Operatie strabism la Spitalul de Oftalmologie

Operatie strabism la Spitalul de Oftalmologie | Autor: brazuca25

Link direct la acest mesaj

Buna ziua! Urmeaza ca in septembrie sa operam fetita de 5 ani de strabism. Operatia va fi la Spitalul de Oftalmo de la Lahovari. Pe langa emotiile de rigoare, sunt si derutata cu privire la preturile operatiei. Doamna doctor mi-a spus ca ne costa 80 lei- un fir chirurgical si restul e gratuit. Nu-s dusa cu pluta...stiu ca trebuie sa cotizez, dar nu stiu cu cat.

mamik fericita de Denisa Maria (racusor din 20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Bun.Imi pare rau ca aveti probleme,stiu cat de rau poate fi asta pentru un parinte .Si fetita mea cea mica are patru operatii facute la acest spital,plus controalele n la numar,deci sunt destul de in tems
Noi am avut operatii de cataracta congenitala-implant de cristalin,a cumparat noi absolut toate materialele si restul,anmestezia si operatia propriu zisa sunt gratuite...doar ca na,ca in Romanica dai ca asa suntem invatati.Pe Dariuca mea a operat-o Prof Pop Mihai,si am fost cotizat cam in jur de 150 de euro la fiecare operatie,pana la ultima,la care nu am dat absolut nimic nimanui ,desi nu aveam de unde dsa stiu ca va fi ultima operatie .Anestezistei ii dadeam 200 ron ,asistentelor cand veneau sa ne puna picaturile cate 10 ron,si uite asa se aduna.
Pana ultima oara cand am zis gata,STOP,de la mine nu va mai vedea nimeni nici un banut,decat daca primesc chitanta,altfel sa se linga pe bot.Si sa indrazneasca sa nu se comporte ok cu copilul meu sau cu mine,caci vor fi mici copii pe langa calul lui Fat Frumos,cat jar a mancat ala....dar cat jar vor manca ei
Acum fiecare stie ce si cum pentru elasta e decizia mea si mi-o voi respecta.banutii aia mai bine ii donez intr-o campanie umanitara
La voi,depinde de ce dr opereaza fata(sper ca nu d-na dr Coviltir ca numai cate cazuri ratate de ea am vazut eu,d-apoi sa puna mana si pe copilul meu )eu zic ca un 3-maxim 400 lei la dr,100-150 lei la anestezist/a si restul..fara numar,desi cu mine s-a comportat chiar ok si ultima oara cand nu am mai dat nimicsanatate si numai de bine sa auzim

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

PS -sper ca stii ce iti trebuie pt internare:
trimitere de la dr de familie
\certificatul copilului in original si copie
buletinul parintelui insotitor original si copie
AVIZUL PEDIATRIC nu mai "vechi" de 24 de ore,cum ca copilul este sanatos si apt pt anestezie

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Multumesc mult pentru raspuns! O va opera dna dr. Doina Dinu, despre care am auzit numai lucruri bune. Sper sa reuseasca din prima operatia.
Cum financiar stam mai mult decat prost, ma bucur ca nu se "impun" tarife din partea medicilor. Am mai auzit cazuri cand ti se spune direct cat sa dai. Si mi se pare oribil si injositor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Breezy24 spune:

Buna. Poti sa imi dai si mie detalii cum a fost dupa operatie?
Urmeaza sa operez si eu baiatul tot la ac spital, de strabism convergent, si am emotii mari. Nu stiu la ce sa ma astept, cum decurge operatia, cum se simte dupa etc. Ce fel de anestezie se face, cat de traumatizant este pt copil.
Multumesc mult

Mergi la inceput

Breezy operatia nu a fost foarte grea din punct de vedere medical, dar dificila pt noi parintii, fiind prima problema medicala a copilului, cu internare si anestezie generala. Ne-a internat dimineata, pe la 10 a luat-o la sala, i-a facut anestezia, operatia a durat 15-20 de minute cred, apoi a stat la terapie intensiva, cu anestezistul langa ea pana s-a trezit. La noi a fost cazul de operatie pt ambii ochi, care au fost logic pansati complet dupa, prin urmare trezirea din anestezie e traumatizanta si iti trebuie nervii tari.
Dupa vreo 2-3 ore de la operatie, pt ca nu a avut probleme dupa anestezie, ni s-a dat voie sa plecam acasa, cu ochii pansati. Am revenit a doua zi pt scoaterea pansamentelor, si in saptamana urmatoare la un control.
Rezultatele sunt foarte bune dupa operatie. Mai e nevoie de exercitii pt ochi, pe care le facem 10 sedinte/luna la cabinetul dnei doctor, dar evolutia ochisorilor este clara.
Per total a meritat sa trecem prin chinul asta, pt ca acum e mult mai bine.

