Procedura divort
Vreau sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati pt a divorta. Sant pe dinafara, n-am mai avut de-a face cu chestii de genul asta - nu neaparat divort.
Raspunsuri
eumada spune:
Daca nu sunt copii ;a mijloc si pesoanele stabilesc intre ele ce si cum impart bunurile se poate la notar.
Asta o stiu ca am vazut recent un caz.
Restul...vor intra fetele care din pacate au trecut prin asa ceva si te vor lamuri.
eumada spune:
Daca va intelegeti cu custodia se poate si la notar.Dar nu trebuie sa apara razgandiri.
emanouela spune:
Depinde....daca sunteti de acord si treburile sunt clare intre voi, se depune o actiune de divort la judecatorie, de comun acord, se va stabili o data pt infatisare unde trebuie sa va prezentati amandoi sau sa aveti un delegat prin procura notariala care sa va reprezinte, data la care veti stabili pensia alimentara, domiciliul minorului (pt ca va ramane custodie comuna), programul de vizita, etc. Se poate si la notar dar avand in vedere ca e un minor la mijloc, dosarul va ajunge tot in instanta. Daca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda si treburile sunt complicate, cel mai indicat e sa angajezi un avocat si el te va indruma. Mersul e cam acelasi...se depune actiune de divort, se da data pt sedinta, daca tu esti cea care depune actele de divort, esti obligata sa te prezinti la fiecare sedinta, daca nu poti, trebuie sa prezinti act care sa motiveze absenta ta, se va face ancheta sociala la domiciliu (indicat in actiunea de divort, atat al tau cat si al tatalui daca nu mai stati impreuna)....iar dupa....nervi tari. In ambele cazuri se face ancheta sociala.
Mercedes spune:
Daca ai copii nu poti divorta la notar sau primaria de care apartii ci doar la judecatorie.
osuparata spune:
Poti divorta fara probleme la notar daca ai copii, problema este ca totul sa fie amiabil, daca apar divergente in privinta copiilor sau a bunurilor(nu-i cazul vostru), atunci se merge pe instanta!La notar termenul este de fix o luna(aceeasi data)!Taxa pleaca de pe la 6 mil, depinde de notar, oras si altele!
helbi spune:
Daca copilul este minor, dar are peste 10 ani, atunci va fi audiat separat atit de asistenta sociala, cit si de judecator, inainte de a se incepe procesul.
silvi8 spune:
cel mai simplu este la notariat daca va intelegeti in privinta tuturor aspectelor. dureaza 30 de zile, timp in care va puteti razgandi, costa 700-1000de lei...
citeste Noul Cod Civil, e in vigoare de vreun an, si te lamuresti asupra mai multor aspecte
oricum custodia copilului va fi comuna, exista doar cazuri exceptionale cand se mai da custodia unui singur parinte.
toate cele bune,
silvi mama CRINEI
CRINA 2 ani
Povestea CRINEI