Hai Maria! Bravo Dana, Ca_Mila, Roxi! (55)
Raspunsuri - Pagina 9
Daconst spune:
Acum mi-am mai revenit putin cu somnul si am citit pe sarite.
Felicitari mamicilor noi si bun venit pe lume puiutilor!
Asa,acum sa va povestesc cu nasterea,dar cred ca trebuie sa scriu varianta scurta ca cineva deja chitzaie pe linga mine.
Am plecat pe data de 1 pregatita pentru inducere si cind am ajuns la spital prima surpriza...erau asa de multe nasteri ca apropate ca ma convisesera sa plec acasa ca nu au personal sa se ocupe doar pentru mine si ca nu are rost sa ma tina in spital pina au ei un moment mai liber.
Eu aranjasem deja cu Lucas sa stea la o prietena dupa gradinita iar seara sa vina sotul la el acasa...deci trebuia sa nasc.
In fine am zis ca eu raman,orice ar fi si asta e.Mi-au facu apoi hartiile de internare si apoi a aparut cea de-a doua surpriza la ecograf.Bb avea doar 3kg si nu era un bb mare de aproape 4kile cum il vazuse dr meu.
Sa fac cu inima...am zis ca cine stie ce mai urmeaza,ca o fi bolnav...ce mai imi fugise pamantul de sub picioare.
In fine,au zis sa merg in salon si or sa ma cheme la sala de nasteri cind prind ei momentul.
Asa ca mi-am trimis sotul acasa sa vada de Lucas si sa anunte ca nu am sanse sa nasc in ziua aia.
Numai ce ma culcasem si eu pe la 2 ca a venit o asistenta sa merg la sala de nasteri.Abia am apucat sa sun sotul sa-i spun iar de schimbarea de planuri ca am si intrat in procedura deinducere.
Aveam col dilatat de 3cm dar fara contractii nu putea face nimeni nimic.Asa ca mi-au bagat un gel si am stat 2 ore la monitorizare...nici urma de contractie.Apoi mi-au dat o solutie de baut cu homeopatice si m-au trimis sa ma plimb 2 ore...au inceput ceva contractii dar prea slabe.Apoi mi-au rupt apa si iar am plecat la plimbare 2 ore.Nicio contractie din pacate,asa ca moasa s-a hotarat sa-mi faca clisma ca apoi sa ma bage la perfuzii cu niste picaturi (nu mai le stiu denumirea)care trebuiau sa declanseze contractiile.
Ei,sa nu va spun ca dupa clisma...am venit indoita de la baie ca ma luasera contractiile...am zis ca nu mai rezist de durere si am cerut urgent epidurala.
A venit anestezistul,mi-a explicat ca dureaza 15-20min pina-si face efectul...dar na,te pui cu nebuna.Eu am vrut si am avut.
Intr-adevar nu a avut timp sa-si faca efectul ca am si nascut.
Doamne ca nu-mi venea sa cred...am impins de 4 ori si a si iesit afara.Tare usor si rapid.
Acum vine ultima surpriza...cind sa scoata si placenta a iesit cumva partial,ramasese ceva inauntru si trebuia sa ma chiureteze.
M-au intrebat daca vreau anestezie totala si normal ca am refuzat...ca altfel faceam ceza si tot acolo eram.
La faza asta m-a ajutat epidurala,care-si facuse efectul.
In final totul s-a terminat cu bine,bb a avut 3000g;49cm si scor 10!
M-am intins ca o placinta.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
40+ sapt
niccostea spune:
Felicitari, Dana! Bine ai venit BB Leon!
Felicitari Maria! Bine ai venit BB Silviu!
Fetelor, eu cred ca am una bucata copil mutant: ati mai vazut pici de 3 sapt sa stea cate 7-8 ore treaz? Si asta nu o data la cateva zile, ci in fiecare zi, eventual de cate 2 ori pe zi! Eu stiam ca nou-nascutii doar mananca si dorm (16-20 de ore / zi), dar al meu pare-se ca s-a nascut direct adolescent, nu stiu daca reuseste sa doarma 8 ore in total intr-o zi, de mine nu mai vorbesc ca sunt chiauna, am ajuns sa ma bucur cand apuc sa atipesc cateva minute cu el la san. Banuiesc ca o fi iar vreun puseu de crestere, dar parca de-abia trecuse celalalt... Si de maine imi pleaca si sotul 6 zile si va trebui sa ne descurcam singuri, eu si BB
Intreba cineva de febra (nu dati cu rosii, neuronul lehuz si extenuat nu mai stie exact cine): vineri m-am pricopsit si eu cu un pui de febra laptelui; m-am trezit cu temperatura 37.5, sanii tari si durerosi, simptome de gripa. N-am luat nimic, doar m-am masat, muls si mi-am pus prosoape proaspat scoase din congelator pe sani intre reprizele de alaptat, iar sambata nu mai aveam decat ceva durere surda si vreo 2 pete rosii pe unul dintre sani (acum s-au dus si alea).