Mergi la inceput

Multumesc mult pt raspuns. Si la noi cred ca operatia va fi la amandoi ochii, dupa control o sa aflu mai multe. Sunt insa nehotarata, nu stiu daca sa merg in spital sau la o clinica privata. In spital m-as duce pt dna doctor,dar imi este f teama de comportamentul personalului, de momentul in care il iau la sala, copilul o sa planga, etc. La oftapro am inteles ca ii dau un siropel inainte si il iau de langa tine adormit, deci se elimina momentul traumatizant. Si nu sunt pansati dupa operatie. Acum, nu inteleg de ce e diferit, exista vreo diferenta intre procedura de operatie, de se poate lasa ochiul neacoperit? Sau la spital pansamentul e o masura in plus de protectie? Ai idee, ai mai auzit ceva? Presupun ca stii mai multe decat mine pt ca voi ati trecut deja prin momentele astea.
Cand l-a luat la sala cum a fost, cum s-a procedat?
Cam cat se da pt operatie, dr. si anestezist?
Scuze ca te bombardez cu atatea intrebari, dar chiar nu stiu la ce sa ma astept. Sunt din Cta, nici nu stiu spitalul, care sunt conditiile, cum se comporta dna dr., daca este draguta ca si la cabinet sau nu.
Iti multumesc inca o data pt ajutor.

Mergi la inceput

Breezy la sala am dus-o eu, apoi au luat-o cu vorba buna pana a intrat, dar a si plans din ce am auzit-o eu. Oricum eram asa stresata ca nu prea m-am controlat, nu puteam lega 2 vorbe. Nu stiam ca se poate sa nu fie pansati. Nu prea vad cum din moment ce se face o incizie pe ochi, ma gandesc ca a fost o masura de protectie impotriva infectiilor. Oricum dupa aceea ne-a dat si picaturi cu antibiotic de pus la ochi, tot pt prevenirea infectiilor.
Nu am mai intrebat cum e in alte parti pt ca eu stiam de dna dr Dinu ca e cea mai buna in domeniu, si nu am vrut sa merg la altcineva. O recomanda si dr Monica Pop care practic ii e sefa la spitalul de oftalmologie.
Despre conditii...depind probabil de pretentiile fiecaruia. Nu te astepta la mare lucru. Sunt vreo 5-6 paturi in salon, e posibil sa fie ocupate toate in ziua respectiva, toti la operatie ca si voi. Dupa, trezirea e cu plansete pt toti, evident. Nu e prea placut. Paturile sunt cu saltele patate, pe perna nu am avut curaj sa ma asez. Daca ai posibilitatea sa va cazati in alta parte 2-3 zile si sa vii doar pt operatie dimineata, e cel mai bine cred eu.
Personalul nu prea l-am vazut pt ca noi nu am stat internate, dar anestezista a fost foarte draguta, dna dr la fel, are vreo 2-3 tinere doctorite pe langa ea care te preiau si iti fac actele. Bani cu siguranta nu pot spune, doar ca se merge pe ideea fiecare cat poate. Sunt si multi oameni veniti de pe la sat, cu traistuta si copilul, si nimeni nu cred ca face diferenta intre ei. Nu din ce am vazut eu.

Mergi la inceput

Si eu am mers la dna dr. Dinu pt ca am inteles ca este cea mai buna. Ca orice parinte imi doresc pt copilul meu cel mai bun strabolog chirurg, cea mai buna mana si minte, si ma rog ca operatia sa fie un succes. In ac timp incerc, sau mi-as dori, sa fie o experienta cat mai putin traumatizanta pt el.
Intamplator am discutat recent cu niste parinti care au fost la oftapro la dr. Ciopleanu si mi-au povestit cum a decurs totul. Operatia a fost ok si la ei, sunt multumiti de rezultat, insa ceea ce m-a incantat pe mine este faptul ca il adoarme langa tine si pe urma il ia. De ce nu sunt pansati dupa operatie nu stiu nici eu, dar am auzit de la mai multe persoane.
Nu stam nici noi in spital, o sa vad ce hotel gasesc in apropiere. Deci sper sa fie cat mai bine pt copil. Mi-as fi dorit insa sa nu il aud plangand, sa nu treaca prin momentele de teama cand se vede fara parinti. Imi este atat de teama de operatie, de cum va fi dupa... Am auzit si de operatii nereusite, cand din strabism convergent au trecut la divergent etc.
Daca nu te deranjeaza o sa te mai caut sa imi spui si mie cum evolueaza fetita ta. Am incercat sa iti trimit mes privat dar nu se poate. Daca vrei sa imi o adresa de mail sa mai putem comunica...
Multumesc tare mult pt ajutor.

Mergi la inceput

Buna. Vroiam sa te mai intreb cum este fetita ta acum dupa ce au trecut mai multe luni de la operatie. Inainte de operatie se face vreo masuratoare, un plan de operatie etc?

Mergi la inceput