Traiul in comun la bloc
Am urmatoarea situatie: suntem mutati de aproximativ 8 luni intr-un bloc cu 10 apartamente/scara, in general pensionari. Frumos, liniste, verdeata. Azi dimineata suntem inundati in 50% din casa de vecinii de la etajul 3 (noi stam la 1). Am facut poze la peretii inundati (iesea apa ca la robinet inclusiv din prize ), nu pun la socoteala ca abia am renovat si am investit bani. Vecinii, pensionari, refuza sa ne plateasca zugraveala (avem o anumita culoare, mai scumpa). Ce facem? Plangere la politie este suficient?
Cu sefa de scara nu am rezolvat nimic pana acum. Am solicitat deja de 2 ori o sedinta cu toti vecinii in chestiuni privind scara: termoizolarea (nu a fost de-acord, ca daca vrem sa ne facem singuri) si mizeria din anumite apartamente si deratizarea pe scara. Am inca un copil mic si privesc cu groaza ca intr-o zi ma pot pomeni chiar in casa cu gandacii care circula liber pe scara. Acum, cu inundatia, tb investit intr-un sistem de robinete noi la fiecare apartament. Putem face ceva sa-i obligam la curatenie in apartamente pe vecini (sunt 2 cazuri, miroase in toata scara de la ei) si la deratizare?
Scara apartine de-o asociatie de proprietari care are 10 blocuri a 6 scari fiecare, pana acum nu s-au bagat oricate reclamatii verbale am facut deja.
Raspunsuri
Natasa spune:
Nu ai ce face, decat sa-i dai in judecata. Daca sunt pensionari si nu isi permit sa plateasca, greu o scoti la capat. SIngura solutie e o asigurare buna.
ch_dana spune:
Nu vreau sa rasucesc cutitul in rana, dar nici macar o asigurare buna nu te protejeaza...singura solutie intr-adevar eficienta e mutatul la casa.
Am trecut si eu prin ce-a trecut blackgirl, culmea e ca aia de deasupra aveau bani - degeaba. Decat proces, am zugravit - si ne-am mutat cat mai repede.
blackgirl0 spune:
Avem asigurare la locuinta (conditie obligatorie a bancii prin care am luat creditul), insa nu stiu daca acopera si astfel de situatii. In fine, momentan suntem "sinistrati": fara apa, curent, chiar nu stiu cum voi gati copilului mancarea pt maine. De spalat, ne-am spalat ca pisicile cu ... apa plata! Nu ma apuc sa caracterizez vecinii, sunt destul de nervoasa, asa incat il scot pe barbat'miu la inaintare (este mai diplomat ca mine in astfel de situatii).
blackgirl0 spune:
Dana, daaa! Abia astept sa ne mai scuturam de datorii sa-mi permit bucata de pamant visata (chit ca sora mea, fix in aceiasi bani ca mine, si-a luat pamant si-si construieste casa la fix 8 km de oras).
Laura25 spune:
Mirosul insuportabil si gandacii ce vin de la un vecin ce nu lasa dezinsectia sa ii intre in ap. pt ca are catel (adica un caine mare pe care nu il vad plimbandu-l decat f, rar, deci probabil isi face toate nevoile in casa), tavanul vesnic galben in baie langa ghena din cauza accidentelor prin tevile vecinilor de deasupra, apa calda si caldura data cand vor majoritatea din bloc (asta pana acu 2 ani cand ne-am pus centrala), caciulitul pe la toti vecinii pe la usa cand e vorba de o actiune ce priveste tot blocul (permisiunea de a ne pune centrala, izolarea blocului) au fost motivele principale care ne-au determinat sa lasam confortul etajului 5 pentru mutatul la casa pe pamant, cu curte si gard inalt, chiar daca este la cativa km de oras si va trebui sa facem naveta.
Nu stiu ce reusiti sa obtineti de la vecinii vinovati, dar va doresc bafta!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
irinabobe spune:
idem. mutat la casa la cativa km de Bucuresti, numai ca sa scap de vecina care tine evidenta cui intra la mine, de locul de parcare dezapezit de mine dimineata si ocupat seara, de gandaci, de galagie, de perosanele fara ocupatie care stau pe bancuta din fata blocului si iti iau un adevarat interviu cand te intorci la servici, etc, etc.
si da este mai incomod decat in Bucuresti, dar nu regret absolut deloc alegerea.
georgipuia spune:
Buna,
recunosc si eu senzatia... ne-a inundat si pe noi vecina de la 4 de 6 ori in 2 ani... am facut poze, dar degeaba... vecina de dedesupt iesea la geam si injura ca ultimul birjar pentru ca auzea pasii copiilor... parcarea, interfonul, izolatia, boxa... nici nu vreau sa-mi amintesc cate am indurat (pe langa socrii = proprietarii apartamentului).
Solutia - casa noua, solida la 15 km de Constanta cu 4 dormitoare mari, 2 bai mari, living bucatarie, balcon si terasa + 300 mp teren in banii cu care as fi luat apartament cu 2 camere . Initial sotul era contra rau, dar a cedat insistentelor mele si acum se trezeste vorbind singur prin curte... ca ce bine e la casa, seara in balansoar si altele si altele...
E adevarat ca suntem inca in santier pentru ca am luat-o fara finisajele interioare... dar le facem incet incet, prioritatea este rata la banca si educatia copiilor... si cand om termina va fi de zeci de ori mai frumi ca la bloc.
Din pacate pentru cazul tau nu stiu ce solutie ai. Noi nu am gasit alta decat evadarea...
absoluta spune:
Vezi ce riscuri are asigurarea ta, fiind cesionata la banca sigur are un risc ca de ex: inundatia provocata de apa sau spargerea accidentala a conductelor de apa. Vezi intai asigurarea si bineninteles la ce companie este facuta.
Sigur ca au de unde sa le opreasca banii, in astfel de cazuri (dupa judecata desigur) se pune poprire pe pensie.
Dar vezi cum ti-am spus, asigurarea si suna la asigurator sa vina sa constate dauna si el o sa spune ce si cum.
inbox spune:
blackgirl0 uite asa pateste mama de 20 de ani, o inunda vecina de sus, cu care de altfel este prietena, a si incetat sa-i mai zica sau sa-i ceara ceva...ultima data avea curent doar la o priza...
Noi stam la ultimul etaj, si m-am enervat in ultimii ani pe teme administrative, de nu-mi mai trebuie ( dar in ultimul an nici nu mai suportam sa ies cu copii in fata blocului, fiindca erau non stop sedinte ad-hoc, grupuru grupuri)...solutia, la fel ca celelalte fete, in maxim o luna cobor cu picioarele pe pamant...pe pamantul meu... noroc cu criza asta care ne-a obligat oarecum sa vindem apartamentul, fiindca altfel am fi amanat mutarea. Deci tot raul spre bine!
unboticutz spune:
noi am primit bani de la asigurator in urma unei inundatii dar suma a fost modica..a durat insa mult sa obtin o hartie de la administratie in care sa se specifice daca defectiunea aparuse la tevile comune ale blocului sau la tevile vecinaei de deasupra. concluzia e ca poti apela la asigurare dar pana la asigurator te mananca sfintii, esti la cheremul administratorului.