Ziceati de glicerina; eu nu-i dau lui BB cu nimic in gura, ar trebui? in gurita vad ca nu are bubite (acolo i-ar mai lipsi, ca in rest... zici ca are pojar).
Ma duc sa fur putin somn, ca a reusit sotul sa-l adoarma pe 'oracaila' (Ada, eu m-as bucura sa doarma si el mai mult).
Fleurdelise spune:
Buna, ne-am adunat si noi pe acasa dupa o zi lunguta.
Si ce-mi vad ochii:
Bravo, Maria! Bine ai venit Silviu, ce nume frumos si rar ti-a pus mamica! Sa cresti mare, sanatos si vesel!
Bravo Dana (mai zic odata, ca ai intrat chiar tu sa ne povestesti)! Bine ai venit Leon, sa cresti mare, frumos si norocos! Nu-i asa ca e fain "afara"?
Noi am fost la pediatra si raportam un gras de 5,650kg si 58cm la 6 saptamani 4 zile. Azi sa-l laud ca a fost cumintel desi ne-am trambalat prin oras vreo 4 ore. E drept ca am avut si un biberon de aproape 150ml lapte muls cu mine, pe care i l-am "infipt" la momentele potrivite si a fost ok. In rest a dormit bine in scoica. Am fost si la biblioteca si la inevitabilele cumparaturi.
Sa va mai zic de pediatra. Am intrebat-o daca pot sa-i dau ceai sau apa, a zis categoric da, in special pe canicula, cu preferinta pt apa. Apa plata imbuteliata se da ca atare, cea de robinet fiarta si racita si se incepe cu cantitati mici. Ceai mi-a recomandat sa caut la farmacii amestecuri gata preparate de ex pt calmarea bb-lusilor sau de musetel.
Ali, deci asa, ai trisat , l-ai fentat pe bb Denis. Ma gandeam eu ca e mai greu cu cel mic la plaja, trebuie tinut mereu la umbra etc. Cu toate ca, in vacantele noastre prin tarile calde, am vazut mereu familii cu bebei f mici la plaja, acum nu stiu exact ce varsta aveau, dar cred ca nu chiar atat de mici ca ai nostri. Dar vara viitoare cine se va lafai la plaja cu bebeloi de un anisor? Noi si piersicutele .
Ada, te inteleg ca te ingrijorezi cand se comporta diferit bb, dar relax, au si ei zile si zile. Poate azi i-a fost mai cald, poate nu a dormit bine noaptea trecuta, a fost el mai obosit si recupereaza ziua. Nici treaz tot timpul zilei nu-i bine, ai vazut ce zice Niccostea. Au si ei "timing"-ul lor, omuletii...
Va pup, ma duc sa pap ca nu mai vad bine de foame...
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Laura32 spune:
Neata fetelor ,
Raportam o noapte destul de agitata , treziri la o ora si jumatate , o singura trezire la doua ore , dar asta este , pe bb Andrei il doare din ce in ce mai tare burtica .
Acum am constat ca mi s-a terminat si protectis , foarte putin in sticluta la cati bani costa
Nu vreau sa va spun ce cockteil de zamarci anticolici ii fac , doar /doar o tace
Acum ne pregatim sa mergem la doctor , avem programare la ora 8 , sa vedem cata evoluat , dupa mine suntem cu valorile la minim .
Aseara in mall ia placut , nu ne-a plans , mi-am luat si eu o pereche de pantaloni si un tricou ca stau cam prost la capitolul haine , ce aveam inainte nu ma ajunge la burta sa ma inchei si cele de gravida acum sunt largi
Revin dupa plimbarea de dimineata la cabinet .
Va las o cafeluta si eu o savurez acum , pupici la toate
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
miruna1980 spune:
Neata!!!!O tona de as bea..
