frezii in ghiveci

frezii in ghiveci | Autor: parpalak

Link direct la acest mesaj

Am gasit in aprilie bulbi!!! (dupa 15 ani de cautari ne-disperate). Si m-apuc sa-i plantez, dupa instructiuni (martie-aprilie). Deci, au dat tijele, dar sint cam galbene saracele si se cam indoaie, le mai proptesc eu. Nu le vad facind flori prea curind. Pe de alta parte, stiam ca freziile nu fac flori decit in februarie (???) Si-atunci nu trebuiau plantati bulbii in toamna? A mai dat de curind un bulb, ala arata verde si sanatos. Sa le dauneze soarele? Au soare cam 2-3 ore, la prinz. Sau sa fie solul nepotrivit (??) Sau asa e normal pentru ele vara?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu am incercat fara succes cu bulbi toamna, pusi afara in curte, nu au iesit niciodata. Insa am avut acum cativa ani intr-un ghiveci, pusi primavara ca asa scria pe plic, ca daca ii pui primavara devreme in ghiveci, infloresc repede si ii poti muta afara. Ei bine, ale mele au inflorit in septembrie, in casa, in ghiveci.

Anul asta am pus iar, ghiveciul a stat afara insa, de prin aprilie, erau si panselute in el. Freziile sunt inflorite acum. Au partial soare, spre dupamasa.

Eu cred ca vor inflori si ale tale.

Mergi la inceput