nedumerire
Raspunsuri - Pagina 4
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gmmm Cind mi-am inceput rezidentiatul aveam salariu de 55 de dolari pe luna. Uitati-va in ochii mei si spuneti-mi ca este un salariu decent. |
Draga, e o suma corecta poti sa-ti iei si cizme si palton.
In '93 din prima leafa (pe o luna) de preparator la universitate nu mi-am luat decit cizme.
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui iulia_b Cum adica daca n-ar fi luat bani negri ar fi plecat? Daca si bruma aia care mai plateste corect (din mediul privat ma refer) si-ar baga picioarele nici cu aia 55 dolari n-ar mai avea de unde sa platim medicul. De ce sa plateasca taxe la salar de 1000-2000 euro si nu la 100? Cu diferenta si-ar lua si el un grigorescu (un ex aleator). Omul ala are deja un venit decent, are avere, de ce nu si-ar putea plati taxele corect? Nu stiu unde doarme rezidentul prin alte orase, insa in iasi sunt blocuri construite prin anl unde se plateste o chirie modica (in alta ordine de idei, buruienile acopera geamurile de la demisol, da nu se sesizeaza nimeni, se asteapta primaria sau pompierii sa-i scoata din ghimpi, ca-n frumoasa adormita). |
ai d'eak puturosi rezidentii astia...nu pot si ei dupa x ore de garzi si alte alea sa taie maracinii de pe domeniu public si faca curat in tot cartieru...se duc sa doarma ca imbuibatii...de asta primesc salariu de rezidenti playtit din taxele platite de privatii corecti si cinstiti ...sa plateasca o chirie modica si sa doarma in patul lor propriu si personal o data la 2 - 3 zile...
la munca cu ei!...sa vina minerii sa-i puna la taiat maracini ca nu se mai poate...
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gmmm
Adica inteleg ca 55 de dolari pe luna ti se par un venit decent, ca, nu-i asa, o sa aiba rezidentul locuinta prin ANL. |
daaa si abonament la fitnes in natura sa se mentina tineri si in forta, program de training naturist....tot tacamul ce mai in colo si incoace
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mik
Draga, e o suma corecta poti sa-ti iei si cizme si palton. In '93 din prima leafa (pe o luna) de preparator la universitate nu mi-am luat decit cizme. Mik. |
pun pariu ca nu ai avut chirie la anl si nu ai taiat nici maracini
mianna spune:
citat din mesajul lui gmmm Cind mi-am inceput rezidentiatul aveam salariu de 55 de dolari pe luna. Uitati-va in ochii mei si spuneti-mi ca este un salariu decent. |
cu completarea ca varianta de a sta cu parintii era valabila doar daca avusesesi norocul sa te nasti intr-un oras universitar. eu una nu l-am avut. deci trebuia sa-ti asiguri un acoperis deasupra capului, nu prea mergea sa-l dai pe cizme si palton.
iar ANL-ul atat de pomenit nu exista pe vremea aia.
da' si cand s-a facut 100 de dolari... eu eram la limita rabdarii, asa ca tocmai imi luasem al doilea job. nu reusisem sa adun prea mult din comisioane (distributie de medicamente), se-adunasera vreo 65 de dolari, dar adunat cu salariul practic mi se triplase venitul asa ca mi-am permis sa-mi iau doua rochite - de la metrou de la Eroilor inca nu ma indur sa le dau.
XIO spune:
Pt ANL-ul ala se fac liste si doar cativa primesc loc.
P.S:in TM e un minibloc cu 3-4 etaje, deci maaax 60 apartamente
iulia_b spune:
Irinabone, n-ai inteles nimic. Si nici altii. Dar de, fiecare cu ce-l doare. Nu mi-e ciuda ca altii au, ca slava Domnului am si eu vila si piscina. Ci de discrepanta intre venituri si avere (putini avand pedigree), de multitudinea de joburi pe care sunt sigura ca nu le poate duce un om normal (si normal, calitatea prestatiei, ori de medic, ori de manager, ori de profesor scade, ca nu sunt supermani).
Nu nu sunt de acor ci cei 55 dolari. Dar sa inteleg ca voi sunteti de acord cu spaga (ma rog foloasele necuvenite), cu evaziunea, ca de, ne pleaca medicii? N-ar fi nimic nou, ca se practica, mostra vie fiind topicul.
Ps, cu buruienile era chestie de 5 minute, sunt vreo 10 blocuri, s-o fi gasit macar vreunul sau vreun sot/sotie sau sa plateasca 10 lei la cineva, ca nu era necesra sa puna osul singur. Dar iar e o chestie de implicare, de seriozitate, de....multe...
gmmm spune:
iulia b, pe mine ce ma revolta e ca in articolul initial ii arata spre linsare pe niste medici care au care un apartament (la Iasi, banuiesc, doar nu in buricul Parisului), care un teren intravilan (in buricul Londrei, se intelege), care o masina...
Zice XIO: pai nu toti au o masina din spaga, unii au primit-o de la parinti. Pai nu, ca-i stiu eu, n-au pedigree...
Pai stai, frate, tie nu ti se pare revoltator ca un medic nu poate sa obtina din munca cinstita o masina??
irinabobe spune:
iulia_b daca spuneai- ce parerea aveti despre functionarii publici care au salarii de 1000 ron si 5 vile, da atunci iti dadeam dreptate. dar ai spus medici.tot mesajul tau s-a referit la ei, ca si cum ar fi hotii societatii. a fost tintita doar o categorie...asa ca nu vad unde nu am inteles eu corect.
da si eu am o problema cu vrajitoarea ghiocica, si vrajitoarea mercedesa si vrajitoru nush care, a caror nunti de 3 zile le vad la stiri, unde vad palate si masini ultimul tip si, si , si, si in mod cert nu din munca cinstita. dar ei sunt eroii societatii, nimeni nu spune nimic ba ii vedem la stiri...idem manelistu fara numar, nu dau nume ca sunt toti la fel. deci despre astia nimeni nu zice nimic ca de unde au...in schimb am gasit categoria care trage tara in jos -medicii...
si hai sa-ti spun ceva dupa 4 ani de lupte cu infertilitatea, dupa ce am stat cu copilul prematur in spital 10 zile in care a fost hranit doar cu glucoza din cauza unui diagnostic gresit, dupa, dupa... doamne as fi fericita sa mai am un medic caruia sa fiu fericita ca ii pot da spaga, si asta pentru ca am dat doar celor carora am considerat eu ca merita...
da , uite daca statul considera ca poate tine in tara un medic competent cu un salariu de 1000 ron, atunci eu sunt fericita sa ii dau spaga acelui medic bun numai sa vad ca inca mai sta in tara si ca am unde ma duce in miez de noapte cu copilul, sigura ca voi avea un diagnostic corect...
PS/ nu sunt medic, si nici nu am medici in familie...