Inainte de toate,urez bun venit noilor bebelusi,sa fiti sanatosi si norocosi,iar pt mamici refacere rapida.
Laura intr-adevar Protectis-ul tine fff putin,mai ales la mine cu doua mogaldete si sa stii ca si la noi s-au intetit durerile de burtica la baiat si mai nou si-au facut aparitia si la fata pe care o tratez de colici de cand s-a nascut si degeaba.Raportez a doua noapte nedormita,bine ca nu-s consecutive....mi-a plans baietelul tot timpul,nici macar bratele mele nu mai prezentau alinare,a reusit sa doarma o ora si acum iar e in dureri,am apelat la d-ra suzi,desi nu eram mare fan,insa am zis ca l-o calma...nu prea o agreaza mititelul,dar asta e,o scoate,noi o bagam iar...pana se invata.Sincer,nu stiu ce as mai putea folosi,vb ta fac diatami cocteilul si degeaba,niciun efect...Dumnezeule,cat mai dureaza?!Ca mi se rupe sufletul de ei
Pupici si no colici!
dannett spune:
Buna dimineata!
Felicitari noilor piersicute!
Badijonaj cu glicerina boraxata zilnic ne-a recomandat si noua dr de familie. Am gasint insa in "Mama si copilul" ca s-a descoperit a fi toxica si am renuntat. Sper sa nu faca candida si mai apoi sa nu accepte sanul de la bubite.
37+
Kimmy spune:
Neatza!
Azi m-am trezit odihnita.Bebita s-a trezit la 3,5 si 7.
Noi in schimb ne chinuim cu baita,deocamdata sta foarte putin treaza,cand se trezeste vrea direct mufata la san ca e moarta de foame,asa ca urla pe toata durata baitei si mai ales dupa,pana o imbrac.Ieri asa tare a plans ca a inceput sa-i supureze buricul .
Am inceput mesajul asta de 2 ore...intre timp ne-am tzitzilit vreo ora,a vrut ambii sani.Bag ceai ca iar sunt cam fleoscaita .
Am facut intre timp bagajul lui Timi,ca azi vine mama sa o duca putin la bunica-mea.Ei ii place tare mult la tara,si mie mi-ar prinde bine sa-mi reincarc bateriile ca m-a secat zilele astea.
Ada,eu zic ca doarme asa bine,pentru ca e bine ingrijit
michelle1981 spune:
Dana - chiar ca ai nascut f repede, bravo!!
Si eu zic ca pompa te-ar ajuta sa stimulezi lactatia daca bebe nu suge. Oricum persevereaza si cu pusul la san.
Eu nu am mai facut temperatura azi, am golit sanii dupa alaptare si e mai bine.
Noi mancam la 3 ore cam asa, dar nu e o regula, uneori cere si dupa juma de ora, avem si nopti cu treziri din 1.5 ore in 1.5 ore. Si o mai am si pe mandra mare care se trezeste si ea pt lapte.
In dormitor avem 2 patuturi si sunt de serviciu pt ambele printese. Oricum sunt foarte multumita de cum sunt noptile, reusesc sa dorm cam 6 ore asa pe reprize, ceea ce e excelent
Asta mica e dulce si o dragalasa, ma topesc dupa ea, o pupacesc non stop, uitasem mirosul si pielea fina de bebe.
Deja Bianca nu ma mai lasa sa o pup, se sterge si spune "nu nu", asa ca trebuie sa profit cat mai pot
Laura32 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dannett Buna dimineata! Felicitari noilor piersicute! Badijonaj cu glicerina boraxata zilnic ne-a recomandat si noua dr de familie. Am gasint insa in "Mama si copilul" ca s-a descoperit a fi toxica si am renuntat. Sper sa nu faca candida si mai apoi sa nu accepte sanul de la bubite. 37+ |
Dana , asa este glicerina boraxata s-a demonstrat ca este toxica dar poti folosi cu succes glicerina cu nistatin ( fara boraxat , ca cica borax este toxic ) asa am primit explicatii , o gasesti gata preparata in farmacie sau iti poate fi preparata pe loc . Pup !
Laura32 spune:
Fetele ce faceti pe caldurile astea ? Unde sunteti plecate ? Nu mai spune nimeni nimic ?!? M-am plictisit , bebele meu azi a fost mai linistit si a cam dormit cred ca ia priit gripe water
Pupici !!!!