural, 5500 cezariana. Aici imi intra tot, epidurala, anestezie, analize si tratamente in timpul spitalizarii. Daca trag linie e mai scump ca la stat, dar mi-a fost teama de stat, de spagi, de infectii si toate cele M-am gandit ca trec prima oara printr-o nastere, nu sunt nici prea coapta, am 25 de ani si ma sperie ideea ca la stat tre sa intru in vreo asistenta cu bancnote ca sa-mi schimbe cearsaful sau sa mi-l aduca pe bebe la alaptat Ma rog, am tot auzit povesti de mi se zbarleste parul si am zis ca la privat voi naste fara aceste batai de cap.
Plus ca la nastere nu vom fi decat eu si sotul, fara alte rude sau ajutoare. Nu mi-l vad nici pe sot asa descurcaret prin spital, sa se duca sa cumpere vata si alte tampenii cu care spitalele nu sunt dotate.
La privat mi s-a zis ca n-am nevoie de bagaj pt mine sau bebe, iar in pachet am multe analize incluse in timpul spitalizarii, plus sprijin total in alaptarea bebelui, cu sistemul rooming in, ma invata sa-i fac si baita.
A doua oara, la al doilea bebe, cand voi stii si eu ce si cum, voi opta pt un medic si un spital bun de la stat pt ca intr-adevar e mai convenabil la stat, desi tre sa te organizezi singur cu toate
fericita 35+ cu