Amanare vaccin
Buna ziua!
Avem gemeni si au implinit 1 an. Ar fi trebuit sa primim vaccinul, insa medicul de familie ne-o spus, ca nici in luna viitoare nu o sa aiba vaccin. Intrebarea mea este, cat timp se poate amana vaccinul, fara nici un risc si cand trebuie cumparat vaccinul obligatoriu?
Cu mutumiri!
Raspunsuri
MElise spune:
Si noi suntem la amanare si cred ca toti bebelusii care trebuie vaccinati in aceasta perioada sunt amanati. La fel a fost si cand i-am facut vaccinul de 2 luni (pe care, de fapt, l-am facut la 3 luni jumate). Incep sa cred ca treaba asta cu „nu sunt vaccinuri” e un fel de strategie pentru a-i determina pe parinti sa le cumpere... E exasperant!!!!
MElise
blackgirl0 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MElise Si noi suntem la amanare si cred ca toti bebelusii care trebuie vaccinati in aceasta perioada sunt amanati. La fel a fost si cand i-am facut vaccinul de 2 luni (pe care, de fapt, l-am facut la 3 luni jumate). Incep sa cred ca treaba asta cu „nu sunt vaccinuri” e un fel de strategie pentru a-i determina pe parinti sa le cumpere... E exasperant!!!! MElise |
Nu este niciun fel de strategie: este purul adevar!! De 3 luni nu s-au mai primit vaccinurile de 4 si 12 luni. Parintii, dc au vrut sa-si vaccineze la timp copilul, au platit pt vaccin (am vb in prealabil cu farmaciile sa-l aduca fara adaos comercial, tocmai ca pretul platit de parinti sa fie si cu 25% mai mic). Cine nu a vrut sau nu si-a permis sta la mila statului. Aceeasi criza cu vaccinurile a mai fost si in 2010 cand s-a intarziat 6 luni.
Lorikay spune:
Exact in 2010 a trebuit sa isi vaccineze fetita o prietena de a mea. Cu toate ca trebuia vaccinata in iunie a trebuit sa astepte pana in decembrie.Dar la ea a fost vorba de vaccinul de la 4 ani. Ea l-ar fi cumparat dar nu se gasea nici in farmacii.
MElise spune:
Pentru „mila statului” asta platim cotizatie la CAS in fiecare luna. Am mai povestit undeva cum mi s-a raspuns cand am sunat la CAS ca sa vad care e situatia... Mi s-a spus ca s-au schimbat 2 guverne si ca vaccinurile nu sunt prioritate nationala...
MElise
blackgirl0 spune:
mElise, vaccinurile pt copii, salariile medicilor... cam multe nu sunt prioritare pt guvernarea actuala... Pt o mamica saraca de 4 copii am cumparat eu personal vaccinul de 4 luni. Dar nici eu nu imi pot permite sa fiu mana larga, cand copilul meu mananca pe datorie (nu-i gluma ).
desprecopii spune:
bani de vaccinuri nu sunt dar de dat pe referendumuri inutile sunt.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
ReginaMaria spune:
Citat: |
sunku Posted - 06/08/2012 : 12:51:11 Buna ziua! Avem gemeni si au implinit 1 an. Ar fi trebuit sa primim vaccinul, insa medicul de familie ne-o spus, ca nici in luna viitoare nu o sa aiba vaccin. Intrebarea mea este, cat timp se poate amana vaccinul, fara nici un risc si cand trebuie cumparat vaccinul obligatoriu? |
Buna ziua,
Vaccinarea pentru virsta de 1 an este o vaccinare obligatorie si ea poate fi intirziata 2- 3 saptamini, asta si in functie de calendarul celorlalte vaccinari pe care copilul le-a efectuat. In clinica noastra dispunem de absolut toate vaccinurile si va asteptam cu copilasii pentru vaccinare
dr. Mariana Stefan, medic primar, Pediatrie si Reumatologie pediatrica